تاریخ انتشار : یکشنبه 28 اردیبهشت 1399 - 17:10
کد خبر : 60556

معاون امور اجتماعی بهزیستی: خرید و فروش کودک چه حکمی دارد؟ / افزایش سن فرزند خواندگی به ۱۶ سال

معاون امور اجتماعی بهزیستی: خرید و فروش کودک چه حکمی دارد؟ / افزایش سن فرزند خواندگی به ۱۶ سال

جارستان به نقل از رکنا؛ یکی از مسائل مهمی که وجود دارد این است که فرایند فرزند خواندگی به چه شکل است و سازمان بهزیستی برای مقابله با پدیده شوم خرید و فروش نوزاد چه اقداماتی را انجام می دهد چرا که حتی در بهترین وضعیت نیز این اقدام جز خسارت نتیجه دیگری ندارد. حبیب

جارستان به نقل از رکنا؛ یکی از مسائل مهمی که وجود دارد این است که فرایند فرزند خواندگی به چه شکل است و سازمان بهزیستی برای مقابله با پدیده شوم خرید و فروش نوزاد چه اقداماتی را انجام می دهد چرا که حتی در بهترین وضعیت نیز این اقدام جز خسارت نتیجه دیگری ندارد.

حبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی بهزیستی در خصوص فرزندخواندگی و مقابله سازمان بهزیستی با پدیده شوم خرید و فروش نوزاد گفت: موضوع فرزند خواندگی در همه جای دنیا از موضوعات بسیار حائز اهمیت است که همه دولت ها نظارت خاص و ویژه ای قبل و بعد از فرزندخواندگی دارند چراکه وقتی کودک وارد یک خانواده می شود آن خانواده باید از نظر شخصیتی، درآمدی بگونه ای باشد که کودک مشکلات جدیدی را حس نکند.


سالانه ۳۰ درصد به آمار فرزند خواندگی افزوده می شود
وی ادامه داد: سال ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی در زمینه فرزند خواندگی قانونی را مصوب کرد که نسبت به قانون سال ۱۳۵۳ بسیار مترقی تر است چراکه امکان فرزندخواندگی خیلی بیشتر از قبل محیا کرده و آمارهای منتشر شده از سوی بهزیستی این مسئله را تایید می کند که حداقل هر سال ۲۰ الی ۳۰ درصد به تعداد افرادی که اقدام به فرزندخواندگی می کنند، افزوده می شود.

افزایش سن فرزند خواندگی به ۱۶ سال
دکتر فرید با بیان اینکه هم اکنون سالانه هزار الی دو هزار نفر به فرزندخواندگی گرفته می شوند خاطرنشان کرد: نکته ای که در قانون جدید وجود دارد این است که خانواده هایی که حتی فرزند دارند می توانند یک کودک را به فرزندخواندگی بگیرند یا اگر کودکی در خانواده ای مورد خشونت قرار بگیرد با رای دادگاه می توان فرزندخواندگی او را به خانواده دیگری داد کمااینکه رنج سنی برای فرزند خواندگی زیر ۱۲ سال بود اما هم اکنون این اتفاق تا ۱۶ سالگی نیز می تواند انجام شود.

او تصریح کرد: سال گذشته نزدیک ۱۶۰ کودک دارای بیماری خاص به فرزند خواندگی قبول شده است و ۱۳۰ دختر توسط خانم های مجرد بالای ۳۰ سال به فرزند خواندگی قبول شده است.

معاون اجتماعی بهزیستی در پاسخ به این سوال که اخیر شاهد فروش و اجاره کودکان هستیم آیا این موضوع امکان پذیر است تشریح کرد: اینکار غیر قانونی بوده و پیگرد قانونی دارد حتی حکم قاچاق کودک نیز دارد که در جلسات ما با پلیس فتا و قوه قضاییه این موضوع مورد تایید بوده است تا با کسانی که کودکی را به خرید و فروش می گذارند برخورد سخت شود.

او افزود: معمولا کسانی که برای خرید بچه اقدام می کنند دارای صلاحیت لازم نیستند کمااینکه بر اساس تحقیقات ما در بسیاری از کشورها، شرایط فرزند خواندگی به شدت سخت است و همه مسائل در یک خانواده مورد بررسی قرار می گیرد کمااینکه نظارت های زیادی نیز بعد از فرزند خواندگی انجام می شود تا اگر خانواده حقوق کودک را رعایت نکردند آن را بازپس بگیرند.

دکتر فرید با بیان اینکه حکم فروشنده و خریدار کودک قاچاق در نظر گرفته می شود تاکید کرد: افراد اگر شاهد این موارد بودند حتما به مراجع قضایی اطلاع دهند تا برخورد شدید و سخت با این مجرمان صورت بگیرد چراکه معمولا برای مقاصد شوم از این کودکان استفاده می شود.

او در پایان درباره سامانه فرزند خواندگی اذعان کرد: ما برای ایجاد شفافیت در فرزند خواندگی و قابل رهگیری کردن این امر سامانه فرزند خواندگی را راه اندازی کردیم تا حقی از کسی ضایع نشود و افراد بتوانند اطلاعات لازم را از این سامانه کسب کنند. همچنین این سامانه باعث شده است تا نوبت افراد مشخص باشد و افراد بدانند که وضعیت فرزند خواندگی آنها چگونه است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.