تاریخ انتشار : دوشنبه 13 بهمن 1399 - 12:36
کد خبر : 88079

صید افزون بر ۸۰۰ تن ماهی از آبهای ساحلی گیلان

صید افزون بر ۸۰۰ تن ماهی از آبهای ساحلی گیلان

جارستان به نقل از ایرنا؛ معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره‌ کل شیلات گیلان از صید ۸۰۱ تن انواع ماهیان استخوانی در آبهای ساحلی استان خبر داد. اکبر ایلدرم روز دوشنبه با اشاره به کاهش ۱۷ درصدی صید نسبت به مدت مشابه سال گذشته اظهار داشت: البته میانگین سرانه صید شرکت های تعاونی پره صیادی

جارستان به نقل از ایرنا؛ معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره‌ کل شیلات گیلان از صید ۸۰۱ تن انواع ماهیان استخوانی در آبهای ساحلی استان خبر داد.

اکبر ایلدرم روز دوشنبه با اشاره به کاهش ۱۷ درصدی صید نسبت به مدت مشابه سال گذشته اظهار داشت: البته میانگین سرانه صید شرکت های تعاونی پره صیادی در سال های ۹۸ و ۹۹ در مقدار با هم برابر است و علت وجود این کاهش در آمار، صید انبوه یک شرکت تعاونی پره صیادی در منطقه زیباکنار در سال گذشته است.
وی با اشاره به گرمی هوا در روزهای اخیر تصریح کرد: به جهت مساعد بودن هوا در این روزها در شرق گیلان شاهد صید جمعی کفال ماهیان هستیم که تاثیر خود را در افزایش میزان صید طی ۱۰ روز آینده نشان خواهد داد.
وی تاکید کرد : ماهی کفال ۴۷۳ تن یعنی ۵۹ درصد از ۸۰۱ تن ماهی استخوانی استحصال شده در این مدت را شامل می شود و به این ترتیب بیشترین گونه صید در این مدت را شامل می شود.

وی خاطر نشان کرد: پس از کفال ماهیان، ماهی سفید با ۲۹۲ تن (۳۶درصد از کل صید) و سایر گونه ها مانند کپور، سوف، سیم و انواع کولی ها با ۳۶ تن (پنج درصد صید) بیشترین و کمترین مقدار صید را تشکیل می دهند.
ایلدرم، ارزش فروش ناخالص صید را ۶۲۴ میلیارد ریال اعلام و تصریح کرد: میانگین صید هر یک از ۴۹ شرکت تعاونی پره ۱۶ تن بود که چهار هزار صیاد در ۱۰ هزار و ۴۰۰ مرتبه پره کشی این مقدار ماهی را در عمق زیر ۲۰ متر آبهای ساحلی گیلان از آستارا تا چابکسر صید کرده اند.
گیلان از کانون های صیادی در شمال کشور است. چهار هزار صیاد در قالب ۵۱ شرکت تعاونی پره از ۲۰ مهر تا ۲۰ فروردین ماه در ۳۰۰ کیلومتر آب های ساحلی گیلان از آستارا تا چابکسر به صید ماهی می پردازند.
روش صید پره، شیوه ای است که در آن تور آماده به کمک یک کرجی بصورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل تا عمق ۱۴ متری عمق دریا پهن می شود.
تور مورد استفاده از ۱۱ تکه پره با اندازه های مختلف به هم دوخته شده، تشکیل شده و عمل کشش تور در گذشته توسط نیروی انسانی و در حال حاضر با استفاده از نیروی تراکتور انجام می شود.
به گفته کارشناسان بیش از ۹۵درصد ماهیانی که هم اکنون در سه استان گیلان، مازندران و گلستان صید می شود، حاصل تکثیر و رهاسازی مراکز بازسازی ذخایر سازمان شیلات است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.