مدیرعامل سازمان آب منطقه ای: رودخانه های گیلان ظرفیت برداشت مصالح را ندارند
جارستان به نقل از ایرنا؛ مدیرعامل سازمان آب منطقه ای گیلان گفت : رودخانه های استان ظرفیت برداشت مصالح از بستر را ندارند . وحید خرمی روز چهارشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب رضوانشهر اظهار داشت: استمرار مجوزهای بهره برداری از شن، ماسه و خاک رس واقع در بستر و حریم رودخانهها، انهار
جارستان به نقل از ایرنا؛ مدیرعامل سازمان آب منطقه ای گیلان گفت : رودخانه های استان ظرفیت برداشت مصالح از بستر را ندارند .
وحید خرمی روز چهارشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب رضوانشهر اظهار داشت: استمرار مجوزهای بهره برداری از شن، ماسه و خاک رس واقع در بستر و حریم رودخانهها، انهار و مسیل ها منوط به حصول اطمینان وزارت نیرو در خصوص امکان عبورجریان ها و سیلاب های احتمالی از رودخانه ها، انهار و مسیل ها با حداقل خسارات قابل پیش بینی می باشد.
وی با اشاره به ساخت و سازها در حریم رودخانه ها خاطرنشان کرد: به حرایم احترام بگذاریم و تنها مرجع حرایم و انهار، وزارت نیرو و آب منطقه ای است.
وی به بازسازی سردهنه کشاورزی در رودخانه شفارود اشاره نمود و خواستار همکاری مدیران ادارات شهرستانی با پیمانکار مربوطه در اجرای این پروژه شد.
فرماندار این شهرستان در جلسه شورای حفاظت از منابع آب گفت: رضوانشهر دارای ۳۸ سردهنه کشاورزی می باشد که ۳۱ مورد آن نیاز به ترمیم و بازسازی دارد.
محمود قاسمی اظهار داشت: با توجه به آغاز شخم زمستانه اراضی کشاورزی در مناطق مختلف رضوانشهر و پره سر و نیاز به آب، باید نسبت به باز سازی سردهنه های منتهی از رودخانه های این مناطق اقدام شود.
وی همچنین با اشاره به چاه های کشاورزی در این شهرستان افزود: حدود ۲۸ چاه کشاورزی که در سال های گذشته در مناطق مختلف رضوانشهر و پره سر حفر شده اند، برای راه اندازی نیازمند تجهیز و تعمیر می باشند.
قاسمی بیان کرد: با توجه به سیلاب های اخیر در این شهرستان، رودخانه های دیناچال، شفارود، چافرود و زهکش تیزرود، نیازمند ساماندهی و لایروبی هستند و اصلاح نقاط حادثه خیز جهت جلوگیری از خطرات احتمالی برای اهالی منطقه بسیار حائز اهمیت است.
وی همچنین در ادامه از چندین سردهنه کشاورزی و نقاط بحرانی رودخانه ها بازدید بعل آوردند.
برداشتهای بی رویه مصالح از رودخانههای گیلان به خطر زیست محیطی تبدیل شده تا جایی که برخی گمانه زنیها، دلایل وقوع سیلابها را متأثر از برداشتهای بی رویه میدانند. برداشتهای بی رویه از بستر رودخانهها و کمبود مصالح ساختمانی در حالی مطرح است که در تکمیل پروژههای عمرانی، از ظرفیت معادن کوهی استان غفلت شده است.
۶۰ درصد معادن استان رودخانهای و ۴۰ درصد معادن کوهستانی هستند.
شهرستان رضوانشهر با حدود ۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲۰ روستا در ۷۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است و دارای بیش از ۱۰ هزار هکتار زمین زیر کشت انواع برنج می باشد که از طریق سردهنه های متنهی از رودخانه و بصورت سنتی و نیمه سنتی آبدهی می شوند.
برچسب ها :پره سر، رضوانشهر، کشاورزی، گیلان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰