تاریخ انتشار : شنبه 25 بهمن 1399 - 9:34
کد خبر : 89203

بهترین کارت های گرافیک برای بازی و ساخت محتوای ویدیویی

بهترین کارت های گرافیک برای بازی و ساخت محتوای ویدیویی

نویسنده: محمدحسین جعفری جارستان به نقل از زومیت؛ اگر به‌ دنبال خرید کارت گرافیک توانمند متناسب با بودجه و نیاز‌های خود هستید، در این مقاله، بهترین کارت گرافیک دنیا در رده‌های قیمتی مختلف را معرفی کرده‌ایم.  اگر می‌خواهید سیستم گیمینگ اسمبل کنید، انتخاب پردازنده‌ی گرافیکی مناسب یا همان کارت گرافیک حتی در ‌مقایسه ‌با پردازنده‌ اصلی سیستم اهمیت بیشتری دارد. متأسفانه

نویسنده: محمدحسین جعفری

جارستان به نقل از زومیت؛ اگر به‌ دنبال خرید کارت گرافیک توانمند متناسب با بودجه و نیاز‌های خود هستید، در این مقاله، بهترین کارت گرافیک دنیا در رده‌های قیمتی مختلف را معرفی کرده‌ایم. 

اگر می‌خواهید سیستم گیمینگ اسمبل کنید، انتخاب پردازنده‌ی گرافیکی مناسب یا همان کارت گرافیک حتی در ‌مقایسه ‌با پردازنده‌ اصلی سیستم اهمیت بیشتری دارد. متأسفانه فرایند انتخاب گزینه‌ی مناسب در این بازار کمی پیچیده است و باید نکات فنی و تخصصی زیادی را در نظر گرفت. در ضمن علاوه ‌بر مشخصات فنی و توان عملیاتی کارت گرافیک، عوامل دیگری نظیر نوع نمایشگر، فضای داخلی کیس، استانداردهای ابعادی مادربرد و سطح تنظیمات گرافیکی مدنظر در بازی‌ها هنگام خرید کارت گرافیک باید در نظر گرفته شود. گرانی سخت‌افزار و کمیاب ‌بودن برخی از قطعات در بازار ایران نیز به این وضعیت دامن می‌زند و باید کارت گرافیک را به‌گونه‌ای انتخاب کرد که نه بیشتر از بودجه‌ی لازم هزینه و نه کارت گرافیک ضعیف‌تر از نیاز واقعی خود تهیه کنیم. 

در این مقاله، بهترین کارت‌ گرافیک‌های حال حاضر بازار کشورمان در هر بازه‌ی قیمتی را معرفی کرده‌ایم. همچنین با ذکر رزولوشن هدف و حدود توان بازدهی (از وب‌سایت Userbenchmarks) برای مقایسه‌ی بهتر توان محصولات، سعی کرده‌ایم انتخاب آن‌ها و درک توان پردازشی را برای کاربران تسهیل کنیم. البته می‌توانید با مطالعه‌ی راهنمای خرید کارت گرافیک و نکاتی که پیش از خرید آن باید بدانید، اطلاعات خود از این دسته محصولات دنیای فناوری را افزایش دهید و نمونه‌ی ایده‌آل را با توجه ‌به نیاز ‌و رزولوشن هدفتان انتخاب کنید.

نکات مهم

متأسفانه با توجه به افزایش قیمت ارز‌های دیجیتال و گرایش بیشتر عموم به ماینینگ در کنار مشکلات چرخه‌ی تولید ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، شاهد کمبود وحشتناک CPU و به‌خصوص کارت گرافیک در بازار هستیم. این شرایط به‌ حدی بحرانی است که حتی برند‌های سازنده‌ی کارت‌ گرافیک نیز به‌صراحت خبر از افزایش قیمت محصولات طی ماه‌های آینده داده‌اند. AMD و انویدیا نیز از ادامه‌ی مشکلات کمبود و عرضه‌ی پردازنده‌های خود به بازار حداقل تا پایان نیمه‌ی اول سال ۲۰۲۰ خبر داده‌اند. با درنظرگرفتن مشکلات جهانی در کنار بازار نابسامان سخت‌افزار کشورمان، پیشنهاد می‌شود در صورت نیاز سریع‌تر محصول مدنظر خود را خریداری کنید زیرا به‌ این زودی‌ها خبر از کاهش قیمت نخواهد بود و احتمالا شاهد افزایش قیمت نیز باشیم.

به دلیل شرایط نامساعد بازار سخت‌افزار، شاهد تفاوت قیمت بسیار زیاد در بازار پردازنده‌ها هستیم. اختلاف قیمت به‌ حدی است که برخی موارد شاهد عرضه‌ی محصولی یکسان با تفاوت قیمت ۳۰ تا ۴۰ درصدی توسط دو فروشنده‌ی مختلف هستیم! تناقضات موجود در بازار به‌ حدی گسترده است که مضحک شده است. برخی مواقع مشاهده می‌شود حتی مدلی پایین‌رده‌تر از یک برند گران‌تر از مدل توانمند‌تر به ‌فروش می‌رسد! به‌ همین دلیل قویا توصیه می‌کنیم زمانی را برای جست‌وجو در فروشگاه‌های آنلاین و فیزیکی محل سکونت خود اختصاص دهید تا ارزان‌ترین گزینه‌ی موجود را بیابید.

متأسفانه به دلیل وارد نشدن کارت‌های گرافیک جدید سری ۶۰۰۰ رادئون و افزایش قیمت مضحک محصولات پیشین این برند در بازار، در حال‌ حاضر خرید AMD به ‌هیچ وجه توصیه‌ نمی‌شود. کارت‌های گرافیک سری ۳۰۰۰ انویدیا در بازارمان یافت می‌شود. اما متأسفانه شاهد فروش آن‌ها با قیمت ۳ برابر ارزش واقعی خود هستیم؛‌ به همین دلیل هنوز سری RTX 2000 به‌عنوان بهترین گزینه‌ی بازار در بازه‌ی قیمت کمتر از ۳۰ میلیون تومان به‌ شمار می‌روند.


NVIDIA GeForce RTX 3090

کارت گرافیک Nvidia GeForce RTX 3090 از نمای بالا

حدود قیمت: ۹۰ میلیون تومان

رزولوشن هدف: ۴K

توان بازدهی: ۲۳۰ درصد

توان RTX 3090 یا بهتر است بگوییم شاهکار انویدیا، زبانزد خاص‌و‌عام است و هر گیمری آرزوی داشتن این کارت گرافیک انویدیا را در کیس خود دارد. بیش از ۱۰ هزار هسته‌ی کودا در کنار ۲۴ گیگابایت حافظه‌ی بسیار سریع GDDR6X باعث شده است تا انویدیا جی‌فورس ۳۰۹۰ را بتوان توانمند‌ترین پردازنده‌ی گرافیکی حال حاضر دانست. این موضوع باعث شده است تا انویدیا پرچم‌دار خود را اولین کارت ‌گرافیک دنیا با قابلیت اجرای بازی در رزولوشن ۸K بخواند. همچنین RTX 3090 برای عاشقان فناوری رهگیری پرتو در گیمینگ با وضوح ۴K و نرخ فریم چشمگیر، بهترین گزینه‌ی موجود است. اگر برای اسمبل ‌کردن کامپیوتر خود بودجه‌ی بسیار زیادی دارید و می‌خواهید قوی‌ترین کارت گرافیک موجود در بازار را داشته باشید، ۳۰۹۰ با قیمت حدودی ۹۰ میلیون تومان همان چیزی است که می‌خواهید. البته توجه کنید که قیمت این محصول در کشور بسیار گران‌تر از ارزش واقعی‌اش است و تنها آن را به کاربرانی توصیه می‌کنیم که بدون محدودیت مالی به ‌دنبال توانمند‌ترین کارت گرافیک حال حاضر بازار هستند. 

NVIDIA GeForce RTX 3080

نمای بالا کارت گرافیک RTX 3080 انویدیا

حدود قیمت: ۶۰ میلیون تومان 

رزولوشن هدف: ۴K

توان بازدهی: ۲۰۱ درصد

در صورتی که برچسب قیمت عجیب ۳۰۹۰ را به‌ هیچ وجه نمی‌توانید هضم کنید اما به ‌دنبال اجرای جدید‌ترین بازی‌ها با حداکثر تنظیمات گرافیکی، رهگیری پرتو و رزولوشن ۴K هستید، انویدیا RTX 3080 بهترین گزینه‌‌ی موجود است. این کارت گرافیک با ۸۷۰۰ هسته‌ی کودا به‌راحتی از پس اجرای تمام بازی‌های با بالاترین تنظیمات گرافیکی برمی‌آید. تنها انتقاد کارشناسان به این کارت گرافیک، حافظه‌ی ۱۰ گیگابایتی آن است که برخی احتمال گلوگاهی این بخش طی سال‌های آتی و هنگام اجرای بازی‌های سنگین با بافت‌های گرافیکی حجیم را می‌دهند. به‌ همین دلیل زمزمه‌هایی مبنی بر عرضه‌ی RTX 3080 TI با ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی VRAM به ‌گوش می‌رسد. بااین‌حال موارد مذکور چیزی از ارزش و توان پردازشی ۳۰۸۰ نمی‌کاهد. بد نیست بدانید ۳۰۸۰ با ۳۰ درصد قیمت کمتر نسبت به ۲۰۸۰TI، نزدیک به ۳۰ درصد توان پردازشی بیشتری دارد. این موضوع باعث شد قیمت ۲۰۸۰TI به‌شدت در بازار‌های جهانی و حتی کشورمان افت کند و درحالی‌که چندی پیش با قیمت ۸۰ میلیون تومان به فروش می‌رسید، اکنون بتوان آن را با قیمت حدودی ۴۵ میلیون تومان نیز تهیه کرد.

با درنظرگرفتن توان پردازشی و قیمت انویدیا ۳۰۸۰، این کارت گرافیک ارزش خرید به‌مراتب بیشتری در مقایسه با ۳۰۹۰ دارد.

NVIDIA GeForce 3070

کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti نمای جلو فن ها / انویدیا جی فورس RTX 3060 Ti

حدود قیمت: ۴۲ میلیون تومان

رزولوشن هدف: ۴K

توان بازدهی: ۱۵۳ درصد

در کنفرانس رونمایی محصولات جدید انویدیا، زمانی بهبود قابل ‌توجه توان پردازشی سری ۳۰۰۰ محسوس شد که جنسن هوانگ (مدیرعامل انویدیا) توان ۳۰۷۰ را برابر با ۲۰۸۰TI عنوان کرد. این در حالی است که ۲۰۸۰TI با قیمت ۹۹۹ دلار به فروش می‌رسید اما RTX 3070 قیمتی برابر با ۴۹۹ دلار دارد. بدین ترتیب دیگر برای تجربه‌ی بازی‌های در رزولوشن ۴K با فناوری رهگیری پرتو نیازی به پرداخت هزینه‌های بسیار سنگین نیست و کارت‌های گرافیک جدید انقلابی ایجاد کرده‌اند. ۵۸۸۸ هسته‌ی کودا در کنار ۸ گیگابایت حافظه‌ی GDDR6، کارت گرافیک ۳۰۷۰ را به هیولایی تبدیل کرده است که ارزش خرید بالایی دارد (البته در صورت بازگشت به قیمت واقعی خود). نسل دوم هسته‌های رهگیری پرتو و هسته‌های بهینه‌‌شده‌ی Tensor برای محاسبات هوش مصنوعی، ارزش خرید بالاتری برای این کارت گرافیک حتی در صورت قیمت یکسان با ۲۰۸۰TI ایجاد می‌کند.

NVIDIA GeForce 3060Ti

کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti نمای بالا/ انویدیا جی فورس RTX 3060 Ti

حدود قیمت: ۳۰ میلیون تومان

رزولوشن هدف: ۴K

توان بازدهی: ۱۳۲ درصد

RTX 3060TI را می‌توان از جذاب‌ترین اعضای خانواده‌ی جدید انویدیا دانست. محصولی که توان پردازشی برابر با RTX 2080 سوپر دارد و برچسب قیمت ۳۹۹ دلاری آن (در صورت حل مشکل کمبود محصول و عرضه با قیمت مناسب در کشور) ارزش خرید فوق‌العاده‌ای دارد. این کارت گرافیک با ۴۸۶۴ هسته‌ی کودا و ۸ گیگابایت حافظه‌ی GDDR6، توانایی اجرای بازی‌های با رزولوشن ۱۴۴۰P و حداکثر تنظیمات گرافیکی را دارد و همچنین برای اجرای بازی‌های با رزولوشن ۴K بسیار مناسب است. تا چندی پیش در ایران با قیمت ۲۵ میلیون تومان در دسترس بود. اما متأسفانه در حال‌ حاضر به‌سختی و با حدود قیمت ۳۰ میلیون تومان یافت می‌شود. شک نداشته باشید انویدیا ۳۰۶۰TI و ۳۰۶۰ در صورت عرضه‌ی مناسب می‌تواند به آمار فروش GTX 1060 برسد و پس از سال‌ها جایگاه محبوب‌ترین کارت گرافیک جهان را از آن بگیرد.

NVIDIA GeForce 2070

Nvidia Geforce RTX 2070

حدود قیمت: ۲۳ میلیون تومان

رزولوشن هدف: ۱۴۴۰P

توان بازدهی: ۱۰۶ درصد

پس از عبور از کارت‌های گرافیک‌ جدید انویدیا، ۲۰۷۰ از هر لحاظ می‌تواند محصولی ایده‌آل برای گیمرها باشد. البته این موضوع تا زمانی صادق خواهد بود که کارت‌های سری ۳۰۰۰ به قیمت اصلی خود بازنگردند. کارت گرافیک ۳۰۶۰ نیز به‌تازگی معرفی شده است و احتمالا در آینده‌ی نزدیک وارد بازار ایران می‌شود.

حدود قیمتی ۲۳ میلیون تومان برای ۲۰۷۰ به‌ هیچ ‌وجه ارزان محسوب نمی‌شود و این عضو خانواده‌ی جی‌فورس انویدیا را در دسته‌ی کارت‌های گران‌قیمت قرار می‌دهد. اما باید به این موضوع توجه کنید که با ۸ گیگابایت حافظه و بهره‌مندی از هسته‌های مخصوص پردازش رهگیری پرتو، ۲۰۷۰ سوپر می‌تواند بازی‌ها را با وضوح ۴K و نرخ فریم کاملا رضایت‌بخش اجرا کند. به ‌لطف پشتیبانی این کارت گرافیک از فناوری DLSS انویدیا، کاربران می‌توانند نرخ فریم بیشتری در برخی از عناوین بازی‌ تجربه کنند.

NVIDIA GeForce 2060

Nvidia GeForce RTX 2060

حدود قیمت: ۱۸ میلیون تومان

رزولوشن هدف: ۱۴۴۰P

توان بازدهی: ۸۹ درصد

RTX 2060 با معیار‌های امروزی دنیای پردازنده‌های گرافیکی محصولی چندان توانمند نیست. اما در رده‌ی قیمت از ۲۰ میلیون تومان و به لطف افزایش وحشتناک قیمت RX 5700 و RX 5600XT، بهترین گزینه‌ی موجود به‌ شمار می‌رود. با وجود پشتیبانی از فناوری رهگیری پرتو، نباید حساب ویژه‌ای روی فعال‌سازی این قابلیت باز کنید. بااین‌حال RTX 2060 توانایی خوبی در اجرای بازی‌های با رزولوشن ۱۴۴۰P و ۱۰۸۰P دارد. به لطف پشتیبانی از DLSS قادر به تجربه‌ی بازی‌های با رزولوشن بیشتر نیز خواهید بود. 

NVIDIA GeForce GTX 1660 Super

Nvidia GeForce GTX 1660 SUPER / انویدیا جی فورس ۱۶۶۰ سوپر

حدود قیمت: ۱۳ میلیون تومان

رزولوشن هدف: ۱۰۸۰P

توان بازدهی: ۷۰ درصد

اگر بودجه‌ی زیادی در اختیار ندارید یا ۱۰۸۰P را به‌عنوان رزولوشن هدف خود در نظر دارید، کارت گرافیک ۶ گیگابایتی انویدیا GTX 1660 Super از انتخاب‌های برتر است. این کارت گرافیک گزینه‌ی خوبی برای تجربه‌ی گیمینگ با وضوح و کیفیت Full HD یا همان ۱۰۸۰p است و قیمت ۹ میلیون تومانی آن هم دربرابر توان بازدهی، کاملا مناسب است. GTX 1660 Super نیز از جمله محصولاتی است که به ‌لطف توان پردازشی در خور توجه، در سال‌های آینده می‌تواند وظایف سنگین پردازشی مثل اجرای بازی‌های روز را با جزئیات عالی در رزولوشن ۱۰۸۰P انجام دهد.

۱۶۶۰TI دیگر محصول میان‌رده‌ی انویدیا با معماری تورینگ به‌ شمار می‌رود که توان بسیار خوبی در اجرای بازی‌ها در رزولوشن ۱۰۸۰P‌ دارد؛ اما متأسفانه قیمت بالا و نزدیک این کارت گرافیک به RTX 2060 ارزش خرید آن را به‌شدت کاهش داده است.

NVIDIA GeForce GTX 1650 Super

Nvidia GeForce GTX 1650 SUPER / انویدیا جی فورس ۱۶۵۰ سوپر

حدود قیمت: ۹ میلیون تومان

رزولوشن هدف: ۱۰۸۰P

توان بازدهی: ۶۰ درصد

کارت گرافیک GTX 1650 فقط ۴ گیگابایت حافظه‌ی گرافیکی دارد؛ اما به ‌لطف بهره‌وری از معماری Turing و با وجود ارائه‌ی توان پردازشی بسیار مناسب و اجرای بازی‌ها در رزولوشن ۱۰۸۰P، مصرف اندکی دارد. پیش‌تر، RX 580 از گزینه‌های مناسب بازار کشور به‌ شمار می‌رفت که با ۸ گیگابایت حافظه‌ی محصولی ایده‌آل برای تجربه‌ی بازی‌های در رزولوشن ۱۰۸۰p است. اما متأسفانه فروش گسترده‌ی انواع ماین‌شده‌ی RX580 به ‌جای محصولات نو و آکبند و افزایش مضحک و چشمگیر این کارت گرافیک قدیمی باعث شد GTX1650 Super به‌مراتب گزینه‌ی بهتری باشد. توان فریم‌دهی یکسان با RX580 در بازی‌ها و قابلیت‌های بهتر در امور ساخت محتوای ویدئویی و تصویری به ‌لطف بهره‌وری از هسته‌های کودا و سخت‌افزار NVENC، کارت گرافیک انویدیا را به بهترین گزینه‌ی موجود در این رده‌‌ی قیمتی تبدیل می‌کند، حداقل تا زمانی ‌که وضعیت فروش RX 580 یا RX 5500XT در کشور اصلاح شود.

NVIDIA GeForce GTX 1650

انویدیا جی فورس GTX 1660 / Nvidia GeForce GTX 1660

حدود قیمت: ۶ میلیون

رزولوشن هدف: ۱۰۸۰P

توان بازدهی: ۴۳ درصد

کارت گرافیک GTX 1650 تقریبا ۵۰ درصد توان بیشتری از کارت گرافیک محبوبی همچون GTX 1050 دارد. همین موضوع می‌تواند به‌خوبی نشانگر توان پردازشی مناسب این محصول در اجرای بازی‌ها در رزولوشن ۱۰۸۰P باشد. البته در نظر داشته باشید بعضی مواقع در بازی‌های AAA و تنظیمات گرافیکی بالا، افت فریم و رسیدن به مرز ۳۰ فریم‌ بر‌ ثانیه را تجربه خواهید کرد. اما برای اکثر بازی‌های این نسل و مشخصا نسل‌های قبلی می‌توانید نرخ میانگین ۶۰ فریم ‌بر ‌ثانیه با جزئیات گرافیکی چشمگیر را از این کارت گرافیک خروجی بگیرید. از آنجا که در اواخر نسل هشتم بازی‌های ویدئویی هستیم و با انتشار بازی‌هایی نیازمند به گرافیک بیشتر، بهتر است چندان امیدی به عملکرد و بازدهی مطلوب این کارت گرافیک در آینده نداشته باشید.

AMD Radeon RX560

rx 480

حدود قیمت: ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

رزولوشن هدف: ۱۰۸۰P و HD

توان بازدهی: ۲۴/۱ درصد

شاید دلیل اصلی‌ که کارت گرافیک‌ سری ۵۰۰ شرکت AMD طرفداران زیادی دارد، قیمت بسیار مقرون‌به‌صرفه آن باشد که حداقل ۴۰ دلار با رقبای هم‌تراز در انویدیا فاصله دارند. کارت گرافیک RX560 در مقایسه ‌با رقیب اصلی‌اش، یعنی ۱۶۵۰ انویدیا، چندان موفق عمل نمی‌کند و در وضوح ۱۰۸۰p و جزئیات زیاد، ضعف خود را در بازدهی نشان می‌دهد. برای اینکه بتوانید نتیجه‌ی مطلوبی بگیرید چاره‌‌ای جز کاهش تنظیمات گرافیکی بازی‌ها و بسنده‌ کردن به نرخ ۳۰ فریم ‌بر ‌ثانیه را ندارید. باوجوداین، میانگین قیمت ۴٫۵ میلیون تومانی برای RX560 با این قدرت پیشنهادی مناسب است و می‌توانید بسیاری از بازی‌های محبوب و سرگرم‌کننده مانند Fortnite،اPUBG یا Rainbow Six Siege را با نرخ فریم رضایت‌بخش و کیفیت مناسب تجربه کنید.

NVIDIA GeForce  GT 1030

Nvidia Geforce GT 1030

حدود قیمت: ۳ میلیون

رزولوشن هدف: HD

توان بازدهی: ۱۴/۹ درصد

کارت گرافیک ۲ گیگابایتی GT 1030 مناسب کاربرانی با بودجه‌ی کم است. این کارت گرافیک برای بازی‌های Esport و عناوینی مختلف با جزئیات و وضوح کم مناسب است و برای کاربری‌های عادی مثل ویرایش ساده‌ی تصاویر و ساخت محتوای سبک ویدئویی از گزینه‌های برتر محسوب می‌شود. این کارت گرافیک در دو مدل SDDR4 و GDDR5 در بازار عرضه شده است که نسخه‌ی GDDR5 از اختلاف سرعت حافظه‌ی دوبرابری بهره می‌برد و توصیه می‌کنیم که در صورت خرید این کارت، نوع حافظه‌ی نسل جدید آن را انتخاب کنید. اگر به ‌دنبال ارزان‌ترین و درعین‌حال ‌به‌صرفه‌ترین کارت‌ گرافیک بازار کشور هستید، انویدیا GT 1030 بهترین گزینه‌ی موجود است.

البته این پیشنهاد زمانی صادق است که کامپیوتر دارید و تنها به ‌دنبال کارت گرافیکی ارزان‌قیمت هستید. در صورتی که هنوز کامپیوتر خریداری نکرده‌اید، در نظر داشته باشید واحد گرافیکی مجتمع درون CPU رایزن ۵ ۳۴۰۰G توان پردازشی بیشتری در مقایسه با GT 1030 و ارزش خرید به‌مراتب بالاتری دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.