تاریخ انتشار : شنبه 29 آذر 1399 - 8:44
کد خبر : 83503

بررسی آیفون ۱۲ پرو مکس اپل

بررسی آیفون ۱۲ پرو مکس اپل

نویسنده: مهرداد عیسی لو جارستان به نقل از زومیت؛ آیفون ۱۲ پرو مکس با ابعاد غول‌پیکر، دوربین توانمندتر و باتری حجمیش، تمام‌عیارترین پرچم‌دار کنونی اپل به‌حساب می‌آید. طراحی تخت با رنگ‌های جذاب، قدرتمندترین تراشه‌ در دنیای گوشی‌های هوشمند، اتصال ۵G، بزرگ‌ترین دوربین تاریخ آیفون با سیستم لرزش‌گیر پیشرفته، نمایشگر ۶٫۷ اینچی، فیلم‌برداری ۴K HDR با تمام

نویسنده: مهرداد عیسی لو

جارستان به نقل از زومیت؛ آیفون ۱۲ پرو مکس با ابعاد غول‌پیکر، دوربین توانمندتر و باتری حجمیش، تمام‌عیارترین پرچم‌دار کنونی اپل به‌حساب می‌آید.

طراحی تخت با رنگ‌های جذاب، قدرتمندترین تراشه‌ در دنیای گوشی‌های هوشمند، اتصال ۵G، بزرگ‌ترین دوربین تاریخ آیفون با سیستم لرزش‌گیر پیشرفته، نمایشگر ۶٫۷ اینچی، فیلم‌برداری ۴K HDR با تمام دوربین‌ها و صدالبته برچسب قیمتی ۱۱۰۰ دلاری؛ آیفون ۱۲ پرو مکس بزرگ‌ترین و البته پیشرفته‌ترین گوشی هوشمند اپل به‌حساب می‌آید و نخستین آیفون پس‌از مدت‌های طولانی است که تغییراتی سخت‌افزاری در ماژول دوربین خود می‌بیند.

نمای جلوی آیفون ۱۲ پرو مکس

آیا از بین ۴ مدل آیفون ۱۲، واقعا نسخه‌ی پرو مکس، بهترین و کارآمدترین مدل است؟ آیا افزایش ۴۷ درصدی ابعاد حسگر و ارتقا سیستم لرزش‌گیر تصویر، می‌تواند برتری فاحشی را درمقایسه‌با آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ برای مدل آیفون ۱۲ پرو مکس به‌ارمغان آورد؟ آیا ابعاد ۶٫۷ اینچی نمایشگر، از راحتی استفاده از این گوشی هوشمند می‌کاهد؟ در ادامه با بررسی iPhone 12 Pro Max همراه زومیت باشید تا پاسخی برای سوالات یادشده بیابیم.

گوشی‌ هوشمند آیفون ۱۲ پرو مکس اپل از سوی فروشگاه اپل یونیک برای بررسی دراختیار زومیت قرار گرفته است. شما کاربران عزیز زومیت می‌توانید به صفحه‌ی اینستاگرام فروشگاه اپل یونیک نیز مراجعه کنید.

طراحی و کیفیت ساخت آیفون ۱۲ پرو مکس

شاید «غول‌پیکر» واژه‌ی مناسبی‌ برای توصیف آیفون ۱۲ پرو مکس، بزرگ‌ترین گوشی هوشمند تاریخ اپل باشد؛ دستگاهی ۶٫۷ اینچی که صرف‌نظر از ابعاد، به‌لحاظ زبان طراحی هیچ تفاوتی با برادر کوچک‌تر ندارد، گویی برای به‌دست‌آوردن مدل کامپیوتری CAD آن صرفا حجم و وزن آیفون ۱۲ پرو را ۲۰ درصد افزایش داده باشند! آیفون ۱۲ پرو مکس از گوشی ۶٫۷ اینچی گلکسی اس ۲۰ پلاس حدود ۰٫۵ سانتی‌متر (به‌طور دقیق‌تر ۴٫۴ میلی‌متر) عریض‌تر و ۴۲ گرم سنگین‌تر است؛ اما به‌لطف زبان طراحی ظریف‌تر و ضخامت ۷٫۴ میلی‌متری‌اش به هیچ‌وجه به‌اندازه‌ی گلکسی اس ۲۰ اولترا زمخت نیست.

طراحی پشت آیفون ۱۲ پرو مکس

از بین تمام تغییرات آیفون ۱۲ پرو مکس، زبان طراحی برجسته‌ترین‌شان است؛ طراحان اپل فریم محدب نسل‌های پیشین را کنار گذاشته‌ و با الهام‌گرفتن از زبان طراحی آیپد پرو و صدالبته مدل‌های خاطره‌انگیز آیفون ۴ / ۵، قطعات گوشی را روی اسکلتی با سطوح تخت و گونیایی سوار کرده‌اند، از سوی دیگر برای نمای جلو و پشت نیز پوشش‌های کاملا تختی انتخاب‌ کرده و با دقتی مثال‌زدنی، هم‌سطح با لبه‌های فریم کار گذاشته‌اند تا بدین ترتیب ساختار متقارن گوشی‌ حفظ و زبان طراحی بخش‌های مختلف‌ هم‌خوانی داشته باشد. طراحی تخت آیفون‌ جدید ارگونومی و راحتی نسل گذشته را ندارد؛ اما به‌شدت بر جذابیتش می‌افزاید و ظاهری مدرن‌تر به آن‌ می‌بخشد.

برای پی‌بردن به دقت ساخت آیفون ۱۲ پرو مکس صرفا باید مرز بین شیشه و فریم را لمس کنید؛ فریم و قاب پشتی به‌گونه‌ای کنار هم جای گرفته‌اند که گویی بدنه‌ی دستگاه ساختاری یکپارچه و یک‌جنس دارد. در نمای جلو نیز دیگری خبری از نوار پلاستیکی بین فریم و پوشش نمایشگر نیست؛ این دو المان به‌صورت مستقیم بر یکدیگر مماس هستند. طراحان اپل همانند نسل‌های پیشین، فریم آیفون ۱۲ پرو [مکس] را از جنس «فولاد ضدزنگ به‌کاررفته در تجهیزات پزشکی» می‌سازند. فریم فولادی آیفون ۱۲ پرو با پوشش براق هم‌رنگ بدنه تولید می‌شوند. اگرچه اسکلت فولادی نسخه‌ی پرو حس خوشایندتری القا می‌کند، ما ترجیح می‌دهیم که گوشی هوشمندمان جاذبِ درجه‌یک لک، چربی و آثار انگشت نباشد، شما چطور؟!

لبه‌های تخت و خمیده آیفون ۱۲ پرو مکس و آیفون ۱۱ پرو مکس
طراحی پشت آیفون ۱۲ پرو مکس و آیفون ۱۱ پرو مکس

قطر صفحه‌نمایش آیفون ۱۲ پرو مکس درمقایسه‌با آیفون ۱۱ پرو مکس افزایش ۰٫۲ اینچی تجربه می‌‌کند و هم‌اکنون ۸۷٫۴ درصد از سطح گوشی را در اختیار دارد. نمایشگر تمام‌صفحه‌ی آیفون ۱۲ پرو مکس از ۳ ضلع با حاشیه‌هایی باریک و از سمت ضلع بالا با بریدگی مستطیلی نسبتا عریض حاوی دوربین سلفی و ماژول‌های FaceID محدود شده‌‌ است. مهندسان اپل برخلاف تصور قبلی‌مان، هیچ تغییری در ابعاد بریدگی نمایشگر ایجاد نکرده‌اند؛ اما با افزایش نسبت صفحه‌نمایش به بدنه بر تجربه‌ی بصری فراگیر دستگاه افزوده‌اند.

از نمایشگر آیفون ۱۲ پرو مکس سرامیک شیلد محافظت می‌کند؛ پوششی ترکیبی از شیشه و سرامیک که براساس ادعای اپل، به‌لطف کریستال‌های Nanoscale، فرایند تبادل یونی دوگانه و قرارگیری در یک سطح با فریم، حین سقوط تا ۴ برابر مقاوم‌‌تر از گذشته است و درمقابل خراشیدگی‌های روزمره نیز مقاومت خوبی نشان می‌دهد. بی‌شک زومیت امکان صحه‌گذاری ادعای اپل درباره‌ی میزان مقاومت Ceramic Shield مقابل سقوط را ندارد؛ اما بررسی‌های فرامرزی نشان می‌دهد که پوشش اختصاصی اپل حداقل در زمینه‌ی مقاومت دربرابر خراشیدگی شگفت‌انگیز ظاهر نمی‌شود، پس استفاده از محافظ نمایشگر را امری ضروری و عقلایی می‌دانیم. برای آشنایی بیشتر با سرامیک شیلد مقاله «سرامیک شیلد، شیشه محافظ نمایشگر آیفون ۱۲، چیست؟» را مطالعه کنید.

قاب پشتی در آیفون ۱۲ پرو مکس نه از Ceramic Shield، بلکه از جنس شیشه‌ی عادی Gorilla و به‌صورت مات تولید می‌شود. روی پنل پشتی از نام iPhone، نشان CE یا هر عبارت و نماد دیگر خبری نیست و صرفا سیب گاز زده‌ی اپل در میانه‌ی دستگاه به‌چشم می‌خورد. برآمدگی مربعی و یکپارچه‌ی دوربین کماکان در گوشه‌ی سمت چپ قرار دارد و باز هم برخلاف سایر نقاط سطح قاب پشتی، براق است. برآمدگی مجموعه‌ی دوربین پشتی چندان آزاردهنده نیست؛ اما باعث لق‌خوردن دستگاه حین استفاده روی سطوحی همچون میز می‌شود.

بریدگی نمایشگر و حاشیه بالای صفحه نمایش آیفون ۱۲ پرو مکس
کلید پاور و کنترل صدای آیفون ۱۲ پرو مکس
آیکون‌های رابط کاربری iOS روی آیفون ۱۲ پرو مکس و حاشیه پایین صفحه نمایش
دوربین پشتی آیفون ۱۲ پرو مکس

آیفون ۱۲ پرو مکس ۲٫۸ میلی‌متر بلندتر، ۰٫۳ میلی‌متر عریض‌تر و ۲ گرم سنگین‌تر از آیفون ۱۱ پرو مکس است؛ اما به‌لطف کاهش ۰٫۷ میلی‌متری ضخامت، نزدیک به ۷ درصد ابعاد کلی کوچک‌تری دارد. پرچم‌دار غول‌پیکر اپل به‌سادگی از روی دست سُر می‌خورد و سطح تخت فریم آن نیز باعث می‌شود تا کار با گوشی به‌راحتی نسل گذشته نباشد؛ در هر صورت چنانچه به‌دنبال خرید این دستگاه گران‌قیمت هستید، تهیه‌ی محافظ را به‌شدت توصیه می‌کنیم.

به‌تبعیت از فریم، کلیدهای فیزیکی آیفون ۱۲ پرو مکس نیز تخت هستند؛ البته چینش آن‌ها تفاوتی با نسل‌های گذشته ندارد. کلیدهای فلزی آیفون ساختار محکم و بازخورد خوشایندی به فشرده‌شدن دارند. دورتادور فریم نوارهای پلاستیکی برای تقویت آنتن‌دهی به‌چشم می‌خورد، از سوی دیگر روی لبه‌ی سمت راست، نواری پلاستیکی و عمودی قرار گرفته است که آنتن اتصال میلی‌متری ۵G را در پس‌ِ خود دارد. متأسفانه کوپرتینونشین‌ها آیفون ۲۰۲۰ را نیز با پورت اختصاصی لایتنینگ مبتنی‌بر USB 2.0 تولید می‌کنند؛ بنابراین خبری از پورت جدید USB-C نیست.

شما می‌توانید با دانلود عکس زیر و گذاشتن کارت بانکی‌تان در محل مدنظر، از ابعاد واقعی آیفون‌های جدید اپل، ذهنیت مناسبی به‌دست آورید.

خانواده آیفون 12 اپل در ابعاد واقعی

اپل گوشی آیفون ۱۲ پرو مکس را در رنگ‌های خاکستری، طلایی، آبی و نقره‌ای به‌فروش می‌رساند. مطابق انتظار، پوشش مات آیفون ۱۲ پرو لکه، چربی یا آثار انگشت را به‌راحتی جذب نمی‌کند؛ اما هرچه بدنه‌ی مات آیفون ۱۲ پرو مکس لکه و آثار انگشت را پنهان می‌کند، در نقطه‌ی مقابل، فریم براقش با شدت بیشتری جبران می‌کند؛ آثار به‌جا مانده از چربی، لکه یا انگشت روی فریم فولادی نسخه‌ی پرو بسیار آزاردهنده هستند، بنابراین یا باید به فکر کاور بود یا همواره یک دستمال میکروفایبر به‌همراه داشت!

یکی دیگر از تفاوت‌های ساختاری خانواده‌ی آیفون ۱۲ با نسل گذشته به میزان مقاومت آن‌ها در برابر آب و گردوغبار بازمی‌گردد؛ آیفون‌های جدید اپل گواهی IP68 را دریافت کرده‌اند و اکنون به‌جای ۴ متر در نسل قبل، می‌توانند فشار آب در عمق ۶ متری را به‌مدت ۳۰ دقیقه تحمل کنند.

نمایشگر و اسپیکر آیفون ۱۲ پرو مکس

بزرگ‌ترین نمایشگر آیفون‌ها تا به امروز را در آیفون ۱۲ پرو مکس خواهید دید. پنل اولد ۶.۷ اینچی این گوشی پرچم‌دار با رزولوشن ۲۷۷۸ در ۱۲۸۴ و تراکم ۴۵۸ پیکسل در هر اینچ تصاویری شارپ و در حد نام و آوازه اپل ارائه می‌‌دهد. از نسل گذشته شاهد استفاده‌ی اپل از نمایشگرهای موسوم به Super Retina XDR بودیم که از نظر روشنایی به‌خصوص در حالت HDR یک پله نسبت به آیفون‌های سری XS پیشرفت داشتند؛ اپل بار دیگر از چنین نمایشگرهایی استفاده کرده است که از استانداردهای مهم HDR10 و Dolby Vision پشتیبانی می‌کند.

متاسفانه این مدل نیز همانند برادران کوچک‌ترش با پنل ۶۰ هرتزی روانه‌ی بازار شد و اهمین مسئله آن را از نظر تجربه‌ی کاربری یک پله عقب‌تر از رقبای هم‌رده‌اش قرار می‌دهد؛ هیج چیز بیشتر از این فقدان ما را در آیفون‌های جدید دلسرد نکرد. همانند دیگر آیفون‌های این نسل فعال کردن تنظیم روشنایی خودکار در تنظیمات تأثیری در بیشینه‌ی روشنایی ندارد. همچنین قابل ذکر است که روشنایی بخش‌های مختلف نمایشگر نیز تفاوت بسیار اندکی با یکدیگر داشتند.

آیفون ۱۲ پرو مکس حین پخش ویدئو

در آزمایش روشنایی با الگوی همیشگی زومیت با ۵۰ و ۱۰۰ درصد سطح سفید، اعدادی تقریبا مشابه با آیفون ۱۲ پرو به دست آمد؛ با قرار دادن اسلایدر در بالاترین حد و در هر دو الگو روشنایی ۹۷۵ نیت به ثبت رسید که کاملا برای یک پرچم‌دار مناسب است و در بین بهترین‌ها قرار می‌گیرد. اما اینبار الگویی شطرنجی به‌صورت ویدئوی HDR10 را وارد آزمایش کردیم؛ روشنایی در این حالت در هر دو الگوی ۵۰ و ۱۰۰ درصد به ۱۳۷۰ نیت (میانگین) رسید که نتیجه‌‌ای عالی محسوب می‌شود. ثابت بودن روشنایی در زمان افزایش سطح سفید در این‌ آزمایش از نکات مثبت دیگر نمایشگر آیفون جدید محسوب می‌شود.

روشنایی حداقل نمایشگر نیز همانند دو آیفون دیگر  ۲ نیت اندازه‌گیری شد. در فضای باز به لطف روشنایی بالای نمایشگر چالشی نخواهید داشت و حسگر تشخیص نور محیط نیز با سرعت خوبی واکنش نشان می‌دهد. با بزرگ‌تر شدن ابعاد نمایشگر، بریدگی یا ناچ کمتر از دیگر آیفون‌ها مزاحمت بصری ایجاد می‌کند و تجربه‌ی بسیار عالی در نمایش محتوای ویدئویی به‌خصوص HDR به شما ارائه می‌کند.

همانند سال‌های پیش اپل از سیستم تنظیم خودکار رنگ بهره گرفته است و فضای رنگی و حتی روشنایی (در زمان پخش محتوای HDR) به‌صورت خودکار تغییر می‌کند. رابط کاربری و اپ‌ها به‌صورت پیش‌فرض در فضای sRGB اجرا می‌شوند و تنها در زمان نیاز فضای رنگی به فضاهای گسترده‌‌تر مانند P3 تغییر می‌کند.

پورت لایتنینگ و اسپیکر آیفون ۱۲ پرو مکس

میانگین خطای ۱.۸ حتی در فضای رنگی معمولی یک نتیجه مناسب ارزیابی می‌شود؛ اپل سابقه‌ی خوبی در کالیبره کردن نمایشگر گوشی‌هایش دارد بنابراین می‌توان دقتی مناسب برای فضاهای غیر از sRGB نیز متصور بود. تعادل مناسب رنگ سفید و وجود قابلیت True Tone برای راحتی بیشتر چشم‌ها از دیگر ویژگی‌های نمایشگر آیفون ۱۲ پرو مکس محسوب می‌شوند؛ ناگفته نماند که فعال کردن True Tone خطای رنگ را تا حد ملموسی (۴.۷) افزایش می‌دهد.

آیفون ۱۲ و ۱۲ پرو هردو همانند نسل گذشته‌شان از ترکیب اسپیکر موجود در لبه‌ی پایین و اسپیکر مکالمه‌ی موجود در بریدگی نمایشگر به‌عنوان اسپیکرهای استریو استفاده می‌کنند. پرچم‌داران اپل در زمینه‌ی بازتولید فرکانس‌های مختلف عملکرد بسیار خوبی دارند، صدایی شفاف و عاری از نویز تولید می‌‌کنند و حجم صدای تولیدی آن‌ها نیز مطلوب است.

نرم‌افزار و رابط کاربری آیفون ۱۲ پرو مکس

آیفون‌های جدید اپل به‌صورت پیش‌فرض با سیستم‌عامل iOS 14.1 به‌فروش می‌رسند، این نسخه درمقایسه‌با iOS 14 تفاوت فاحشی ندارد و کلیدی‌ترین قابلیت جدید آن، پشتیبانی از پخش و ویرایش ویدئوهای ۱۰ بیتی HDR در اپلیکیشن Photos روی گوشی‌های آیفون ۸ به‌بعد است؛ البته iOS 14 به‌خودی خود انبوهی از تغییرات بصری و ویژگی‌های جدید را درمقایسه‌با iOS 13 دراختیار کاربر می‌گذارد که در ادامه به‌ تعدادی از مهم‌ترین موارد اشاره می‌شود.

بارزترین تغییرات در صفحه‌ی هوم رخ می‌دهد؛ جایی‌که اکنون از ویجت‌هایی با ابعاد متفاوت و قابلیت جدید App Library میزبانی می‌کند. کاربر می‌تواند ویجت‌های مختلف را در ابعاد ۲×۲، ۲×۴ و ۴×۴ در تمامی صفحات قرار دهد. از سوی دیگر امکان گذاشتن چندین ویجت با ابعاد یکسان روی هم و پدید آوردن ویجت لایه‌ای نیز وجود دارد، بدین‌ترتیب می‌توان با سوایپ بین ویجت‌ها جابه‌جا شد؛ البته می‌توان انتخاب ویجت‌ها را به خود سیستم‌عامل سپرد تا این کار را براساس نوع کاربری فرد انجام دهد.

رابط کاربری iOS در آیفون ۱۲ پرو مکس

App Library به‌نوعی حکم اپ دراور را در iOS 14 دارد که در آخرین صفحه‌ی هوم از سمت راست جای می‌گیرد. هر اپلیکیشن پس از نصب‌شدن به‌صورت خودکار در دسته‌بندی مخصوص به‌ خودشان وارد می‌شوند. توجه داشته باشید که امکان ویرایش دسته‌بندی‌ها وجود ندارد و هر اپلیکیشن براساس دسته‌بندی تعیین‌شده از سوی توسعه‌دهنده درون فولدر مناسب اضافه می‌شود؛ البته کاربر می‌تواند تعیین کند که اپلیکیشن‌های جدید پس از نصب تنها در App Library و نه در هوم‌اسکرین قرار گیرند.

با اضافه‌شدن App Library اپل اکنون امکان پنهان‌کردن هوم‌اسکرین‌های دیگر را نیز دراختیار کاربر می‌گذارد. بدین‌ترتیب بسته به موقعیتی که در آن قرار دارید، می‌توانید هوم‌اسکرین دلخواهتان را پنهان کنید. از تغییرات مهم دیگر می‌توان به فشرده‌تر شدن طراحی رابط کاربری تماس‌ها و سیری اشاره کرد؛ چراکه اکنون دیگر تمام صفحه را اشغال نمی‌کنند. مورد بعدی، قابلیت Picture in Picture است که امکان تماشای ویدئو یا ادامه‌دادن تماس تصویری حین استفاده از اپلیکیشن‌های دیگر را به‌ارمغان می‌آورد.

اپلیکیشن Messages اکنون به کاربر اجازه می‌دهد تا حداکثر ۹ مکالمه‌ی مهم‌ را در بالای فهرست مکالمات پین کند. منشن افراد یا پاسخ‌دادن به یک پیام به‌خصوص در چت‌های گروهی نیز از جمله‌ی قابلیت‌های جدید اپلیکیشن‌ Messages به‌حساب می‌آیند.

دوربین آیفون ۱۲ پرو مکس

از بین تمام گوشی‌های هوشمند ۲۰۲۰ اپل، آیفون ۱۲ پرو مکس، چشم‌گیرترین تغییرات را در بخش دوربین تجربه می‌کند؛ محصولی که از بزرگ‌ترین حسگر تاریخ گوشی‌های هوشمند اپل با سیستم لرزش‌گیر جدید تصویر بهره می‌گیرد، قابلیت بزرگ‌نمایی اپتیکال تا سقف ۲٫۵ برابر را دراختیار کاربر می‌گذارد و صدالبته به‌مدد ماژول LiDAR در زمینه‌ی واقعیت افزوده نیز حرف‌های بیشتری برای گفتن دارد. صرف‌نظر از موارد یادشده، دوربین اولتراواید و دوربین سلفی تفاوتی با نسل گذشته ندارد.

اپل برای تفکیک هرچه‌بهتر آیفون ۱۲ پرو از نسخه‌ی عادی، سیستم LiDAR را نیز به پنل پشتی آن‌ اضافه کرده است. این ماژول با تاباندن پرتو لیزر روی سوژه و محاسبه‌ی مدت‌زمان بازتابِش، فاصله را از آن می‌سنجد. آیفون از LiDAR برای ایجاد نقشه‌ای دقیق از عمق محیط استفاده می‌کند؛ نقشه‌ای که امکان اسکن اجسام و محیط، جلوه‌های ویدئویی و عکاسی به‌همراه پیاده‌سازی دقیق المان‌های واقعیت‌افزوده را فراهم می‌آورد. آیفون ۱۲ پرو از LiDAR برای فوکوس دقیق‌تر و سریع‌تر در عکاسی شامل حالت پرتره و فیلم‌برداری در تاریکی نیز بهره می‌گیرد. اپل می‌گوید LiDAR سرعت فوکوس را ۶ برابر افزایش می‌دهد.

آیفون ۱۲ پرو مکس حین عکاسی

به‌کمک ماژول LiDAR آیفون‌های حرفه‌ای اپل به‌طرز محسوسی در اپ‌هایی همچون Measure یا بازی Angry Birds، سطوح را سریع‌تر و دقیق‌تر تشخیص می‌دهند. پیش‌تر دستگاه‌های اپل برای پیاده‌سازی جلوه‌های واقعیت افزوده از تحلیل داده‌های حاصل از دوربین به‌کمک هوش مصنوعی کمک می‌گرفتند؛ درحالی‌که نتیجه‌ی به‌کارگیری چنین راهکاری، افزایش مصرف باتری و کاهش دقت به‌ویژه در محیط‌های تاریک و سوژه‌هایی با رنگ یکسان با پس‌زمینه بود.

صرف‌نظر از تغییرات سخت‌افزاری، الگوریتم نرم‌افزاری دوربین‌های آیفون نیز دستخوش تغییرات فراوانی شده‌ است. اپل می‌گوید با اتکا بر قدرت پردازشی خیره‌کننده GPU ،CPU، موتور پردازش عصبی و ISP تراشه‌ی A14، سه قابلیت نرم‌افزاری Smart HDR 3، Night Mode و Deep Fusion را دراختیار کاربر می‌گذارد. 

  • در شرایط نوری متوسط تا تاریک، هر چهار مدل آیفون الگوریتم نرم‌افزاری Deep Fusion را با تمام دوربین‌هایشان به‌کار می‌گیرد؛ الگوریتمی که با ثبت چندین فریم و آنالیز آن‌ها در سطح پیکسل و انتخاب بهترین بخش هرکدام، براساس ادعای اپل عکس‌هایی واضح با جزئیات بسیار زیاد تولید خواهد کرد.
  •  برای عکاسی روزمره، الگوریتم Smart HDR 3 با تمام دوربین‌های هر چهار مدل آیفون وارد عمل می‌شود؛ الگوریتمی که برای دستیابی به عکس‌هایی واقع‌گرایانه، به‌کمک موتور پردازش عصبی A14 با شناسایی بخش‌های مختلف سوژه، برای هر بخش کنتراست و تراز سفیدی و نوردهی را به‌صورت مجزا تنظیم می‌کند.
  • حالت Night با دوربین تله‌فوتو آیفون ۱۲ پرو و ۱۲ پرو مکس دردسترس نیست؛ اما در سه دوربین دیگر ازجمله دوربین سلفی با تاریک‌ترشدن محیط، گوشی براساس شدت نور موجود تعدادی فریم را در سطوح نوردهی مختلف ثبت و بهترین بخش هرکدام را باهم ترکیب می‌کند. اپل می‌گوید Night Mode اکنون امکان نوردهی دو ثانیه‌ای حین عکاسی در دست را نیز فراهم می‌سازد.

ویژگی‌ اختصاصی دیگر آیفون‌های پرو، Apple ProRAW نام دارد. به‌موجب این ویژگی، کاربران آیفون ۱۲ پرو / ۱۲ پرو مکس درکنار تمام داده‌های استاندارد RAW، داده‌های مربوط به پردازش تصویر اپل را نیز دراختیار داشته باشند. بدین‌ترتیب، در حالت ایدئال کاربر حین ویرایش عکس نیازی به تلاش برای کاهش سطح نویز یا تغییرات مربوط به نوردهی مالتی‌فریم نخواهد نخواهد داشت. متأسفانه ProRAW هنگام بررسی آیفون ۱۲ پرو مکس در دسترس نبود.

رابط کاربری دوربین تفاوتی فاحشی با نسل گذشته‌ی آیفون ندارد. همانند گذشته با سوایپ در نیمه‌ی پایین (سمت راست) رابط کاربری می‌توان بین حالت‌های مختلف استفاده از دوربین جابه‌جا شد، کماکان تنظیمات دوربین خارج از اپلیکیشن آن و در منوی تنظیمات کلی گوشی قرار دارد؛ درحالی‌که به‌لطف انطباق دقیق میدان دید دوربین‌ها روی یکدیگر، حین استفاده از دوربین واید می‌توان پیش‌نمایشی از زاویه‌ی دید بالقوه‌ی دوربین اولتراواید را نیز از کناره‌‌های منظره‌یاب مشاهده کرد.

آیفون ۱۲ پرو مکس حین ثبت عکس سلفی

یکی از ویژگی‌های تحسین‌برانگیز دوربین‌های آیفون به جابه‌جایی نامحسوس و نرم بین سه دوربین بازمی‌گردد؛ قابلیتی که به قدرت پردازشی ISP بستگی زیادی دارد و حتی در شاخص‌ترین و گران‌قیمت‌ترین پرچم‌داران اندرویدی با لگ محسوسی پیاده می‌شود.

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، دوربین واید آیفون ۱۲ پرو مکس از بزرگ‌ترین حسگر تاریخ گوشی‌های هوشمند اپل بهره می‌برد. غول دنیای فناوری می‌گوید گوشی گران‌قیمتش از ۴۷ درصد حسگر بزرگ‌تر درمقایسه‌با نمونه‌ی ۱/۲.۵۵ اینچی نسل گذشته (و البته آیفون ۱۲ پرو) استفاده می‌کند. اگر معیار اپل برای سنجش ابعاد حسگر، قطر آن باشد، با کمی محاسبه به ابعاد ۱/۱.۷۳ اینچ می‌رسیم که به‌بزرگی حسگر غول‌آسای ۱/۱.۳۳ اینچی گلکسی نوت ۲۰ اولترا نیست. حسگر بزرگ آیفون ۱۲ پرو مکس به‌همراه لنز گشوده‌ترِ f/1.6 به ۸۷ درصد جذب نور بیشتر، نویز کمتر و صدالبته میدان فوکوس بسیار باریک‌تر می‌انجامد.

با‌توجه به بزرگ‌تر شدن سطح حسگر و ثابت‌ماندن تعداد پیکسل‌ها، ابعاد آن‌ها نیز بزرگ‌تر شده و از ۱٫۴ میکرومتر در نسل گذشته به ۱٫۷ میکرومتر رسیده است. کوپرتینونشین‌ها می‌گویند براثر سنگین‌تر شدن حسگر، برای از بین‌بردن آثار لرزش تصویر، به‌جای OIS روی لنز از سیستم لرزش‌گیر حسگر sensor-shift در آیفون ۱۲ پرو مکس استفاده کرده‌اند؛ حسگر به‌مدد این سیستم جدید در دو محور x و y حرکت می‌کند. حسگر دوربین اصلی در پسِ لنز وایدی با فاصله‌ی کانونی معادل ۲۶ میلی‌متری و دیافراگم گشوده‌ترِ f/1.6 قرار دارد، از سوی دیگر از سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel PDAF بهره می‌برد.

گالری عکس‌های دوربین واید در طول روز

نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - جیپ در موزه دفاع مقدس تهران
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - پل طبیعت تهران
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - پارک صبا تهران
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - کتابخانه ملی
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - گیاهی در پارک صبا
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - پرده بت شکنی حضرت ابراهیم پارک آب و آتش
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - نیمکتی در پارک آب و آتش تهران
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - سردر موزه دفاع مقدس تهران
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - گیاهی در باغ کتاب تهران
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - نمای بزرگراه مدرس تهران از پل طبیعت
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - برگ پاییزی درختی در باغ کتاب تهران
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - آجرنمایی در پارک صبا
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - سردر موزه دفاع مقدس تهران
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - هلیکوپتر موزه دفاع مقدس
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - گیاه تزئینی در باغ کتاب تهران
نمونه عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در طول روز - گلی در باغ کتاب تهران

اگر تصور می‌کنید که حسگر بزرگ‌تر، بهبود خارق‌العاده‌ای را در عکس‌های آیفون ۱۲ پرو مکس به‌وجود می‌آورد، باید بگوییم که در اشتباه هستید. پرچم‌دار گران‌قیمت اپل در زمینه‌ی کیفیت عکس‌های روز تقریبا هیچ برتری چشم‌گیری بر برادرانش ندارد؛ به‌طوری‌که همان ویژگی‌های مثبت و منفی را می‌توان در عکس‌ها مشاهده کرد. رنگ‌های چشم‌نواز با گرایش به گرمی، پردازش نه‌چندان مناسب سوژه‌های با جزئیات پیچیده، نظیر شاخ‌وبرگ درختان و شارپ‌کردن مصنوعی بیش‌از حد آن‌ها، حفظ نویز در سطح مناسب و گستره‌ی دینامیکی واقع‌گرایانه از جمله‌ی ویژگی‌های یادشده هستند.

رابط کاربری دوربین آیفون ۱۲ پرو مکس

براثر بزرگ‌تر شدن ابعاد حسگر و گشودگی زیاد دیافراگم، عمق میدان دوربین اصلی بسیار کوچک‌تر شده است، این تغییر به ایجاد بوکه‌های طبیعی و محدود شدن صفحه‌ی فوکوس حین عکاسی از سوژه‌های نزدیک می‌انجامد؛ به‌طوری که حتی بخش‌هایی از مرز سوژه نیز به‌همراه پس‌زمینه محو می‌شوند.

تغییر بزرگ بعدی دوربین آیفون ۱۲ پرو مکس به فاصله‌ی کانونی و دیافراگم دوربین تله‌فوتو بازمی‌گردد. این دوربین از همان حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و ۱/۳.۴ اینچی نسل گذشته با پیکسل‌های ۱٫۰ میکرومتری و فوکوس خودکار PDAF بهره می‌برد و در پسِ لنز ۶۵ میلی‌متری با دیافراگم f/2.2 و لرزش‌گیر اپتیکال تصویر قرار دارد؛ بنابراین بزرگ‌نمایی اپتیکال تا سقف ۲٫۵ برابر درمقایسه‌با دوربین واید به‌وجود می‌آورد که باتوجه به بزرگ‌نمایی ۵ تا ۱۰ برابری رقبای اندرویدی چندان شگفت‌انگیز نیست.

گالری عکس‌های دوربین تله‌فوتو در طول روز

نمونه عکس دوربین تله‌فوتو آیفون ‍۱۲ پرو مکس در طول روز -  تابلو نوشته‌ای در باغ کتاب تهران
نمونه عکس دوربین تله‌فوتو آیفون ‍۱۲ پرو مکس در طول روز - منظره‌ای از باغ کتاب تهران
نمونه عکس دوربین تله‌فوتو آیفون ‍۱۲ پرو مکس در طول روز - دریاچه‌ی باغ کتاب تهران
نمونه عکس دوربین تله‌فوتو آیفون ‍۱۲ پرو مکس در طول روز - جیپ جنگی موزه دفاع مقدس تهران
نمونه عکس دوربین تله‌فوتو آیفون ‍۱۲ پرو مکس در طول روز - نگاره‌ای از شخصیت‌های کارتونی در باغ کتاب تهران
نمونه عکس دوربین تله‌فوتو آیفون ‍۱۲ پرو مکس در طول روز - منظره‌ای از موزه‌ی دفاع مقدس تهران
نمونه عکس دوربین تله‌فوتو آیفون ‍۱۲ پرو مکس در طول روز - راه‌پله‌ پارک طالقانی تهران
نمونه عکس دوربین تله‌فوتو آیفون ‍۱۲ پرو مکس در طول روز - منظره‌ تهران از روی پل طبیعت
نمونه عکس دوربین تله‌فوتو آیفون ‍۱۲ پرو مکس در طول روز - گربه در پارک طالقانی تهران
نمونه عکس دوربین تله‌فوتو آیفون ‍۱۲ پرو مکس در طول روز - ساختمان نیمه‌کاره‌ای در خیابان جردن تهران
نمونه عکس دوربین تله‌فوتو آیفون ‍۱۲ پرو مکس در طول روز - آجرنمایی در پارک صبا تهران
نمونه عکس دوربین تله‌فوتو آیفون ‍۱۲ پرو مکس در طول روز - کلبه سیمانی پارک صبا تهران

عکس‌های دوربین تله‌فوتو در روشنایی روز به‌لحاظ کیفیت رنگ‌های پردازش‌شده، گستره‌ی دینامیکی و سطح نویز شبیه به عکس‌های دوربین اصلی هستند. ثبت جزئیات اندک از سوژه‌هایی همچون شاخ‌وبرگ درختان با دوربین تله‌فوتو نیز ادامه دارد؛ اما به‌نظر می‌رسد که شارپ‌‌کردن مصنوعی چنین سوژه‌هایی درمقایسه‌با دوربین اصلی با شدت کمتری رخ می‌دهد.

اپل در آیفون ۱۲ پرو مکس نیز همانند مدل‌های دیگر آیفون ۱۲ از دوربین اولتراواید نسل گذشته استفاده می‌کند. این دوربین حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و ۱/۳.۶ اینچی به‌همراه لنز ۵ تکه و ۱۳ میلی‌متری با دیافراگم f/2.4 را برای ثبت عکس‌های فوق‌عریض با میدان دید ۱۲۰ درجه‌ای به‌کار می‌گیرد و در آن خبری از لرزش‌گیر اپتیکال یا فوکوس خودکار نیست؛ بنابراین برخلاف تعدادی از پرچم‌دارها یا حتی میان‌رده‌های پریمیوم اندرویدی نمی‌توان با دوربین اولتراواید عکس‌های ماکرو گرفت.

گالری عکس‌های دوربین اولتراواید در طول روز

نمونه‌عکس دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس - ماکت کشتی در موزه دفاع مقدس تهران
نمونه‌عکس دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس - درختی در باغ کتاب تهران
نمونه‌عکس دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس - ساختمان شیشه‌ای در باغ کتاب تهران
نمونه‌عکس دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس - نمای عریض از ساختمانی در باغ کتاب تهران
نمونه‌عکس دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس - ورودی موزه دفاع مقدس تهران
نمونه‌عکس دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس - مجسمه‌ای در ورودی پارک آب و آتش تهران
نمونه‌عکس دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس - نمای عریض از بزرگراه مدرس روی پل طبیعت تهران
نمونه‌عکس دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس - نمایی در پارک صبا تهران

در عکس‌های عریض دوربین اولتراواید شاهد افزایش سطح نویز، افت جزئیات به‌ویژه روی سوژه‌هایی با بافت پیچیده و محدودتر شدن گستره‌ی دینامیکی هستیم؛ اما رنگ‌های پردازش‌شده به دوربین اصلی بسیار نزدیک هستند. درشرایطی‌که تعدادی از پرچم‌داران شاخص بازار نظیر هواوی پی ۴۰ پرو به‌لطف قابلیت فوکوس خودکار، امکان عکاسی ماکرو را نیز با دوربین اولتراواید فراهم می‌آورند، آیفون ۱۲ پرو مکس از چنین قابلیتی بی‌بهره است. باور داریم که اپل باید در سال‌های آینده درباره‌ی دوربین اولتراواید به‌صورت اساسی تجدیدنظر کند.

مقایسه‌ی میدان‌های دید متفاوت آیفون ۱۲ پرو مکس

نمونه‌عکس ۰٫۵ برابری آیفون ۱۲ پرو مکس

۰.۵x

نمونه‌عکس یک برابری آیفون ۱۲ پرو مکس

۱x

نمونه‌عکس ۲٫۵ برابری آیفون ۱۲ پرو مکس

۲.۵x


نمونه‌عکس ۱۲ برابری آیفون ۱۲ پرو مکس

۱۲x

نمونه‌عکس ۸ برابری آیفون ۱۲ پرو مکس

۸x

نمونه‌عکس ۴ برابری آیفون ۱۲ پرو مکس

۴xبرای مشاهده‌ی عکس‌ها در ابعاد واقعی، روی آن‌ها کلیک کنید.


با تاریک‌تر شدن محیط، آیفون‌های جدید به‌صورت خودکار دست‌به‌دامان حالت Night می‌شوند تا به‌کمک ثبت چندین فریم با نوردهی‌های مختلف و ترکیب آن‌ها، عکس‌های شبانه را بهبود دهند. نرم‌افزار دوربین به‌صورت خودکار مدت‌زمان نوردهی را تعیین و درکنار آیکون Night Mode نشان می‌دهد؛ اما امکان تغییر مدت‌زمان نوردهی (نه به‌ مقدار دلخواه!) یا غیرفعال‌سازی Night Mode فراهم است. گوشی معمولا برای عکاسی دستی یک تا ۳ ثانیه را برمی‌گزیند؛ البته بسته به شرایط محیط، مدت‌زمان نوردهی تا چندین ثانیه نیز افزایش می‌یابد. Night Mode در تمام دوربین‌ها غیراز دوربین تله‌فوتو دردسترس قرار دارد.

گالری عکس‌های دوربین واید در تاریکی

نمونه‌عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی - گلی در خیابان جردن
نمونه‌عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی - ترافیک بزرگراه حقانی
نمونه‌عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی - ساختمان‌های خیابان جردن تهران
نمونه‌عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی - گنبد مینا پارک آب و آتش تهران
نمونه‌عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی - گیاهی روی پل طبیعت تهران
نمونه‌عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی - نورپردازی پل طبیعت تهران در شب
نمونه‌عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی - مجسمه‌ای در ورودی پارک آب و آتش تهران
نمونه‌عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی - پرده زنده‌شدن پرندگان نزد حضرت ابراهیم - پارک آب و آتش تهران

الگوریتم Night Mode اپل در شرایط نوری ضعیف، عملکرد محتاطانه‌ای دارد و به‌دنبال بدل‌کردن تاریکی شب به روشنی روز نیست. بسیاری از عکس‌های دوربین اصلی با نوردهی یک تا ۲ ثانیه‌ای ثبت می‌شوند و در آن‌ها تعادل مناسبی بین نویز و سطح جزئیات وجود دارد؛ اما تصور می‌کنیم که در زمینه‌ی گستره‌ی دینامیکی و نوردهی متعادل، برتری از آن رقبای دیگر از جمله پیکسل ۵ گوگل است.

یکی از مشکلاتی که در ثبت عکس‌های شب پیش می‌آید، حساسیت بیش‌از حد دوربین به لرزش است؛ به‌طوری که در نوردهی‌های ۲ تا ۳ ثانیه‌ای، سوژه‌هایی با حرکت‌های جزئی نظیر گلی در معرض وزش باد دچار محوشدگی می‌شوند.

مقایسه‌ی عکس‌های دوربین واید آیفون ۱۲ پرو مکس و آیفون ۱۱ پرو مکس در تاریکی

نمونه‌عکس دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی

آیفون ۱۲ پرو مکس

نمونه‌عکس دوربین واید آیفون ۱۱ پرو مکس در تاریکی

آیفون ۱۱ پرو مکس


کراپ ۱۰۰ درصدی عکس‌های دوربین واید آیفون ۱۱ پرو مکس و آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی

برای مشاهده‌ی عکس‌ها در ابعاد واقعی، روی آن‌ها کلیک کنید.


بزرگ‌تر شدن حسگر به جذب نور بیشتر و بی‌نیاز شدن به نوردهی‌های طولانی‌تر می‌انجامد؛ بنابراین احتمالا دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس درمقایسه‌با برادرانش می‌تواند عکس‌های بهتری را در تاریکی بگیرد. در تصویر بالا مشاهده می‌کنید که پرچم‌دار جدید اپل با وجود کاهش چشم‌گیر نویز، جزئیاتی هم‌سطح با آیفون ۱۱ پرو مکس ثبت می‌کند؛ البته رنگ‌ها در عکس ثبت‌شده با پرچم‌دار پیشین اپل کمی چشم‌نوازتر هستند.

گالری عکس‌های دوربین اولتراواید در تاریکی

نمونه‌عکس دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی - فانوس دریایی پارک آب و آتش تهران
نمونه‌عکس دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی - درختی در پارک آب و آتش تهران کنار گنبد مینا
نمونه‌عکس دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی - ترافیک بزرگراه حقانی
نمونه‌عکس دوربین اولتراواید آیفون ۱۲ پرو مکس در تاریکی - ساختمان کارگزاری مفید

مطابق انتظار، عکس‌های دوربین اولتراواید تاریک‌تر از عکس‌های دوربین اصلی ثبت می‌شوند، نویز بیشتر و جزئیات کمتری دارند؛ اما کیفیت رنگ‌های ثبت‌شده و گستره‌ی دینامیکی به دوربین اصلی نزدیک‌تر هستند. ناگفته نماند که ویژگی‌های یادشده به‌لطف پشتیبانی دوربین اولتراواید از Night Mode به‌دست می‌آیند؛ چراکه با خاموش‌کردن آن، کیفیت عکس‌ها بسیار تنزل می‌یابد.

برخلاف تعدادی از پرچم‌داران شاخص اندرویدی، حالت Night با دوربین تله‌فوتوی آیفون ۱۲ پرو مکس دردسترس قرار ندارد؛ البته نرم‌افزار دوربین بسته به‌شدت نور محیطی، برخی مواقع برای ثبت عکس‌های با زوم ۲٫۵ برابری به‌جای دوربین تله‌فوتو از تصویر کراپ‌شده‌ی دوربین واید استفاده می‌کند که در این شرایط می‌توان Night Mode را نیز به‌کار گرفت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.