تاریخ انتشار : دوشنبه 17 خرداد 1400 - 10:44
کد خبر : 98173

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: بدون آموزش، اسلحه به محیط بانان دادیم/ به جای مصرف مازوت یک و نیم ساعت خاموشی به مردم دهیم/ سالانه ۱۱ هزار نفر به دلیل آلودگی هوا می میرند

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: بدون آموزش، اسلحه به محیط بانان دادیم/ به جای مصرف مازوت یک و نیم ساعت خاموشی به مردم دهیم/ سالانه ۱۱ هزار نفر به دلیل آلودگی هوا می میرند

جارستان-برنا:کنفرانس خبری عیسی کلانتری،معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست  به مناسبت هفته محیط زیست  و پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان حفاظت محیط زیست صبح امروز دو شنبه ۱۷ خرداد در سالن همایش های بین المللی سازمان محیط زیست برگزار شد. ابراز تاسف از بی توجهی سران کشورها به محیط زیست رئیس سازمان حفاظت

جارستان-برنا:کنفرانس خبری عیسی کلانتری،معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست  به مناسبت هفته محیط زیست  و پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان حفاظت محیط زیست صبح امروز دو شنبه ۱۷ خرداد در سالن همایش های بین المللی سازمان محیط زیست برگزار شد.

ابراز تاسف از بی توجهی سران کشورها به محیط زیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ابتدای نشست ضمن تبریک فرارسیدن هفته محیط زیست گفت: امیدواریم انتخابات پرشوری را در کشور شاهد باشیم. هم اکنون تمامی دنیا بی توجهی سران کشورها و برخی مردم نسبت به محیط زیست را درک می کنند.

او افزود: تمامی دنیا باید در حوزه محیط زیست تجدید نظر کنند. سیاست گذاران کشورها نباید به محیط زیست به صورت امری تفننی و مسئله ثانویه نگاه کنند.

محیط زیست در لبه آسیب پذیری/ عملکرد زیست محیطی دولت مناسب بود

کلانتری با بیان اینکه تحمل کره زمین کم شده و محیط زیست در لبه آسیب پذیری حرکت می کند، تصریح کرد: طی ۴سال اخیر شاهد دستاوردهای خوبی در حوزه محیط زیست بودیم و بر خلاف تبلیغات سو بر علیه دولت از طرف برخی گروه ها اما عملکرد زیست محیطی دولت مناسب بود.

به گفته او با وجود تحریم ها بودجه مناسبی برای مبارزه با گرد و غبار ،پایش و حفاظت از مناطق چهار گانه و افزایش نیروهای محیط بان تخصیص داده شد.

افزایش ۳۰۰ درصدی حقوق محیط بانان

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طی ۴سال گذشته یک محیط بان سالانه یک میلیون و ۵۰۰تومان حقوق دریافت می کرد اما در حال حاضر افزایش حقوق محیط بانان و پرسنل بیش از ۳۰۰درصد  رخ داده است.

او افزود: اقدامات مناسبی در حوزه دریایی و تالاب انجام شده در حالی که قبل تر پایش ها نا تمام بود.

به گفته کلانتری آموزش کلاسیک در حوزه دبیرستانی و ارتباط با سمن  ها به دلیل شیوع کرونا کاهش یافت اما در صندوق از سمن ها حمایت و در بعد نظارتی اختیارات جدید به سمن ها اعطا شده است.

آرادکوه باید جا به جا شود

او با اشاره به آخرین وضعیت آراد کوه گفت: طی ۶۰ سال قبل آرادکوه به وجود آمد اما با توسعه و پیشرفت دنیا نحوه پسماندها با تغییرات گسترده همراه بوده است. آرادکوه محل دفن زباله های تهران نخواهد بود و باید جا به جا شود.

کلانتری تاکید کرد: طی دو‌سال اخیر بخش عمده مشکلات بر طرف و آلاینده‌ی کاهش  یافته است ولی جابجایی آرادکوه به بودجه نیاز دارد. دولت باید با اختصاص بودجه زمینه جابجایی را فراهم کند. البته ۶۰درصد میزان آلایندگی کاهش یافته است. هم اکنون وضعیت نسبت به دوسال قبل اصلاح و بوی نامطبوع کاهش یافته است.

مشکل محیط بانان نداشتن آموزش است

او در پاسخ به سوال برنا درباره جمع آوری اسلحه محیط بانان گفت: در این سال ها به محیط بانان خیلی رسیدگی شده است. امسال موتور سیکلت و تجهیزات فراوان در اختیارشان قرار گرفته اند.

کلانتری با بیان اینکه بدون آموزش به محیط بانان اسلحه داده ایم، افزود: مشکل محیط بانان نداشتن آموزش بوده است دانشکده محیط زیست تشکیل شده و روزانه ۱۴ هزار نفر از محیط بانان تحت آموزش های فراوان قرار می گیرند.

به گفته او بخشی از گرفتاری محیط بانان تقصیر ماست چون به آنها آموزش داده نشده است. امیدواریم تا اوایل ۱۴۰۲ محیط بانان ما به استانداردهای لازم برسند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: امسال هم بودجه مناسب در اختیار دارند و ۱۳۰۰سرباز محیط بان هم در کنار استخدام ها در حال  فعالیت هستند. امید است طی سه سال آینده به شکل مناسب فعالیت کنند. امروز با تصویب قوانین و آیین نامه با محیط بان رفتار می شود و دو محیط بان هم از لحاظ قانونی تبرئه شدند.

سرمایه آب و خاک کشور به غارت می رود

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آخرین وضعیت آب در کشور گفت: امسال سرانه آب تجدید پذیر زیر ۱۰۰۰متر مکعب برای هر فرد است و این یعنی ورشکستگی آبی و آب همچنان مهمترین مسئله کشور است. سرمایه آب و خاک کشور به غارت می رود.

کلانتری اظهار کرد: محیط زیست کشور از طریق کمبود آب تهدید می شود. امکان زندگی آبزیان در برخی از تالاب ها همچون گاو خونی وجود ندارد. توسعه  ناپایدار کشور و عدم برنامه پایش سرزمین دلیل بروز این مسئله است

او ادامه داد: طی هفته گذشته پس از گذشت ۴۳ سال از انقلاب برنامه پایش سرزمین مد نظر قرار گرفت . هنوز اولویت استفاده از آب در کشور مشخص نیست.

به گفته معاون رئیس جمهور متوسط بارش کشور ۲۰۰ میلی متر  است که بیشتر مربوط به غرب و یا شمال کشور است در صورتی که وضعیت آبی در کل کشور اندک و آب رسانی به برخی مناطق با تانکر انجام می شود.

وزارت نیرو ۶۰ درصد حق آبه ها را پرداخت نکرده است/ شکایت از برخی ارگان ها به قوه قضائیه جهت پرداخت حق آبه

کلانتری بیان کرد: امروزه وضعیت آب اسفناک است. از ۷۰ تالاب حق آبه اخذ شده است. بعد از آب شرب باید حق آبه کشاورزی اخذ شود و وزارت نیرو ۶۰ درصد حق آبه ها را پرداخت نکرده است.

او ادامه داد: در صورت ادامه این سیاست به قوه قضاییه مراجعه می کنیم. تمامی توسعه ها باید بر اساس آب باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: در کشورهای پیشرفته تمامی صنایع آب بر در کنار آب قرار می گیرد اما پیاده سازی این سیاست ها در کشور ما دیر است. دو نیم برابر دوران صفویه آب وارد زاینده رود می شود اما به دلیل سیاست های نادرست همچنان خشک است.

مشکل زاینده رود با انتقال آب بر طرف نمی شود

کلانتری با اشاره به اینکه مشکل زاینده رود با انتقال آب بر طرف نمی شود، افزود: نیاز به برنامه ریزی پایدار داریم. در این شرایط تمدن کشور در معرض تهدید است.

معاون رئیس جمهور اضافه کرد: کارشناسان آب در انتقال وضعیت آب قصور داشته و مسئله را به سخره گرفتند. ۴۰ درصد آب تجدید پذیر باید استفاده شود.

فرسایش خاک را دست کم نگیرید

او گفت: امروز شور شدن خاک یکی دیگر از مشکلات محیط زیستی است. فرسایش خاک را نباید دست کم گرفت. دو‌میلیارد تن در کشور فرسایش خاک داریم و خاک زنده ۲۲ سانت است. سالانه ۴۰۰۰ تن در هر هکتار خاک بر اثر فرسایش از دست می دهیم. مشکل کشور آب و خاک است و از سوی دیگر سالانه  بخش قابل توجهی از خاک به دلیل شوری از بین می رود.

به جای مازوت روزانه یک و نیم ساعت خاموشی به مردم دهیم

کلانتری افزود:  التماس کردیم به جای مصرف مازوت یک ساعت و نیم خاموشی به مردم دهیم. سالانه ۱۱هزار نفر به دلیل آلودگی هوا در کشور ما می میرند. ما را به ترک فعل و تعطیلی کارگاه ها محکوم می کنند ما باید در این زمینه به قوه قضاییه پاسخ گو باشیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.