تاریخ انتشار : یکشنبه 26 خرداد 1398 - 12:12
کد خبر : 39963

آمریکا به دنبال چیست؟

آمریکا به دنبال چیست؟

محسن جلیلوند تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در گفتگو با فرارو با تاکید بر اینکه آمریکا در حال ایجاد یک اجماع جهانی علیه ایران است، اظهار کرد: «استراتژی آمریکا این است که ایران را در یک موقعیت آچمز قرار دهد. از سوی دیگر خودش را در موقعیتی قرار دهد که حق با اوست و هر اقدامی

محسن جلیلوند تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در گفتگو با فرارو با تاکید بر اینکه آمریکا در حال ایجاد یک اجماع جهانی علیه ایران است، اظهار کرد: «استراتژی آمریکا این است که ایران را در یک موقعیت آچمز قرار دهد. از سوی دیگر خودش را در موقعیتی قرار دهد که حق با اوست و هر اقدامی که بخواهد می‌تواند انجام دهد.»

در پی حادثۀ آتش گرفتن دو تانکر روز پنج‌شنبه در دریای عمان تنش‌ها میان ایران و آمریکا بالا گرفته است. ایالات متحده می‌گوید ایران به این نفتکش‌های حمله کرده است. ایران قویا این ادعا را رد می کند. پس از حادثه دریای عمان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، ایران را مسئول حمله به دو نفت‌کش در دریای عمان معرفی کرد.

آمریکا به دنبال اجماع جهانی علیه ایران

پاتریک شاناهان می گوید با پمپئو و بولتون بر اجماع سازی علیه ایران تمرکز دارند
ترامپ روز جمعه در مصاحبه با فاکس نیوز ویدیوی سنتکام از حضور یک قایق ایرانی در نزدیکی یکی از نفت‌کش‌ها را نشان مسئول بودن جمهوری اسلامی در این حمله دانست. او درباره چگونگی واکنش ایالات متحده به ایران گفت: “خواهیم دید.”
رئیس جمهوری ایالات متحده در همین مصاحبه گفت: «تنگه هرمز بسته نمی‌شود و اگر هم این اتفاق بیافتد، خیلی طول نخواهد کشید.»
پیش از سخنان ترامپ دولت آمریکا ویدیویی منتشر کرده و ادعا می‌کند این ویدیو، نیرو‌های سپاه پاسداران را در حال تلاش برای جدا کردن یک مین عمل نکرده از نفتکش ژاپنی نشان می‌دهد.
این در حالی است که رئیس شرکت حمل و نقل ژاپنی که نفت‌کش کوکوکا کوریجوس برای آن فعالیت می‌کرد، روز جمعه روایت آمریکایی را رد کرد و در واکنش به آتش‌سوزی دو نفت‌کش در دریای عمان اعلام کرد که «دو شیء پرنده» به کشتی ژاپنی برخورد کرده‌اند.
اما ایران هم این ادعا‌ها را رد کرده و معتقد است حادثه روز پنجشنبه “مشکوک” است. ایران با انکار دخالت در این حملات می‌گوید کسانی در پی بی‌ثبات کردن رابطه ایران با جامعه جهانی هستند.
برخی ناظران می‌گویند آمریکا به بهانه این حادثه به دنبال اجماع سازی علیه ایران است. آن‌ها معتقدند هدف آمریکا از این اجماع سازی رویارویی نظامی با جمهوری اسلامی است.
موضوعی که توسط کفیل وزارت دفاع آمریکا تائید شده است. پاتریک شاناهان، گفته است تمرکز او، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه و جان بولتون، مشاور امنیت ملی، ایجاد “اجماع جهانی” علیه ایران است.
تاکنون به ادعا‌های آمریکایی‌ها واکنش‌های مثبت زیادی نشان داده نشده است. به غیر از متحدان منطقه‌ای این کشور یعنی امارت، عربستان و رژیم صهیونیستی، بریتانیا نیز روایت آمریکا را پذیرفته است و می‌گوید دلیلی نمی‌بیند که در این روایت تشکیک کند.
دولت آلمان گفته است این ویدیو برای نتیجه‌گیری درباره نقش ایران در حمله به نفتکش‌ها کافی نیست.
دولت روسیه هم خواهان تحقیقات بین‌المللی  شده و درباره “نتیجه‌گیری شتابزده” هشدار داده است. اتحادیه اروپا هم می‌گوید: «ما در حال جمع آوری اطلاعات بیشتر در این باره و ارزیابی وضعیت موجود هستیم. ما بار‌ها گفته‌ایم که در این منطقه نباید تنش‌ها افزایش یابد. این منطقه به ثبات نیاز دارد و نه به تنش. بر این اساس خواستار حداکثر خویشتن‌داری و پرهیز از تحریک هستیم.»
در میان کشور‌های منطقه نیز امروز عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق با مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا گفتگو کرد و خواستار تلاش دو طرف برای برقراری آرامش در منطقه شد.

چند هفته پیش روزنامه وال‌استریت ژورنال با انتشار گزارشی مدعی شد که وزارت دفاع آمریکا در ماه سپتامبر گذشته با درخواست جان بولتون برای طراحی چندین گزینه حمله نظامی به ایران موافقت کرده است. فرارو/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.