مطالعات آینده پژوهی بر نسل نوین مشاغل با تکیه بر «مهارت» تاکید دارند
جارستان: نودو چهارمین شماره نشریه تازه های تامین اجتماعی با عنوان (( گذار فناوری و اثرات احتمالی آن بر برنامه های تامین اجتماعی )) توسط اداره کل امور بین الملل این سازمان منتشر گردید . در این شماره آمده است : تغییرات فناوری بر بازار کار، مشاغل و بهره وری تاثیرگذار است و اثرات آن
جارستان: نودو چهارمین شماره نشریه تازه های تامین اجتماعی با عنوان (( گذار فناوری و اثرات احتمالی آن بر برنامه های تامین اجتماعی )) توسط اداره کل امور بین الملل این سازمان منتشر گردید .
در این شماره آمده است :
تغییرات فناوری بر بازار کار، مشاغل و بهره وری تاثیرگذار است و اثرات آن بر اساس نوع مشاغل متفاوت می باشد. مشاغل به سه دسته تقسیم میشوند: معمول، غیرمعمول یدی و غیرمعمول فکری.
مشاغل معمول به انجام کارهای محدود با انجام دستورالعملها، قوانین یا رویهها اشاره دارد. مانند مکانیک خودرو، منشی، صندوقدار بانک.
مشاغل غیرمعمول به انجام مجموعه گستردهتری از کارهایی که نیاز به انعطاف پذیری، حل مسئله، تعاملات انسانی دارند، اطلاق میشود. از مشاغل فکری غیرمعمول میتوان به مشاغل پزشکی، مهندسی نرم افزار، آکچوئری و مدیریت اشاره کرد. دستیار بهداشت منزل و دستیار مراقبتهای شخصی نمونههایی از مشاغل غیرمعمول یدی هستند.
بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد (۲۰۱۸) ، تا سال ۲۰۲۲ ممکن است در مجموع ۷۵ میلیون شغل در نتیجه توسعه فناوریهای جدید جایگزین شوند، در حالی که ممکن است ۱۳۳ میلیون شغل جدید، با تلفیق فناوریهای جدید و نیروی انسانی ایجاد شوند. این شغلهای جدید معمولاً به مهارتهای بالاتری نیازمند زیرا کارها پیچیدهتر هستند.
مشاغل معمول، بیشتر در معرض خطر جایگزینی با اتوماسیون هستند و ممکن است برخی از کارگران شغل خود را از دست بدهند. مشاغل غیرمعمول که به مهارتهای اجتماعی نیاز دارند، کمتر در معرض خطر خودکار شدن هستند و انتظار میرود مشاغل در معرض خطر کم اتوماسیون مانند مشاغل حوزه سلامت، حوزه اجتماعی و مشاغل آموزشی، تخصصی بسیار بیشتر از سایر مشاغل در آینده رشد کنند.
مهارتهای اجتماعی نمیتوانند خودکار شوند. بنابرایــن، حرفهها یا مشاغلی که به مهارتهای اجتماعی نیاز دارند، کمتر در معرض خطر خودکار شدن هستند. انتظار میرود در آینده مهارتهای مورد نیاز پیچیدهتر شوند و سطح تحصیلات عالی بیشتری مورد نیاز باشد.
براساس نتایج مطالعه موسسه جهانی مکنزی (۲۰۱۶)، در کل ظهور فن اوریهای دیجیتال باعث شده تا نه تنها وظایف کارگران با مهارت کم و متوسط با استفاده از فناوری دیجیتال به صورت خودکار انجام شوند، بلکه تقاضا برای کارگران با مهارت زیاد نیز افزایش یابد. در نتیجه تغییر در مهارتهای مورد نیاز ممکن است بر توزیع دستمزدها اثر بگذارد. بنابراین مشاغل با دستمزد کم و متوسط در معرض خطر خودکار شدن هستند و نابرابری درآمد افزایشخواهد یافت.
به طور کلی مطالعات نشان میدهند در دهههای آتی اگرچه بسیاری از مشاغل فعلی رو به کاهش بوده یا از بین خواهند رفت، اما نسل نوینی از مشاغل مبتنی بر «مهارت» به وجود خواهد آمد بر همین اساس مطالعات آیندهپژوهی به دولتها پیشنهاد دادهاندکه ترکیب اشتغال، فعالیتهای آموزشی و مهارتی را در دستورکار خود قرار دهند. به نظر میرسد در همه شرایط، یادگیریهای مادام العمر، بازآموزی و تأکید بر مهارتهای نرم که امکان خودکارشدن ندارند، مورد نیاز باشند.
خلاصه اینکه نتایج پژوهش بیانگر آن است که تحول در بازار کار به دلیل گذار فناوری ممکن است به واسطه¬ی نرخ مشارکت کمتر نیروی کار، دورههای پرداخت حقبیمه کوتاه تر و چگالی کمتر حقبیمه بر طرح¬های مبتنی بر حق بیمه تأمین اجتماعی(هم میزان مزایا و هم تأمین اعتبار) اثر بگذارد، همچنین ممکن است برنامههای تور ایمنی را تحت تأثیر قرار دهد، چرا که مزایای مشارکتی کمتر، افزایش وابستگی به طرحهای رفاهی را به دنبال خواهد داشت و ضروری است انطباق و همخوانی مناسب نظامهای تامین اجتماعی و آموزشی با تغییرات فناوری مورد توجه قرار گیرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰