تاریخ انتشار : یکشنبه 25 تیر 1396 - 9:35
کد خبر : 20898

آغاز برداشت مکانیزه برنج در صومعه سرا

آغاز برداشت مکانیزه برنج در صومعه سرا

در بیست و پنجمین روز از فصل تابستان، با حضور استاندار گیلان، برداشت مکانیزه برنج در روستای لاکسار شهرستان صومعه سرا آغاز شد.

جارستان/ این درو در مزرعه حجت همتی برنجکار صومعه سرایی که در شالیزار خود به وسعت یک هکتار ، رقم زودرس حسنی را کشت کرده بود، انجام شد.
علیرضا شعبان نژاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در جمع خبرنگاران گفت: در مدیریت آب زراعی اقدامات خوبی انجام شده به گونه ای که مدت آبدهی از ۸۰ روز، به ۵۵ روز رسیده است.
وی ادامه داد: امسال ۵۰۰ هکتار از زمین های رها شده زیرکشت رفت و ۱۴۰ هزار هکتار نیز بصورت مکانیزه برداشت می شود.
وی با بیان اینکه دولت برای کشاورزان انگیزه ایجاد کرد و شاهد ترویج کشاورزی هستیم، یادآور شد: سال گذشته، برنج قیمت خوبی داشت و دولت نیز، کنترل خوبی در واردات و صادرات این محصول انجام داد.
شهرستان صومعه سرا با سه بخش مرکزی، تولمات و میرزاکوچک در ۲۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.
استان گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیکاری دارد که سالانه یک میلیون و ۱۶۰ تن شلتوک از آن استحصال می شود و از این میزان حدود ۷۵۰ تن برنج سفید با کیفیت بدست می آید. بیش از ۳۱۷ هزار بهره بردار بخش شالیکاری گیلان همه ساله برای کاشت برنج، ابتدا در فصل زمستان دو نوبت زمین های شالیزاری را همزمان با بارش های زمستانه شخم می زنند تا هم زمینه نفوذ آب به خاک را فراهم آورند و هم نسل آفات باقیمانده در پوشش گیاهی نابود شود. شخم زمستانه در کاهش میزان نیاز شالیزارها به آب در فصل کاشت و داشت نقش مهمی دارد.
پس از آن در نیمه اول فروردین ماه، خزانه گیری نشاء برنج آغاز می شود و از نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه، نشاء برنج دستی یا مکانیزه به زمینی که از قبل با تیلر آماده و سپس آب تخت شده، منتقل می شود.
از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا اواسط نیمه اول تیرماه نیز فصل داشت برنج است که در این مدت، وجین و مراقبت های گیاهی انجام می شود. از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریورماه نیز به تناسب جدول زمان کاشت، فصل برداشت برنج در استان گیلان است.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج بعد از استان مازندران را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود.
بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
سال گذشته (۱۳۹۵) همچنین نخستین رقم مادری برنج پرمحصول گیلانه، نیمه مردادماه در رشت برداشت شد.
از خصوصیات بارز رقم گیلانه پا کوتاهی، زودرسی و کیفیت پخت بسیار مطلوب همانند ارقام محلی ایرانی با عملکرد بیشتر از ارقام بومی است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.