تاریخ انتشار : یکشنبه 10 مرداد 1400 - 18:50
کد خبر : 101890

زنبوداری پرمشقت و بدون بیمه در گیلان

زنبوداری پرمشقت و بدون بیمه در گیلان

جارستان:کارشناس مسئول امور عسل گیلان گفت: علیرغم پرمشقت و خطرناک بودن شغل زنبورداری، اغلب زنبورداران گیلان از بیمه بی بهره هستند. مریم میرزایی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه آمار نهایی میزان برداشت عسل بهاره در گیلان در حال جمع آوری است اظهار کرد: پیش بینی می‌شود امسال ۶۲۰۰ تن عسل در گیلان

جارستان:کارشناس مسئول امور عسل گیلان گفت: علیرغم پرمشقت و خطرناک بودن شغل زنبورداری، اغلب زنبورداران گیلان از بیمه بی بهره هستند.

مریم میرزایی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه آمار نهایی میزان برداشت عسل بهاره در گیلان در حال جمع آوری است اظهار کرد: پیش بینی می‌شود امسال ۶۲۰۰ تن عسل در گیلان برداشت شود.

وی با بیان اینکه در گیلان ۳۴۸ هزار و ۳۲۲ کندو وجود دارد، افزود: عسل تولید شده به دلیل تنوع گیاهی در استان از کیفیت خوبی برخوردار است و علاوه بر اینکه در بازارهای استان به فروش می‌رسد، برای عرضه در دیگر بازارهای استان‌های نیز صادر می‌شود.

میرزایی ادامه داد: ۵ هزار و ۲۳ گیلانی در استان به زنبورداری مشغول هستند و با وجود پرمشقت بودن این حرفه با مشکلات عدیده‌ای از جمله نداشتن بیمه و گرانی شکر دست و پنجه نرم می کنند.

وی اضافه کرد: عسل ماده غذایی بسیار سالم و مقوی است که مصرف آن برای سلامت افراد جامعه بارها توصیه شده است اما کرونا و مشکلات اقتصادی که بر مردم وارد شده مصرف عسل در بین خانوارها موجب کاهش شده است.

میرزایی از مرم خواست حتما مصرف این ماده غذایی مهم را در خانواده مورد توجه قرار دهند و بدانند که حتی اگر زنبوری با شکر عسل تولید کند ماده ای مغذی تر از مرباهای صنعتی فراهم خواهد کرد.

کارشناس مسئول عسل گیلان گفت: شهرستان های تالش، رودسر، رودبار و سیاهکل به ترتیب مهمترین شهرستان های تولیدکننده عسل در گیلان هستند.

وی تصریح کرد: بسیاری از زنبورداران پس از برداشت عسل بهاره با کندوهای خود به مناطق ییلاقی رودسر، ماسال، سیاهکل و رودبار و برخی از زنبورداران نیز به مناطق کوهستانی سبلان در اردبیل کوچ می‌کنند تا محصول تابستانه را در این مناطق خوش آب و هوا تولید کنند.

میرزایی با اشاره به اینکه برداشت عسل تابستانه از نیمه شهریورماه تا اوایل مهر ادامه دارد گفت: میزان برداشت عسل در این ایام به شرایط آب و هوایی بستگی دارد.

وی به توزیع ۵۹ تن نهاده بین زنبورداران اشاره کرد و گفت: افراد بومی مرتبا از زنبورداران می خواهند که برای زنبورداری به دیگر مناطق بروند و متاسفانه گاهی دهیاران نیز در این خصوص از زنبورداران حمایت نمی کنند و متاسفانه دیده می‌شود، برخی از دهیاران برای فعالیت زنبورداری در روستایشان از آنها پول می گیرند که کاری نادرست است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.