کشاورزان گیلان برای کشت دوم فرصت را از دست ندهند
جارستان:کارشناسان جهاد کشاورزی گیلان گفت: باتوجه به شرایط مساعد آب و هوا و بارندگیهای اخیر بهترین فرصت برای کشت دوم محصولات کشاورزی در اراضی شالیزاری استان است. آذرخش ترابی جفرودی روز سه شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: البته برخی از کشاورزان طی روزهای گذشته نسبت به کشت دوم محصولات کشاورزی اقدام کرده
جارستان:کارشناسان جهاد کشاورزی گیلان گفت: باتوجه به شرایط مساعد آب و هوا و بارندگیهای اخیر بهترین فرصت برای کشت دوم محصولات کشاورزی در اراضی شالیزاری استان است.
آذرخش ترابی جفرودی روز سه شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: البته برخی از کشاورزان طی روزهای گذشته نسبت به کشت دوم محصولات کشاورزی اقدام کرده اند اما کشاورزانی که تاکنون کشت دوم را انجام ندادند اکنون بهترین فرصت برای انجام این کار است.
وی اظهار داشت: شبدر، راتون، باقلای مازندرانی، انواع نباتات علوفه ای، گیاهان خانواده حبوبات و سبزیجات برگ غده ای از جمله محصولاتی است که در این ایام شرایط کشت دوم در استان گیلان را دارد.
کارشناس کشاورزی جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه شبدر بعد از برداشت برنج نیز قابلیت کشت دارد، اضافه کرد: کشاورزان بعد از برداشت برنج با شخم و آماده سازی اراضی شالیزاری می توانند شبدر کشت کنند.
ترابی جفرودی اظهار داشت: اکنون شرایط خوبی برای شخم، آماده سازی و بذرپاشی محصول شبدر در اراضی شالیزاری استان گیلان است که کشاورزان علاقمند می توانند در این زمینه اقدام کنند.
وی با اشاره به کشت راتون بعد از برداشت برنج در شالیزارهای استان گیلان اضافه کرد: در مزارعی که راتون در مرحله رسیدگی است ضروریست تا کشاورزان با مساعد شدن هوا نسبت به برداشت و حمل محصول به مکان های امن اقدام کنند.
ترابی جفرودی با بیان اینکه کشت پاچه باقلا پیش از این انجام شده و در مرحله رویش و زایش قرار دارد، اظهار داشت: کشاورزان می توانند بعد از برداشت پاچ باقلا، کشت دوباره این محصول کشاورزی را داشته باشند.
وی در ادامه بیان داشت: گیاه دانه روغنی کلزا از جمله محصولاتی است که برای کشت دوم توصیه می شود، جنوب گیلان شرایط خوبی برای کشت این محصول دارد
بر اساس اعلام جهاد کشاورزی گیلان از ۲۳۸ هزار اراضی شالیزاری استان پیش بینی می شود که افزون بر ۱۳۵ هزار هکتار زیر کشت دوم انواع محصولات کشاورزی برود.
پارسال ۴۰۰ هزار تن محصولات زراعی در کشت دوم در گیلان تولید شد که راتون، گیاهان خانواده حبوبات، باقالای مازندرانی، انواع نباتات علوفه و سبزیجات برگ غدهای از جمله آن ها است که ارزش ریالی آنها سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود.
بر اساس تقویم کشاورزی استان گیلان زمان مناسب کشت حبوبات پاییزه از نیمه دوم مرداد تا دهه آخر شهریور، شبدر بلافاصله بعد از برداشت برنج “شهریور و مهر” ،سبزیجات برگی و غده ای از نیمه دوم شهریور تا نیمه آبان، باقلا از نیمه دوم مهر تا اوایل آذر و راتون بعد از برداشت برنج است.
برچسب ها :وزارت جهاد کشاورزی رشت گیلان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰