تاریخ انتشار : پنجشنبه 28 آذر 1398 - 19:19
کد خبر : 51027

تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران در سازمان ملل/ واکنش سخنگوی وزارت خارجه: این قطعنامه مبتنی بر نگرش گزینشی، غرض ورزانه، تقابل آمیز و با اهداف سیاسی است/ قطعنامه وضعیت حقوق بشری ایران را محکوم و مردود می‌دانیم

تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران در سازمان ملل/ واکنش سخنگوی وزارت خارجه: این قطعنامه مبتنی بر نگرش گزینشی، غرض ورزانه، تقابل آمیز و با اهداف سیاسی است/ قطعنامه وضعیت حقوق بشری ایران را محکوم و مردود می‌دانیم

جارستان: سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: قطعنامه وضعیت حقوق بشری ایران مبتنی بر نگرش گزینشی، غرض ورزانه، تقابل آمیز و با اهداف سیاسی است که آن را محکوم و مردود می‌دانیم. به گزارش روابط عمومی وزارت امور خارجه، «سید عباس موسوی» طرح قطعنامه وضعیت حقوق بشر ایران در هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی توسط

جارستان: سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: قطعنامه وضعیت حقوق بشری ایران مبتنی بر نگرش گزینشی، غرض ورزانه، تقابل آمیز و با اهداف سیاسی است که آن را محکوم و مردود می‌دانیم.

به گزارش روابط عمومی وزارت امور خارجه، «سید عباس موسوی» طرح قطعنامه وضعیت حقوق بشر ایران در هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی توسط کانادا با حمایت برخی کشورهای غربی که مبتنی بر نگرش گزینشی، غرض ورزانه، تقابل آمیز و با اهداف سیاسی تهیه و تصویب شده است را مردود شمرد و محکوم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همسویی جبهه صهیونیسم و رژیم های مرتجع منطقه با این قطعنامه که به هر نوع هنجارحقوق بشری بی اعتنا بوده و حامی تروریسم، افراطی گری و ناقض حقوق بنیادین بشر هستند را دلیل روشنی بر نامشروع بودن آن دانست و افزود: استفاده سیاسی و ابزاری از حقوق بشر و بکارگیری استانداردهای دوگانه در این حوزه مغایر با ارتقاء پایدار حقوق بشر است.

موسوی در ادامه اظهار داشت: به رغم این واقعیت، رویکرد حامیان این قطعنامه اتخاذ «استانداردهای دوگانه» در خصوص وضعیت حقوق بشر کشورها و تسری موضوع به مجامع بین المللی بویژه سازمان ملل است و بر این اساس از اینکه ساز و کارهای سازمان ملل متحد مورد چنین سوء استفاده هایی قرار گرفته اند ابراز تاسف می نمائیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی رویکرد مخرب حامیان این قطعنامه در رابطه با جمهوری اسلامی ایران را واجد اشکالات و ایرادات متعدد، از جمله: استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر، نادیده گرفتن ارزش ها، باورها و ویژگیهای خاص فرهنگی جوامع مختلف، عدم توجه به واقعیتها در نتیجه تاثیر پذیری از فضای رسانه ای و تبلیغاتی علیه کشورمان و بی توجهی و سکوت نسبت به نقض گسترده حقوق بشر ملت ایران در نتیجه اعمال تحریم های ظالمانه و غیر قانونی دانست.

موسوی در خاتمه افزود: جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردم سالار دینی است که در چارچوب تعهدات مذهبی و اخلاقی و پای بندی به قانون اساسی و قوانین عادی خود و معاهدات بین المللی، در راستای توسعه و ارتقای حقوق بشر در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی گام برداشته و در عمل نیز خود را متعهد به رعایت آن می داند.

قطعنامه تصویب شده چه بود؟

ایلنا نوشت: مجمع عمومی سازمان ملل متحد همچون سال‌های گذشته با رایی ضعیف، قطعنامه‌ حقوق بشری ایران را تصویب کرد که بانیان و حامیان آن، مرتکب نقض جدی حقوق بشر در کشور خود و جهان شده‌اند.

در نشست روز چهارشنبه هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، قطعنامه‌های کمیته سوم این مجمع در دستور کار قرار گرفت که یکی از آنها، قطعنامه حقوق بشری ایران بود که از سوی کانادا ارائه شد.

در رای گیری به عمل آمده، ۸۱ عضو سازمان ملل متحد رای موافق دادند در حالی که ۳۰ عضو مخالف و ۷۰ عضو دیگر هم به آن رای ممتنع دادند که مجموع آنها به عدد ۱۰۰ می رسد.

بر این اساس، پرونده حقوق بشری ایران برای یکسال دیگر مفتوح ماند تا گزارشگر ویژه‌ای که برای این منظور در نظر گرفته‌اند به فعالیت خود ادامه دهد.

محمد حسنی نژاد نماینده ایران در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد هم پیش از رای گیری ابراز امیدواری کرد کانادا این قطعنامه بیهوده سیاسی را کنار بگذارد.

وی تصریح کرد: ما این قطعنامه را جدی نمی گیریم و هیچ کسی نباید این نمایش تکراری از ناهنجاری را جدی بگیرد.

این دیپلمات ایران با اشاره به تروریسم اقتصادی آمریکا که از حامیان این قطعنامه محسوب می شود، خاطرنشان کرد: حتی امروز ، مردم من در تلاشند تا از مبانی حقوق بشری خود در برابر جنگ اقتصادی نسل کشانه که ایالات متحده انجام داده، محافظت کنند. حسنی نژاد افزود: تروریسم اقتصادی افسار گسیخته آمریکا علیه ایرانیان به ویژه آسیب پذیرترین آنها، به طور عمد و غیرقانونی حقوق بشر اولیه را همچون حق آنها برای غذا، حق آنها برای تحصیل، حق آنها برای سلامت و حق حیات آنها نقض می کند.

وی تصریح کرد: این عمل تروریسم اقتصادی به طور هدفمند و بی رحمانه کودکان مبتلا به سرطان و بیماری‌های ژنتیکی و همچنین بیماران دیابت، مالتیپل اسکلروزیس، آسم، تالاسمی و سایر بیماران صعب العلاج یا بیماران کمیاب را هدف گرفته است.

نماینده ایران در کمیته سوم سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: تحمیل قوانین ملی ایالات متحده به کشورهای مستقل، هم تجلی استبداد در سطح بین المللی و هم حمله آشکار به اصل برابری کشورهای عضو سازمان ملل است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.