تاریخ انتشار : شنبه 15 آبان 1395 - 12:09
کد خبر : 8952

سرای میخچی رشت، جزوی از بافت تاریخی و حائز ارزش میراثی است

سرای میخچی رشت، جزوی از بافت تاریخی و حائز ارزش میراثی است

جارستان-مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان بیان کرد: سرای میخچی، جزوی از بافت تاریخی شهر رشت و حائز ارزش میراثی است. رضا علیزاده افزود: در روزهای اخیر مطالبی در ارتباط با در آستانه تخریب قرار گرفتن سرای میخچی در رشت منتشر شده که معتقدیم اگرچه این اثر از فهرست آثار ملی خارج

جارستان-مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان بیان کرد: سرای میخچی، جزوی از بافت تاریخی شهر رشت و حائز ارزش میراثی است.

رضا علیزاده افزود: در روزهای اخیر مطالبی در ارتباط با در آستانه تخریب قرار گرفتن سرای میخچی در رشت منتشر شده که معتقدیم اگرچه این اثر از فهرست آثار ملی خارج شده اما به لحاظ قدمت، دارای ارزش تاریخی است و باید حفظ شود.
وی اظهار کرد: سرای میخچی مربوط به دوره پهلوی است و این اثر در تاریخ هفتم اسفندماه سال ۱۳۸۶ با شماره ثبت ۲۱۵۵۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده اما بدلیل رای دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۹۱ ، از فهرست آثار ملی خارج شد و همینک در بافت تاریخی میدان شهرداری رشت واقع شده و نیازمند مرمت است که در این زمینه به مالک نیز هشدار داده شده است.
علیزاده افزود: سرای یادشده حتی بر اساس مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی، بدلیل ارزش تاریخی اثر، باید متناسب با بافت تاریخی مرمت شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: نزدیک به سه هزار اثر تاریخی در استان شناسایی شده که این اداره کل به تنهایی و بدون تعامل مالکان و مردم، نمی تواند همه آنان را مرمت کند.
به گفته علیزاده، حفظ همه آثار میراث فرهنگی و بناهای تاریخی استان دغدغه این اداره کل است اما اعتبار مرمت محدود است.
سرای میخچی مربوط به دوره پهلوی است و در رشت، خیابان شریعتی، روبروی مسجد حاج مجتهد واقع شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در بخش دیگری از سخنانش به انتشار خبر دیگری در زمینه تخریب حمام کربلایی جلیل با قدمت ۱۵۰ سال در شهرستان تالش واقع در غرب استان اشاره کرد و گفت: گزارشی مبنی بر تخریب این اثر دریافت نشده و در صورت مسجل شدن موضوع، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
علیزاده ادامه داد: حفاظت از میراث تاریخی، مقوله ای فرابخشی است و برای ماندگاری و انتقال سازی این میراث به نسل آینده، نیازمند همکاری و همیاری همه متولیان ، مردم و دستگاه های ذیربط هستیم.
بیش از سه هزار اثر تاریخی در گیلان شناسایی شده که یک هزار و ۳۰مورد در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

  ایرنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.