تاریخ انتشار : چهارشنبه 26 آذر 1399 - 21:13
کد خبر : 83294

پاسداشت مفاخر گیلان به مطالبه عمومی تبدیل شده است

پاسداشت مفاخر گیلان به مطالبه عمومی تبدیل شده است

جارستان به نقل از ایرنا؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان بیان کرد: پیشکسوتان تاریخ سرزمینمان هستند و پاسداشت مفاخر در استان به مطالبه عمومی تبدیل شده است. فیروز فاضلی چهارشنبه شب در آئین اختتامیه سی و دومین جشنواره استانی تئاتر گیلان و سومین جشنواره آموزشگاهی نمایشنامه نویسی ویژه پاسداشت مفاخر افزود: انسان ها

جارستان به نقل از ایرنا؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان بیان کرد: پیشکسوتان تاریخ سرزمینمان هستند و پاسداشت مفاخر در استان به مطالبه عمومی تبدیل شده است.

فیروز فاضلی چهارشنبه شب در آئین اختتامیه سی و دومین جشنواره استانی تئاتر گیلان و سومین جشنواره آموزشگاهی نمایشنامه نویسی ویژه پاسداشت مفاخر افزود: انسان ها تلاش می کنند تا مانا باشند و استاد حبیب پورسیفی پیشکسوت تئاتر استان به دو بال گذشت و ادب مزین است که به واسطه منش یگانه شان در قلب و اندیشه هنرمندان و مردمان این سرزمین ماندگار شده است.
وی، رویه دیگر کرونا را خلق نبوغ دانست و گفت: تئاتر خود انفجار خلاقیت است؛ سی و دومین جشنواره استانی تئاتر استان نوآورانه و برای نخستین بار در فضای مجازی و بدون تماشاگر برگزار شد.
وی با بیان اینکه همه نمایش های ارائه شده در جشنواره یادشده به سبب شرایط سختی که گریبانگیر برآورندگانشان بود، قابل تحسین هستند گفت: در این دوره از جشنواره ۹ اثر نمایشی (روزانه سه اجرا) در دو نوبت صبح و عصر به داوری نادر برهانی مرند، اتابک نادری و سید وحید فخرموسوی اجرا شد و این اجراها بصورت آنلاین پخش می شد که آمار بازدید کنندگان، نشان از استقبال مخاطبان داشت.
فاضلی بیان کرد: جشنواره تئاتر استانی هر ساله با همکاری انجمن هنرهای نمایشی گیلان و با هدف رشد، گسترش و ساماندهی هنر تئاتر برگزار می‌شود؛ رشد و توسعه فعالیت‌های اجتماعی و آگاهی بخشی با تکیه بر هنر نمایش، بومی سازی ظرفیت‌های فرهنگی و هنری با تکیه بر استعدادهای جوان و استفاده از بسترهای فرهنگی و هنری برای رشد و اعتلای فرهنگ عمومی از دیگر اهداف جشنواره امسال بود که در محورهای جهش تولید، کووید ۱۹ و کاهش آسیب‌های اجتماعی، شور و نشاط اجتماعی و تحکیم خانواده، فرهنگ و هنر بومی، منطقه‌ای، ایرانی – اسلامی و موضوعات مرتبط با یکصدمین سال شهادت میرزا کوچک برگزار شد.

در این مراسم نمایش «پلی از جنس شیشه» به کارگردانی مصطفی خوش نشین از آستانه اشرفیه و «بریده ها » به کارگردانی رضا فتوت خواه از رشت برگزیده شدند
همزمان با مراسم اختتامیه سی و دومین جشنواره استانی تئاتر گیلان سومین دوره جشنواره نمایشنامه نویسی آموزشگاه های آزاد هنری استان گیلان با محوریت بزرگداشت استاد «حبیب پوریوسفی» نیز برگزار شد.
کیفی سازی نمایش و شناخت استعداد های نو در حوزه تئاتر بارزترین ویژگی سومین جشنواره آموزشگاهی نمایشنامه نویسی استان است؛ این جشنواره در پاسداشت مفاخر استان تعریف و طراحی شده است.
استاد حبیب الله پورسیفی زاده متولد ۱۳۲۳در رشت است؛ وی در انستیتوی مربیان هنری با گرایش بازیگری و کارگردانی تهران موفق به دریافت مدرک فوق دیپلم شد؛ سال ۱۳۳۸ برای همکاری در رادیو گیلان همراه زنده یاد احمد بدرطالعی وارد نمایــش های رادیویی شد و به دلیل داشـــــتن صدای مناسب، توانست نمایش های زنده زیادی را به صحنه ببرد.
در گروه خورشید گیلان نمایش های قضـــاوت دنیا، عروس و داماد قرن اتم، عمو رجب بچه شده، تابلو موزیـــکال رویای مادر، دردســــر تلـــفن، پیــــــرمرد و دریا و تعدادی نمـــایش کوتاه اجرا کرد. از ســــال ۱۳۴۶به استخدام آموزش و پرورش درآمد و از سال ۱۳۵۱ وارد انستـیتوی مربـیان هنری شد و دو ســــــــال بعد موفق شد؛ با گــرایـــش بازیگـری و کارگردانی فــــــوق دیپلم هـــــــنر را اخــــــذ کند. سالهای یادگیری در تهـران زیر نظر اساتــیدی چون ایرج زهری، جمـشید شاه محمدی نگاه و افق هنری پورسیفی را گسترده تر کرد تا جایی که با بروز استـعداد در جمع دانشـــجویان انســــتیتو موفق شد در نمایش های “نقشـی روی چوب”نوشـــــته اینــگمار برگمن، ”خرمن های سوخته”نوشته رضا احـمدی، ”گلـدونه خانوم”نوشــته اسماعیل خلج به ایفای نقش بپردازد.
پس از پیـروزی انقلاب اسلامی ایران به رشت منتقل و در مدرسه لشت نشاء مشغول به کار شد و همزمان دوستان تئاتری خود را در شهر رشت جمع آوری کرد و نمایش های”میکروب ها” و “دست بالای دست” را با نام “ویتامارا”همراه زنده یاد احمد بدرطـــــــالعی و هنرمندان گروه آتوسا به صحنه برد. آخرین کار جدی پورســیفی اجـــرای نمایـــــــش”آهــســـته با گـل سرخ”نوشته اکبــــر رادی بود که توســـــط فرزندش حسن پورســیفی کارگردانی شد.
حبیــب پورسیفی به همراهی زنده یاد احمد بدرطــــالعی که تصمیم داشت با طرح (مدرســـــین تئاتر) تحولی در تئاتر دانــش آموزی ایجاد کند و دیگر نام آوران هنرمند، طرح مدرسان تئـــاتر را اجرایی کردند و موفق شـدند بر کیفــیت تئاتر دانش آموزی بیفـزایند و تئاتر دانش آموزی را در ســطح کشور مطرح کنند. در این دوره با شکوه بود که دانـش آموزان مستــعد کشف و راهی دانشکده ها شدند که هم اکنون به عنوان سرمایه های علمی و تخصصی در تئاتر اســـتان به کار گرفته می شوند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.