تاریخ انتشار : سه شنبه 27 فروردین 1398 - 19:05
کد خبر : 38093

تاریخ چای ایران در موزه چای لاهیجان

تاریخ چای ایران در موزه چای لاهیجان

موزه لاهیجان یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان لاهیجان است که ابتدا به عنوان مقبره کاشف السلطنه مورد بازدید قرار می‌گرفت، با تکمیل ساختمان نیمه کاره مجاور آرامگاه و از سال ۱۳۷۵ به عنوان موزه تاریخ چای ایران مورد بهره‌برداری قرار گرفت. جارستان: لاهیجان یکی از قدیمی ‌ترین و زیباترین شهرهای استان گیلان است که به

موزه لاهیجان یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان لاهیجان است که ابتدا به عنوان مقبره کاشف السلطنه مورد بازدید قرار می‌گرفت، با تکمیل ساختمان نیمه کاره مجاور آرامگاه و از سال ۱۳۷۵ به عنوان موزه تاریخ چای ایران مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

جارستان: لاهیجان یکی از قدیمی ‌ترین و زیباترین شهرهای استان گیلان است که به “شهر چای” شهرت دارد زیرا چایکاری در ایران برای نخستین ‌بار به همت “حاج محمد میرزا کاشف‌السلطنه چایکار” در سال ۱۳۱۹ هـ.ق در لاهیجان آغاز شد و به‌ سرعت در این شهر و دیگر مناطق سواحل جنوبی دریای مازندران توسعه یافت.

موزه لاهیجان یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان لاهیجان است که ابتدا به عنوان مقبره کاشف السلطنه مورد بازدید قرار می‌گرفت، با تکمیل ساختمان نیمه کاره مجاور آرامگاه و از سال ۱۳۷۵ به عنوان موزه تاریخ چای ایران مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

این موزه از یک سالن اصلی دو طبقه، یک برج و دو فضای اداری شمالی و جنوبی تشکیل شده‌ است. طبقه همکف از سالن اصلی بنا، به اسناد و مدارک مرحوم کاشف السلطنه و وسایل مربوط به چای و چاینوشی اختصاص داده شده و طبقه دوم بنا را ویترین‌ها و اقلام مردم‌شناسی تشکیل می‌دهند.

” کاشف ‌السلطنه اول کسی بود که چایکاری را در ایران، وظیفه همت خود دانسته و تمام عمر علاوه بر خدمات عمده که بر دولت و ملت نموده با نهایت سعی دراین راه کوشیده و مجددا برای توسعه کشت چای در سن ۶۵ سالگی مأمور به هند و چین و ژاپن شده و در مراجعت از راه بوشهر در روز شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۰۸ شمسی در ” کتل ملوب ” با اتومبیل پرت و این جهان را با جهانی آرزو به جهانیان واگذار و شهید راه وطن شد.

آرامگاه کاشف‌السلطنه و موزه تاریخ چای ایران، متعلق به دوره معاصر بوده و دارای شماره ثبت ملی ۱۷۶۹ سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور است.  

در موزه تاریخ چای ایران ۵۳۲ قلم اشیای تاریخی ثبت شده است.  این مجموعه هم‌اکنون با داشتن ادوات و وسایل سنتی و تخصصی مربوط به چای و مدارکی مربوط به چگونگی فعالیت های پدر چای ایران همه ‌روزه پذیرای بسیاری از افراد بومی و نیز گردشگران است.

اسماعیل پورحسن مدیر شعبه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان لاهیجان در گفت و گو با ایسنا با بیان این که نوروز امسال بیش از ۴۹۵ هزار نفر گردشگر در این شهرستان اقامت داشته اند افزود: بقعه شیخ زاهد و موزه تاریخ چای ایران بیشترین بازدید را در این ایام داشتند.

این مسئول پل خشتی لاهیجان، حمام گلشن، بافت تاریخی لاهیجان، غار شیخان‌بر یا شیخان‌ور، خانه محمد صادقی، بقعه چهار پادشاه، مساجد جامع و اکبریه، مقبره شیخ زاهد گیلانی، بقاع  سید رضا کیا، سید احمد میر شمس‌الدین، سید حسن صیقل‌بنه و سید موسی بارکوسرا را از جاذبه‌های تاریخی و زیارتی لاهیجان عنوان کرد و گفت: در تعطیلات نوروز امسال حضور گردشگر در شهرستان لاهیجان افزایش چشمگیری داشته است.

آرامگاه کاشف السلطنه (موزه تاریخ چای ایران) در شهرلاهیجان، انتهای خیابان کاشف شرقی، بعد از میدان دکتر حشمت، در میان خیابان شهید هاشمی نژاد و کاشف شرقی واقع شده است.

منبع :ایسنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.