شناسایی مکملی برای تقویت حافظه و درمان اختلال خواب
جارستان به نقل از سلامت نیوز: محققان دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو در ژاپن با آزمایش روی موشها نشان دادند که متابولیت ملاتونین موسوم به AMK موجب تقویت حافظه بلندمدت میشود و اختلال خواب را نیز از بین میبرد. در این تحقیقات موشهای دچار ضعف حافظه از جمله موشهای سالمند، با استفاده از ملاتونین و
جارستان به نقل از سلامت نیوز: محققان دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو در ژاپن با آزمایش روی موشها نشان دادند که متابولیت ملاتونین موسوم به AMK موجب تقویت حافظه بلندمدت میشود و اختلال خواب را نیز از بین میبرد.
در این تحقیقات موشهای دچار ضعف حافظه از جمله موشهای سالمند، با استفاده از ملاتونین و دو متابولیت آن تحت درمان قرار گرفتند و در آزمایش های اولیه مشخص شد متابولیت AMK بیشترین تاثیر را بر بهبود حافظه دارد.
پس از تجزیه ملاتونین در بدن مولکولهایی شکل میگیرند که با عنوان متابولیت شناخته می شوند. ملاتونین در بدن به دو متابولیت N۱-acetyl-N۲-formyl-۵-methoxykynuramine (AFMK) و N۱-acetyl-۵-methoxykynuramine (AMK) در مغز تبدیل میشوند.
در این تحقیقات ابتدا اشیایی در اختیار موشها قرار گرفت تا با آن آشنا شوند. در مورد موشهای جوان، سه بار مواجهه با یک شی جدید در طول یک روز موجب یادآوری آن شی در روز بعد میشود، اما موشهای پیر که دچار ضعف حافظه هستند، در روز بعد توانایی یادآوری شی مورد آزمایش را ندارد. پس از آشنایی موشها با اشیای جدید، محققان ملاتونین و دو متابولیت آن را به موشها دادند تا اثر این ترکیبات را روی حافظه آنها بررسی کنند.
روز بعد، محققان حافظه موشها را با استفاده از اشیای قبلی مورد آزمایش قرار دادند و مشخص شد هر سه ماده مورد آزمایش موجب بهبود حافظه میشوند، اما متابولیت AMK بیشترین تاثیر را بر بهبود حافظه دارد. در واقع مصرف یک واحد از متابولیت AMK در فاصله ۱۵ دقیقه بعد از یک بار آشنایی با یک شی جدید، موجب شد موشهای پیر بتوانند آن شی را در طول چهار روز بعد به طور کامل به یاد آورند.
در آزمایش دیگری محققان مانع تبدیل ملاتونین به AMK در بدن موشها شدند و مشخص شد این تغییر، مانع شکلگیری حافظه بلند مدت در مغز موشها میشود. به گفته محققان این آزمایش نشان میدهد که متابولیت AMK شکلگیری خاطرات در تمام سنین را بهبود میبخشد.
به اعتقاد محققان یافتههای این آزمایش راه را برای درمان اختلال حافظه و آلزایمر هموار میکند.
آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد زوال عقل (منتشر شده در تاریخ ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۰)- زوال عقل سندرمی است که منجر به انحطاط تفکر، حافظه، رفتار و انجام فعالیتهای روزمره میشود.-گرچه زوال عقل بیشتر در دوران سالمندی عارض میشود، ولی این اختلال یک بخش طبیعی از پیری نیست.-در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و هر ساله نزدیک به ۱۰ میلیون نفر به این آمار افزوده میشود.-آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است.-زوال عقل یکی از مهمترین دلایل ناتوانی و وابستگی سالمندان در سراسر جهان است.-زوال عقل نه تنها تاثیر جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بر مبتلایان دارد، بلکه خانواده و جامعه را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
کاهش استرس، ورزش منظم، روابط اجتماعی قوی، خواب کافی، تبعیت از رژیم غذایی سالم، کاهش فشار و کنترل قند خون از جمله مهمترین راهکارهای مبارزه با آلزایمر هستند.مبارزه با اختلال خواب یکی دیگر از اثرات ملاتونین در بدن است. مطالعات قبلی مضرات کمخوابی از جمله افزایش احتمال بیماریهای متابولیک از قبیل چاقی و اضافه وزن، دیابت، کاهش حافظه و افزایش افسردگی را ثابت کرده است.
پرهیز از وعده سنگین شام، کاهش مصرف کافئین، حذف تجهیزات کامپیوتری مانند تلفن هوشمند و تبلت از اتاق خواب، دوش آب ولرم قبل از خواب، تاریک کردن کامل اتاق خواب، استفاده از رختخواب و لباس خواب کاملا پنبهای، تنظیم دمای اتاق، پرهیز از خواب طولانی در روز، استفاده از زمان خواب مشخص، پرهیز از مصرف قرص خواب، پرهیز از دخانیات و الکل، فعالیت بدنی در طول روز، استفاده از رایحه گیاهان آرامش بخشی چون اسطوخودوس در اتاق خواب، مصرف غذای سالم، استفاده از تشک مناسب، تمیز نگه داشتن اتاق خواب، و نفس عمیق و گوش دادن به موسیقی ملایم از جمله مهمترین موارد مقابله با اختلال خواب هستند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Journal of Pineal Research منتشر شده است.
برچسب ها :اختلالات خواب، مکمل
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰