تاریخ انتشار : پنجشنبه 12 تیر 1399 - 20:24
کد خبر : 65570

اقدامات توانبخشی استان گیلان جهت بازگشایی و شروع مجدد فعالیتها

اقدامات توانبخشی استان گیلان جهت بازگشایی و شروع مجدد فعالیتها

جارستان: دکتر عابدین قاسمیان معاون امور توانبخشی بهزیستی گیلان گفت : پس از آنکه موج اول کرونا در استان تخفیف پیداکرد و در نهایت با دستور کمیته کشوری مقابله با کووید ۱۹ ، بتدریج بازگشایی ها آغاز شد. معاون امور توانبخشی بهزیستی گیلان اظهار داشت: با اتفاقاتی که در زمان کرونا پیش آمده بود و

جارستان: دکتر عابدین قاسمیان معاون امور توانبخشی بهزیستی گیلان گفت : پس از آنکه موج اول کرونا در استان تخفیف پیداکرد و در نهایت با دستور کمیته کشوری مقابله با کووید ۱۹ ، بتدریج بازگشایی ها آغاز شد.

معاون امور توانبخشی بهزیستی گیلان اظهار داشت: با اتفاقاتی که در زمان کرونا پیش آمده بود و به دلایل مشخص ازجمله پرهیز از گسترش بیماری، مراکز تجمعی از جمله بسیاری از مراکز و فعالیتهای بهزیستی که به صورت تجمعی صورت می گرفت تعطیل شد. البته در مورد مراکز شبانه روزی و نگهداری، این تعطیلی به صورت عدم پذیرش جدید بود اما افرادی که بستری بودند کما کان ازخدمات استفاده می کردند. به هر حال محدودیتهای شدیدی درمورد ملاقات خانواده ها، بازدیدها، فعالیتها و مراسم مختلف برای مراکز ایجاد شد. در مورد مراکز روزانه، جلسات، کمیسیونهای مختلف مربوط به جمعیت هدف بهزیستی و ….. نیز کلا” به صورت موقت تعطیل شد .

این امر پیامدهای فراوانی برای سازمان، جامعه و خانواده ها به همراه داشت. مانند همه فعالیتهای دیگر، خسارتهای فراوانی نیز به جمعیت هدف سازمان وارد شد . خانواده ها و مراکز شدیدا” مشکل پیدا کردند. به ویژه ازنظر ابعاد روحی و روانی. درخصوص مسائل مالی تلاش شد تا حد زیادی این خسارتها جبران شود و به دفعات مختلف، حدود ۵/۳میلیارد تومان در وجه مراکز صرفا” بدلیل مشکلات کرونا واریز شد، ضمن آنکه یارانه های مراکز و خدمات نیزکاملا” واریز می شد. حتی برای مراکز روزانه که تعطیل بودند جهت پرداخت حقوق و مزایای کارکنان، یارانه ها کلا” پرداخت شد.

اما این تعطیلی، مشکلات روحی و روانی و خانوادگی فراوانی ایجاد نمود که جای صحبتش اینجا نیست. البته در همین تعطیلی هم، برخی خدمات حیاتی سازمان ازجمله سرکشی به توانخواهان ضایعه نخاعی و معلولین شدید با رعایت پروتکل ها در همان زمان کرونا انجام می شد.

پس از آنکه موج اول کرونا در استان تخفیف پیداکرد و در نهایت با دستور کمیته کشوری مقابله با کووید ۱۹ ، بتدریج بازگشایی ها آغاز شد. گرچه همانگونه که گفته شد حتی در اوج کرونا هم در شرایطی که، برخی مشکلات اجتماعی درحال تبدیل به مسائل امنیتی بود، و با دستورمقامات قضایی، نگهداری ها با رعایت شرایط قرنطینه و پروتکل های بهداشتی انجام شد .

به هرحال با اعلام دولت ازپایان فروردین ماه و تخفیف شرایط، بتدریج مراکز به سمت بازگشایی حرکت کردند. این هم بدین دلیل بود که استان گیلان از قرمز بودن خارج شد . و با اعلام کمیته کشوری پیشگیری از کووید۱۹، بتدریج فعالیتهای مراکز آغاز شد.

البته درآن زمان صرفا” فعالیتهای روزانه مطرح بود و شبانه روزی ها کماکان از پذیرش جدید ممنوع بودند.

در همین بازگشایی روزانه ها، رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری مورد تاکید قرارگرفت. شروع فعالیت مجدد در مراکز روزانه در ابتدا به صورت انفرادی و درحرفه آموزی ها با ۱۰ درصد جمعیت هدف و حضور دو سوم نیروها صورت گرفت .

ازاول تیر، پذیرش جدید در مراکز شبانه روزی بهزیستی نیز انجام می گیرد. البته بر اساس مصوبات کمیته مرکزی و با توجه به شدت شیوع بیماری که سفید یا زرد باشد.

در استان گیلان، ۸۹ مرکزتوانبخشی با ۴۷۶۵ نفریارانه بگیر درحال فعالیت هستند. اعم ازشبانه روزی، روزانه، مراقبین و توانبخشی درمنزل. درمراکز روزانه در زمانی که شهرستانها در وضعیعت سفید یا حداکثردر وضعیت زرد باشند، با فعالیت بین ۲۵% تا۵۰% ازظرفیت، فعالیتها از سر گرفته می شود. این موضوع هم درپذیرش است و هم درملاقاتها و …..

در مورد سایر فعالیتهای توانبخشی نیز، ازسر گیری و باز گشایی صورت می گیرد .از جملهCBR ، توانمندسازی، کمسیونهای پزشکی و … مشروط به آنکه تاحد امکان تراکم نشود، نوبت داده شود، تب سنجی صورت گیرد، ماسک، دستکش، رعایت فاصله و …..نیز در هر صورت باید انجام شود.

در تمام این فعالیتها مواردی ، مد نظر همکاران است :

۱- تاحد امکان، خدمات از راه دور صورت گیرد و جامعه هدف کمتر، بیرون بیایند.

۲- تا حد امکان به ویژه درمراکز و فعالیتهای روزانه، سرو غذا صورت نگیرد .

۳- به گونه ای برنامه ریزی شود که همه خدمت گیرندگان بتدریج بتوانند ازخدمات سازمان استفاده کنند .

۴- مراجعین با ظن بالا تصور شوند و نهایت دقت در فاصله صورت گیرد .

۵- با مشاهده اولین علایم، مراکز بهداشت و ادارات بهزیستی در جریان قرار گیرند .

۶- نصب موارد ضد عفونی در ورودی درها برای مراجعین .

۷- مراکز دائما” باید ضد عفونی و گند زدایی شوند .

۸- همه مراکز از تهویه مناسب برخوردار باشند .

۹- در مراکز شبانه روزی ، همه پذیرشها به صورت قرنطینه ۱۴ روزه خواهد بود و پس از اطمینان از عدم مشکل، به بخشهای عمومی خواهند رفت .

۱۰- برای پذیرش جدید ، همه مراجعین باید آزمایش PCRمنفی داشته باشند.

۱۱- همه مراکز به صورت روزانه توسط پزشک ویزیت شوند .

در نهایت امیدواریم که با رعایت حداکثر موارد بهداشتی و پروتکلهای مصوب، ضمن انجام فعالیتهای مربوطه، از گسترش بیشتر بیماری جلوگیری شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.