مدیر جهاد کشاورزی لنگرود مطرح کرد؛ افزایش تقاضای خرید شالیزارها از سوی هموطنان استان های کم آب
جارستان به نقل از ایسنا؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لنگرود گفت: هموطنان استان های کم آب به متقاضیان ساخت خانه های دوم از استان های بد هوا برای خرید شالیزارها افزوده شده اند. محمدباقر قاسم پور در این باره گفت: برای حفاظت از شالیزارها و جلوگیری از تغییر کاربری های این اراضی ارزشمند گشت و نظارت ها را افزایش داده ایم و توانسته ایم
جارستان به نقل از ایسنا؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لنگرود گفت: هموطنان استان های کم آب به متقاضیان ساخت خانه های دوم از استان های بد هوا برای خرید شالیزارها افزوده شده اند.
محمدباقر قاسم پور در این باره گفت: برای حفاظت از شالیزارها و جلوگیری از تغییر کاربری های این اراضی ارزشمند گشت و نظارت ها را افزایش داده ایم و توانسته ایم متخلفان بیشتری را شناسایی کنیم.
وی با اشاره به افزایش قیمت زمین کشاورزی اضافه کرد: برای جلوگیری از وسوسه کشاورزان برای فروش زمین اطلاع رسانی هایی انجام شده است، تا منافع آنی را فدای منافع آتی نکنند.
قاسم پور تصریح کرد: شالیزارهای لنگرود فقط باید برای تولید برنج و سایر محصولات کشت دوم کشاورزی اختصاص یابند و هر فرد غیر بومی که بخواهد شالیزار بخرد، باید زمین خریداری شده را برای کشت برنج اختصاص دهد در غیر اینصورت با انجام هرگونه ساخت و ساز، حتما بناها را در شالیزارها تخریب و قلع و قمع خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه این شهرستان از نزدیکی نعمت دریا و کوه برخوردار است، خاطرنشان کرد: خوب است که هموطنان برای گذراندن چند روزی ایام خوش از زیبایی های لنگرود به صورت گردشگری بهره ببرند و برای تحقق این امر به جای ساخت خانه های دوم باید از اماکن گردشگری استفاده کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لنگرود افزود: ویلانشینی با کشاورزی در روستاها مغایرت دارد، زیرا افراد ویلانشین به فکر خوش گذرانی و تفریح و کشاورزان به فکر تولید و پرورش دام هستند و خوش گذرانی موجب می شود که تحمل بوی دامداری را نداشته باشند و به همین دلیل از کشاورزان برای نگهداری دام شکایت می کنند.
وی گفت: کشاورزان با نگهداری از دام و طیور سعی می کنند، علاوه بر تولید برنج با پرداخت به دیگر مشاغل جانبی از قبیل دامداری و پرورش مرغ بومی درآمد خود را افزایش دهند، اما به دلیل ناخوشایند بودن بوی دامداری برای ویلانشینان مجبور می شوند، دامداری و پرورش مرغ بومی را کنار بگذارند.
قاسم پور افزود: کشاورزان ما از سر ناچاری و نیاز زمین شان را می فروشند و متاسفانه دهیارانی هم هستند که برای کسب درآمد بیشتر دهیاری با خریداران زمین همکاری می کنند.
وی با اشاره به اینکه حضور ویلانشینان به فرهنگ و زندگی عادی روستایی آسیب وارد می کند و گاهی به ما گزارش می شود که مشاجراتی بین روستاییان و ویلانشینان در روستاها بوجود آمده، خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه از استان های با آلودگی هوا، شاهد هجوم برخی افراد برای خرید زمین به روستاهای خوش آب و هوای لنگرود هستیم، اخیرا به تعداد متقاضیان اراضی کشاورزی از استان های کم آب هم افزوده شده اند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لنگرود گفت: برخی از خریداران شالیزارها به قصد کشت و کار برنج این اراضی را خریدند اما به دلیل نداشتن مهارت لازم نتوانستند کارنامه درخشانی را در کشت برنج بگیرند و به ناچار به صورت استیجاری به کشاروزان گیلان می دهند و یا متاسفانه برخی از شالیزارها به صورت بایر رها کرده اند که در این مورد برخورد قانونی انجام خواهد شد.
وی افزود: لنگرود یکی از شهرستان های تولید کننده برنج باکیفیت است و حدود ۲۰هزار تن برنج سفید کشور را تامین می کند که اغلب آن از نوع هاشمی است.
قاسم پور گفت: شالیزارها باید برای تامین غذای مردم اختصاص یابند و سیاستگذاریی هایی لازم است تا کشاورزان به کشاروزی دلگرم شوند و تلاش مضاعف صورت بگیرد تا هزینه تولید برنج برای شالیکاران کاهش یابد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰