پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساری: دو هزار تن ماهی در قفس های دریایی خزر پرورش داده شد
جارستان به نقل از ایسنا؛ رئیس پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساری میزان موفقیت پروژه ماهی در قفس در ایران را از لحاظ برنامه ای ۱۰ درصد اعلام و تاکید کرد : طبق برنامه ریزی ها امسال باید ۲۰ هزار تن ماهی در قفس در دریای خزر پرورش می یافت که از این مقدار دو هزار
جارستان به نقل از ایسنا؛ رئیس پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساری میزان موفقیت پروژه ماهی در قفس در ایران را از لحاظ برنامه ای ۱۰ درصد اعلام و تاکید کرد : طبق برنامه ریزی ها امسال باید ۲۰ هزار تن ماهی در قفس در دریای خزر پرورش می یافت که از این مقدار دو هزار تن تحقق یافت.
به گزارش ایرنا ، حسن نصرالله زاده روز پنج شنبه در حاشیه پهلو گیری کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیما گیلان در اسکه شیلات گیلان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه هر قفس باید بر اساس اقلیم آن کشور ساخته شود ، اظهار داشت : یکی از مشکلات ترکیبات و جلبکهایی است که به این قفس ها می چسبند ، این گونه ها در دریاهای مختلف متفاوت است به همین منظور باید روی این قفس ها و تورها کار شود که حداقل چسبندگی بر آنها انجام شود .
وی اضافه کرد : قراردادی برای طرحی که در مس کرمان در حال انجام است منعقد شده و این شرکت در حال طراحی قفس هایی با آلیاژ مس و روی می باشد که حداقل این چسبندگی ها را داشته باشد و امیدواریم در صورت موفقیت آمیز بودن این طرح در ۱۴۰۰ از قفس های تولیدی مس کرمان در دریای خزر استفاده کنیم .
وی گفت : در سراسر دنیا از آب شور برای پرورش ماهی در قفس استفاده می کنند کشور ما نیز باید به این سمت حرکت کند .
نصرالله زاده اضافه کرد: براساس اطلاعات اکولوژی طی سالهای ۷۰ تا ۸۹ سایتهای مختلفی برای پرورش ماهی در قفس انتخاب کردیم و به شیلات ایران ارجاع شد اما متاسفانه به برنامه ریزی ها نرسیدیم .
وی با اشاره به نوپا بودن صنعت پرورش ماهی در قفس اظهار داشت : جانمایی این پروژه که در اعماق۲۰ تا ۳۰ متری از سواحل انجام شده صحیح است و این کار برای کاهش اثرات سواحل که باعث تغذیه گرایی و شکوفایی جلبکی و تلفات در آبزیان قفس انجام می شود.
نصرالله زاده کاهش فشار بر جامعه صیادی را یکی از اهداف اجرای پرورش ماهی درقفس دانست و گفت : ما گونه های بسیاری را در دریای خزر از دست دادیم .دریای خزر ۱۲۶ گونه ماهی داشت که ۳۰ گونه آن اقتصادی بود در حال حاضر از این تعداد دو گونه سفید و کفال باقی مانده است .
وی با بیان اینکه باید بتوانیم قفس را با ملاحظات زیست محیطی گسترش دهیم ، گفت: دریای خزر به علت بسته بودن و راه نداشتن به دریای آزاد بسیار شکننده است لذا باید با احتیاط بیشتری عمل کنیم.
وی ارزیابی ذخایر ماهیان را یکی از اثربخش ترین اقدامات پژوهشکده اکولوژی دریای خزر عنوان و تصریح کرد : صیادان پره های صیادی ، کیلکا و خاویاری بر اساس ذخایری که پژوهشکده اعلام می کند اقدام به صید و صیادی می کنند .
نصرالله زاده ادامه داد : متاسفانه در سالهای اخیر دو گونه کیلکا آنچووی و چشم درشت به جهت ورود گونه مهاجم شانه دار در حال تهدید می باشد به همین منظور گونه کیلکا معمولی را جایگزین گردید که سالانه ۲۰ هزار تن قابل برداشت است که خوشبختانه ذخیره ما بیش از این مقدار است.
وی تاکید کرد : جهت توسعه پایدار و برخورداری از صیادی پایدار پژوهشکده اقدام به اعلام ذخایر می کند. در بخش ماهیان استخوانی نیز زمان و مکان مناسب و صیدی که باید انجام شود اطلاع رسانی می شود.
رئیس پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساری در خصوص شبهاتی که در خصوص سلامت ماهیان دریایی گفت : پژوهشکده اکولوژی دریای خزر فلزات سنگین ، هیدروکربن ها و سموم کشاورزی در بافت مختلف را اندازه گیری می کند . در برخی موارد درجات بالاتری را مشاهده می کنیم اما ماهی ها دارای سلامت خوبی هستند .
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰