بررسی گلکسی زد فولد ۲ سامسونگ
نویسنده: مهرداد عیسی لو جارستان به نقل از زومیت؛ گلکسی زد فولد ۲، با بهبودهای چشمگیر درمقایسهبا گلکسی فولد، بهمعنای واقعی کلمه، یک محصول نسلدومی است؛ اما آیا اکنون قیمت ۲۰۰۰ دلاریاش را توجیه میکند؟ از سالها قبل و زمانیکه نخستین گوشیهای هوشمند با نمایشگرهای کوچکشان معرفی شدند، همیشه صحبت از گوشیهایی با نمایشگرهای تاشدنی مطرح
نویسنده: مهرداد عیسی لو
جارستان به نقل از زومیت؛ گلکسی زد فولد ۲، با بهبودهای چشمگیر درمقایسهبا گلکسی فولد، بهمعنای واقعی کلمه، یک محصول نسلدومی است؛ اما آیا اکنون قیمت ۲۰۰۰ دلاریاش را توجیه میکند؟
از سالها قبل و زمانیکه نخستین گوشیهای هوشمند با نمایشگرهای کوچکشان معرفی شدند، همیشه صحبت از گوشیهایی با نمایشگرهای تاشدنی مطرح بود. تا یکیدو سال پیش، چنین نمایشگرهایی فقط در فیلمهای علمیتخیلی به تصویر کشیده میشد؛ البته هرازگاهی هم در نمایشگاههای فناوری مثل CES، نمونههایی از نمایشگرهای تاشدنی یا خمشدنی به نمایش درمیآمد. تا اینکه دو سال پیش و اواسط پاییز ۱۳۹۷، استارتاپ چینی Royole اولین گوشی تاشدنی جهان را معرفی کرد که برای همه قابلخرید بود. همان زمان، سامسونگ اعلام کرد که روی پروژه تولید گوشی تاشدنی کار میکند و چند ماه بعد نیز در کنگرهی جهانی موبایل ۲۰۱۹ از گوشی تاشدنی «گلکسی فولد» پردهبرداری برداشت.
گلکسی فولد شروع خیلی ضعیفی داشت؛ اکثر مدلهایی که پیش از عرضه جهانی دراختیار رسانهها قرار گرفت، در کمتر از چند ساعت دچار مشکلات جدی شد و سامسونگ هم بهناچار عرضهی این گوشی را چند ماه عقب انداخت. چند ماه پس از آغاز فروش نسخهی اصلاحشدهی گلکسی فولد، سامسونگ دومین گوشی تاشدنی خود را با طرحی متفاوتی و نام گلکسی زد فلیپ معرفی کرد. زد فلیپ مشکلات بهمراتب کمتری درمقایسهبا زد فولد داشت؛ ولی همانطورکه در بررسی گلکسی زد فلیپ هم گفتیم، این گوشی آنقدری جذاب نیست که بتواند قیمت عجیبش را توجیه کند.
درنهایت و پس از گذشت یکونیم سال از معرفی گلکسی فولد، سامسونگ همزمان با معرفی خانوادهی گلکسی نوت ۲۰، سومین گوشی تاشدنی خود را با نام «گلکسی زد فولد ۲» رونمایی کرد. سامسونگ با مدتها آزمونوخطا، سعی داشت محصولی را وارد بازار کند که هم برای استفاده عموم آماده باشد و هم بتواند طرفداران دنیای تکنولوژی را مجاب کند که ۲،۰۰۰ دلار برای آن پرداخت کنند؛ اما آیا گلسی زد فولد ۲ با انتظاراتمان از «گوشی هوشمند آینده» همخوانی دارد؟ در ادامه با زومیت همراه باشید تا جاهطلبانهترین پروژهی موبایلی سامسونگ را زیر ذرهبین قرار دهیم.
طراحی و کیفیت ساخت
پیش از ورود به بحث طراحی و کیفیت ساخت گلکسی زد فولد ۲، بد نیست بدانید که این گوشی با دو رنگ مشکی و برنز بهفروش میرسد. رنگ برنز دقیقا همان رنگ چشمنوازی است که در گلکسی نوت ۲۰ اولترا هم استفاده شد و بیشک یکی از رنگهای زیبا در بین تمام گوشیهای هوشمند حال حاضر بازار محسوب میشود. کرهایها ادعا میکنند که گلکسی زد فود ۲ را کاملا از صفر طراحی کردهاند تا تمام ایرادات و نقدهای وارد بر نسل اول را مرتفع سازند؛ پس تصوری را که از مدل اولیه گلکسی فولد داشتید، از ذهنتان پاک کنید.
یکی از تغییرات مهم و مفید مدل جدید، لولای آن محسوب میشود. لولای گلکسی زد فولد ۲ بهلطف ۸ بادامک داخل خود میتواند گوشی را در زوایای مختلف باز نگه دارد؛ درحالیکه در نسل اول فقط میتوانستید گوشی را کاملا باز یا کاملا بسته استفاده کنید. بازنگهداشتن گوشی در زوایای مختلف مزیتهای زیادی دارد. برای نمونه، میتوانید پرچمدار تاشدنی سامسونگ را در زاویهی ۷۵ تا ۱۱۵ درجه، مثل لپتاپ کوچکی استفاده کنید. خوشبختانه کرهایها رابط کاربری را هم برای چنین حالتی تحت عنوان Flex mode بهینه ساختهاند؛ قابلیتی که در بخش نرمافزار و رابط کاربری بدان میپردازیم.
لولای نسخهی ابتدایی گلکسی فولد مشکلات زیادی داشت و بهراحتی ذرات گردوغبار را به زیر نمایشگر راه میداد؛ بهطوریکه پس از مدت کوتاهی با جمعشدن گردوغبار، نمایشگر منعطف دستگاه از کار میافتاد. مهندسان سامسونگ در گلکسی زد فولد ۲ درست مثل فناوری بهکاررفته در جاروبرقیها، فرچههایی را داخل لولا قرار دادهاند که نهتنها وظیفهی جلوگیری از ورود گردوغبار را دارند؛ بلکه با هر بار باز و بستهشدن دستگاه، یک بار لولاهای آن را تمیز میکنند.
وقتی گوشی را میبندید، دو بخش تاشده با آهنربا به هم میچسبند؛ ولی برخلاف دیگر گوشیهای تاشدنی مثل گلکسی زد فلیپ یا هواوی میت ایکس، کاملا رویهم چفت نمیشود و فضایی خالی بینشان باقی میماند. این فضای خالی هم گوشی را ضخیم و هم ارگونومی آن را کم میکند. در حالت بسته، گلکسی زد فولد ۲ در قسمت جلویی ۱۳٫۸ میلیمتر و در قسمت انتهایی ۱۶٫۸ میلیمتر ضخامت دارد و جزو گوشیهای ضخیم دنیا محسوب میشود. بهعلاوه با وزنی بیش از ۲۸۰ گرم، گوشی سامسونگ با تبلتهای ۷ اینچی مثل آیپد مینی هموزن است. پرچمدار تاشدنی سامسونگ در نسل دوم از مدلی آزمایشگاهی به محصولی تجاری بدل شده است
در حالت بسته، نمایشگری تمامصفحه از نوع Infinity-O دراختیارتان قرار میگیرد که بیش از ۱٫۶ اینچ بزرگتر از نمایشگر بیرونی نسل قبل است. این نمایشگر از شیشهی محافظ گوریلا گلس ویکتوس بهره میبرد که طبق ادعای شرکت سازنده، دربرابر ضربه و خطوخش درمقایسهبا گوریلا گلس ۶ مقاومت بیشتری دارد. نمایشگر ۶٫۲ اینچی بیرونی با نسبت تصویر فوقالعاده کشیدهی ۲۵:۹ خود ظاهری شبیه به کنترل ازراهدور تلویزیون دارد و عرض آن به ۶۸ میلیمتر میرسد؛ بنابراین، در نظر داشته باشید که گلکسی زد فولد ۲ در حالت بسته بهاندازه گوشی هوشمند معمولی با نمایشگری مرسوم کاربردی نیست.
گلکسی زد فولد ۲ در حالت بسته بیشتر برای کارهای ساده مثل پاسخدادن به تماسها کاربرد دارد و ماهیت اصلی آن برای کارکردن در حالت باز یا همان حالت تبلت است. حتی تایپکردن با صفحهکلید در نمایشگری به این باریکی چندان راحت نیست. استفاده از حالت تبلت در مصارف روزمره مثل بررسی توییتر در اتوبوس یا مترو، چندان لذتبخش بهنظر نمیرسد؛ بهخصوص که ریسک ضربهخوردن دستگاه را زیاد میکند؛ بدینترتیب طراحی گلکسی زد فولد ۲ برای کاربری عادی و زندگی روزمره چندان مناسب نیست.
وقتی دستگاه را باز میکنید، نمایشگر فوق کشیدهی ۶٫۲ اینچی به صفحهای (تقریبا) مربعی و ۷٫۶ اینچی تبدیل میشود. بهترین بهبود در طراحی نمایشگر داخلی به جایگزینی بریدگی عجیب دوربینهای سلفی با حفرهای کوچک برای دوربین سلفی تکی در نیمهی سمت راست نمایشگر و باریکتر شدن حاشیهها بازمیگردد. دورتادور نمایشگر کمی برجسته شده است تا وقتی گوشی را تا میکنید، نمایشگر تاشده داخلی بههم نچسبد.
نمایشگر داخلی همچنان پلاستیکی است؛ اما اکنون روکشی فوقالعاده باریک از جنس شیشه را هم روی آن وجود دارد تا حداقل کمی از آسیبپذیر بودنش جلوگیری کند. سامسونگ محافظی از جنس پلاستیک نرم نیز بهصورت پیشفرض روی پنل میچسباند که برخلاف نسل پیش، میتوان آن را جدا کرد؛ البته باتوجهبه برچسب قیمتی نجومی دستگاه، بعید بهنظر میرسد که کاربر به چنین تصمیمی تن دهد!گلکسی زد فولد ۲؛ تبلت نسبتا کارآمد و گوشی هوشمندی با شمایل ریموت کنترل!
سطح نمایشگر براثر وجود محافظ کمی اصطکاک دارد و این موضوع در اسکرولکردن کمی آزاردهنده است. بهعلاوه، این محافظ اثرانگشت را بهشدت جذب میکند و نشان میدهد. باتوجهبه آسیبپذیربودن صفحه، باید با احتیاط خیلی زیادی آن را تمیز کنید؛ بهخصوص اینکه این گوشی هیچ گواهینامهای برای مقاومت دربرابر نفوذ مایعات و گردوغبار ندارد.
تا شدن نمایشگر بروز تاشدگی را نیز در وسط نمایشگر بهدنبال دارد. هنگامی که صفحه خاموش یا روشنایی تصویر کم باشد، آثار تاشدگی نمایشگر کاملا نمایان هستند؛ ولی در روشنایی زیاد و محتوای روشن، اصلا دیده نمیشوند. درهرصورت، این موضوع آزاردهنده نیست و در مدت کوتاهی نیز میتوان به وجودشان عادت کرد.
ازنظر درگاهها و کلیدها، تفاوت خاصی بین گلکسی زد فولد ۲ با دیگر گوشیهای بازار وجود ندارد. در پایین گوشی (تبلت) اولین بلندگو درکنار میکروفن اصلی و درگاه USB نوع C با استاندارد USB 3.1 نسل اول قرار دارد. در لبهی بالا میکروفن ثانویه و دومین بلندگو (برای تولید صدای استریو) تعبیه شده است و سمت چپ نیز (در حالت تبلت) از شکاف سیمکارت میزبانی میکند.
در نظر داشته باشید که گلکسی زد فولد ۲ از سیمکارت دوم و کارتهای حافظه پشتیبانی نمیکند؛ البته بعید بهنظر میرسد که حافظهی ۲۵۶ گیگابایتی آن برایتان کافی نباشد. درنهایت و روی لبهی سمت راست (در حالت تبلت)، کلید پاور و کلیدهای کنترل صدا قرار دارند. گلکسی زد فولد ۲ یکی از معدود گوشیهای سامسونگ محسوب میشود که حسگر تشخیص اثرانگشت آن با کلید پاور یکپارچه شده است.
در حالتی که گوشی باز باشد، کارکردن با حسگر تشخیص اثرانگشت راحت است؛ اما وقتی گوشی را ببندید، ازآنجاکه گویی دو گوشی بههم چسبیدهاند، پیداکردن کلید پاور و لمسکردن حسگر اثرانگشت راحت نیست و باید چند روزی با گوشی کار کنید تا به آن عادت کنید. عملکرد حسگر اثرانگشت هیچ نقصی ندارد و با کوچکترین لمس و در کسری از ثانیه، اثر انگشت کاربر را شناسایی میکند.
بدون شک طراحی گلکسی زد فولد ۲ بهبود چشمگیری تجربه میکند؛ بهطوری که دیگر نمیتوان برچسب «گوشی مفهومی» را به آن زد؛ البته هنوز تا بهینهترین طراحی برای گوشی تاشدنی فاصله زیادی داریم. همانطورکه گفتیم، ماهیت اصلی گلکسی زد فولد ۲ یک تبلت است و استفاده از آن در حالت گوشی هم بهدلیل نمایشگر بیشازحد کشیده و هم بهدلیل ضخامت زیاد چندان کاربردی نیست.
روی کاغذ، طراحی میت ایکس هواوی مزیتهایی به گلکسی زد فولد ۲ دارد. برای مثال، برخلاف سامسونگ که چندین دوربین جداگانه برای حالتهای باز و بسته دارد، میت ایکس فقط یک سری دوربین دارد که در هر دو حالت باز و بسته، عکاسی معمولی و سلفی را انجام میدهد. بهعلاوه، هیچگونه بریدگی و سوراخی برای دوربینها ندارد؛ البته طراحی سامسونگ هم برتریهایی دارد که مهمترینش داخلبودن صفحهنمایش تاشدنی محسوب میشود؛ چراکه احتمال آسیبدیدن بهمراتب کمتری درمقایسهبا نمایشگر میت ایکس دارد. بهعلاوه، برای گرفتن عکس سلفی با میت ایکس باید آن را ببندید.
نمایشگر و اسپیکر
نقدهای زیادی از روشنایی اندک گرفته تا ابعاد نامناسب نمایشگر بیرونی به گلکسی فولد وارد بود. آیا سامسونگ نواقص را در دومین نسل از این خانواده برطرف کرده است؟ سامسونگ در زد فولد ۲ از نمایشگرهای بزرگتر و بهینهتری بهره میگیرد. نمایشگر درونی و تاشدنی ۷٫۶ اینچی زد فولد ۲ نسبت تصویر ۲۲٫۵:۱۸ و رزولوشن ۲۲۰۸ × ۱۷۰۶ پیکسل را ارائه میکند. تراکم ۳۷۳ پیکسلبراینچ شاید اندکی کمتر از نمایشگرهای FHD+ باشد؛ اما با درنظرگرفتن محدودیتهای باتری، ابعاد نمایشگر و فرکانس بهروزرسانی آن، اتخاذ چنین تصمیمی صحیح بهنظر میرسد.
نمایشگر تاشو زد فولد ۲ همانند گلکسی نوت ۲۰ اولترا از سیستم تغییر نرخ نوسازی تصویر با حداکثر فرکانس ۱۲۰ هرتز بهره میبرد که تجربهی روان و لذتبخشی ارائه میکند. برخلاف نمایشگر تاشو Dynamic AMOLED 2X، کرهایها از نمایشگر ۶۰ هرتزی مرسوم Super AMOLED برای روی گوشی استفاده کردهاند. این نمایشگر برخلاف نمایشگر نسل پیش کشیدهتر، بزرگتر و بسیار کاربردیتر شده است. استفاده از پنل ۲۵:۹ و ۶٫۲ اینچی ۶۰ هرتزی برای کاربریهای کوتاهمدت مناسب خواهد بود. نمایشگر کاور رزولوشن معادل ۲۲۶۰ × ۸۱۶ پیکسل دارد؛ ولی برخلاف تصور اولیه باتوجهبه ابعاد آن (عرض کم نمایشگر) ازنظر تراکم پیکسلی مشکلی نخواهید داشت.
حذف بخش دوربینها از نسل جدید و بسندهکردن به حفرهای کوچک برای دوربین سلفی حس بسیار بهتری درمقایسهبا گلکسی فولد القا میکند. اگر از زوایهی دید مستقیم به نمایشگر نگاه کنید، اثر تاشدگی نمایشگر را مشاهده نخواهید کرد؛ ولی با نظارهی نمایشگر از چپ و راست رد این تاشدگی، بهخصوص در زمینههای سفید، مشخص است. در زمینهی طراوت رنگها از زوایا هر دو گوشی بهلطف بهرهگیری از پنل OLED عالی عمل میکنند. هر دو نمایشگر گلکسی زد ۲ در بحث خوانایی در فضای باز عملکرد مطلوبی دارند؛ اما نمرهی عالی دریافت نمیکنند.
خوشبختانه کرهایها مشکل روشنایی نسل پیش را در زد فولد ۲ حل کردهاند. در آزمایشی با الگوی ۵۰ درصدی، این گوشی با رسیدن به ۹۳۰ نیت (۸۲۰ الگوی ۱۰۰ درصد) در حالت تنظیم خودکار عملکرد خوبی از خود نشان داد. در حالت دستی نیز، روشنایی به ۵۹۵ (۵۴۲ نیت الگوی ۱۰۰ درصد) میرسد که قابل قبول ارزیابی میشود. خوشبختانه تفاوت روشنایی بین نقاط مختلف نمایشگر بسیار اندک است. روشنایی حداقل نمایشگر حالت تبلت به ۲ نیت میرسد.صفحهنمایش ۱۲۰ هرتزی گلکسی زد فولد ۲، لذت کار با آن را دوچندان میکند
نمایشگر بیرونی در آزمایش با الگوی ۵۰ درصدی با رسیدن به ۹۶۰ نیت (۶۳۵ الگوی ۱۰۰ درصد) در حالت تنظیم خودکار عمکلرد خوبی از خود نشان داد. در حالت دستی نیز روشنایی به ۶۱۴ (۵۳۲ نیت الگوی ۱۰۰ درصد) میرسد که قابل قبول ارزیابی میشود. تفاوت روشنایی بخش بالایی و پایینی نمایشگر بیرونی در حالت خودکار به ۱۰۰ نیت میرسد که کمی بیشتر از میانگین پرچمداران است. خوشبختانه نمایشگر بیرونی دستگاه نیز افزایش روشنایی مناسبی درمقایسهبا نسل پیش تجربه میکند. روشنایی حداقل نمایشگر حالت موبایل به ۲٫۱ نیت میرسد.
عملکرد نمایشگر گلکسی زد فولد ۲ در برابر رقبا | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
محصول ٫ پارامترها | حداقل روشنایی | حداکثر روشنایی دستی | حداکثر روشنایی خودکار | نسبت کنتراست Native | خطای رنگ میانگین | |||
سفید | مشکی | سفید | مشکی | سفید | حالت پیشفرض | دقیقترین حالت | ||
گلکسی زد فولد ۲ (حالت تبلت) | ۲ | ۰ | ۵۹۵ | ۰ | ۹۳۰ | ∞ | ۵٫۳ | ۳٫۳ (Natural) |
گلکسی زد فولد ۲ (حالت موبایل) | ۲٫۱ | ۰ | ۶۱۴ | ۰ | ۹۶۰ | ∞ | ۴٫۹ | ۲٫۴ (Natural) |
آیفون ۱۲ پرو | ۲ | ۰ | ۹۷۷ | ۰ | ۹۷۵ | ∞ | ۱٫۸ (فضای sRGB) | ۱٫۸ (فضای sRGB) |
آیفون ۱۲ | ۲ | ۰ | ۷۶۵ | ۰ | ۷۶۳ | ∞ | ۱٫۳ (فضای sRGB) | ۱٫۳ (فضای sRGB) |
می ۱۰ | ۳٫۳ | ۰ | ۹۳۰ | ۰ | ۱۶۵۰ | ∞ | ۲٫۶ | ۱٫۹ (Original) |
موتورولا اج پلاس | ۴٫۴ | ۰ | ۶۲۷ | ۰ | ۸۹۵ | ∞ | ۳٫۹ | ۳٫۶ (Natural) |
گلکسی نوت ۲۰ اولترا | ۲٫۴ | ۰ | ۶۹۲ | ۰ | ۱۴۷۰ | ∞ | ۵٫۳ | ۳٫۲ (Natural) |
گلکسی نوت ۲۰ | ۲٫۶۵ | ۰ | ۷۰۲ | ۰ | ۱۲۶۱ | ∞ | ۴٫۹ | ۳٫۲ (Natural) |
پی ۴۰ پرو | ۲٫۶ | ۰ | ۵۸۰ | ۰ | ۶۳۰ | ∞ | ۲٫۷ | ۲٫۶ (Normal) |
گلکسی اس ۲۰ | ۲ | ۰ | ۵۹۵ | ۰ | ۱۲۰۵ | ∞ | ۵٫۳ | ۳٫۳ (Natural) |
گلکسی اس ۲۰ پلاس | ۱٫۹ | ۰ | ۶۰۴ | ۰ | ۱۱۷۲ | ∞ | ۵٫۲ | ۳٫۳ (Natural) |
گلکسی اس ۲۰ اولترا | ۱٫۹ | ۰ | ۵۸۰ | ۰ | ۱۱۵۰ | ∞ | ۵٫۳ | ۳ (Natural) |
آیفون ۱۱ پرو مکس | ۲٫۲ | ۰ | ۱۱۳۰ | ۰ | ۱۱۳۰ | ∞ | ۱٫۲ (فضای sRGB) | ۱٫۲ (فضای sRGB) |
آیفون ۱۱ پرو | ۲٫۱ | ۰ | ۱۰۲۴ | ۰ | ۱۰۲۴ | ∞ | ۱٫۲ (فضای sRGB) | ۱٫۲ (فضای sRGB) |
وانپلاس ۷ پرو | ۲٫۳ | ۰ | ۶۴۵ | ۰ | ۹۸۴ | ∞ | ۳ | ۱٫۲ (Natural) |
آیفون XS Max | ۲٫۴ | ۰ | ۹۴۰ | ۰ | ۹۴۰ | ∞ | ۱٫۹ | ۱٫۹ |
تمامی نتایج بهدستآمده حاصل از آزمایشهای زومیت در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.
هر دو نمایشگر تاشو و خارجی طبق انتظار فضای گسترده رنگی را پشتیبانی میکنند و پوشش آنها از DCI P3 بهترتیب ۹۹٫۵ و ۹۹٫۶ است که کامل ارزیابی میشود. نمایشگر تاشو و داخلی دستگاه ازنظر تعادل رنگ سفید در حالت پیشفرض Vivid با رسیدن به دمای رنگ ۶۷۴۸ کلوین بهتر از بسیاری از رقبا و دیگر پرچمداران سامسونگ عمل میکنند. ازنظر دقت رنگ، Galaxy Z Fold 2 با رسیدن میانگین خطای ۵٫۳ و ۳٫۳ در حالتهای Vivid و Natural (حالت رنگ منطبق بر sRGB) عملکردی مقبولی دارد؛ ولی در بین بهترینها قرار نمیگیرد.
نمایشگر بیرونی ازنظر تعادل رنگ سفید (وایت بالانس) عملکرد رضایتبخشی دارد و سردی در آن مشاهده نشد. ازنظر دقت رنگ نیز، این نمایشگر بهتر از بخش تاشو عمل کرد و خطاهای میانگین ۴٫۹ و ۲٫۴ در حالتهای Vivid و Natural برای آن ثبت شد. نمایشگر تاشو زد فولد ۲ از استاندارد HDR10+ پشتیبانی میکند؛ اما نمایشگر بیرونی فاقد این استاندارد است. باتوجهبه اینکه عموما از نمایشگر بزرگ و حالت تبلت برای دیدن محتوای HDR استفاده میشود؛ پس، چندان نمیتوان خُردهای به سامسونگ برای این تصمیم گرفت.
فضای موجود در دستگاه غولپیکری همچون گلکسی زد فولد ۲ به سازنده اجازه میدهد تا اسپیکرهای توانمندی را در آن استفاده کند. اسپیکرهای استریو گلکسی زد فولد ۲ در لبهی بالا و پایین (حالت عمودی) قرار گرفتهاند و براساس ادعای سامسونگ، میتوانند تجربهای نزدیک به اسپیکرهای بلوتوث بهارمغان آورند. ما ادعای سامسونگ کمی مبالغهآمیز میدانیم؛ اما معتقدیم گلکسی زد فولد ۲ در زمینهی بلندی صدا یکی از بهترینهای دنیای موبایل و در زمینهی کیفیت صدا همسطح گلکسی نوت ۲۰ اولترا است.
نرمافزار و تجربهی کاربری
ترکیب اندروید ۱۰ و رابط کاربری One UI 2.5 در گلکسی زد فولد ۲ حسوحال مشابهی با گوشیهای هوشمند دیگر سامسونگ دارد. پرچمدار تاشدنی سامسونگ از همان نوار اعلانها و آیکنها و ژستهای حرکتی بهره میگیرد و عموم ویژگیهای آن با محصولات دیگر کرهایها یکسان است؛ اما حسوحال مشابه بهمعنای تجربهی کاربری مشابه نیست. سامسونگ تاحدممکن از تمام ظرفیتهای فُرمفکتور متفاوت گلکسی Z Fold 2 در بخش نرمافزار بهره میگیرد. درادامه، به تعدادی از ویژگیهای منحصربهفرد رابط کاربری زد فولد ۲ اشاره میکنیم.
سامسونگ امکان شخصیسازی مستقل لاکاسکرین و صفحهی هوم را در هر دو نمایشگر گلکسی زد فولد ۲ فراهم میآورد؛ یعنی کاربر میتواند تصویر پسزمینه و چینش و ویجتها یا آیکنهای متفاوتی را در نمایشگر اصلی و کاور داشته باشد.تجربهی کاربری لذتبخش تبلت در زمین بازی محدود اندروید
بیشک قابلیتهای چندوظیفگی گلکسی زد فولد ۲ بیش از هر ویژگی دیگری در کانون توجهات قرار دارد. سامسونگ قابلیت آشنا و قدیمی Edge Screen در گلکسی زد فولد ۲ بهعنوان ابزاری برای چندوظیفگی آسان استفاده میکند؛ بدینترتیب که با کشیدن هرکدام از اپهای موجود در اجاسکرین میتوان آن را در نیمهی چپ، راست، پایین (بهصورت افقی) یا در قالب یک پنجرهی شناور اجرا کرد. امکان شخصیسازی فهرست اپهای موجود در اجاسکرین وجود دارد؛ البته خود گوشی هم میتواند اپهای اخیر را بهصورت خودکار در این قسمت بهنمایش گذارد.
سامسونگ بهکاربر اجازه میدهد تا سه پنجرهی ثابت و پنج پنجرهی شناور ایجاد کند و درمجموع هشت اپلیکیشن را دردسترس داشته باشد. امکان ذخیرهی ترکیبهای چندوظیفگی سهتایی بهعنوان میانبر در اجاسکرین وجود دارد. بدینمفهوم که با لمس میانبر، هر سه اپلیکیشن همزمان اجرا شوند. همچنین، امکان درگودراپ در برخی از اپها نظیر اپهای مایکروسافت و خود سامسونگ یا تغییر ابعاد پنجرههای سهتایی ازطریق درگکردن خط مرزی بین اپها فراهم است.
فراموش نکنیم که تلاشهای سامسونگ برای افزایش بهرهوری باگلکسی زد فولد ۲ در بستر اندروید انجام میشود؛ بنابراین، بدیهی است که محدودیتهایی نیز در این زمینه وجود داشته باشد. بهعنوان مثال، همزمان یک اپلیکیشن قابلیت پخش ویدئو دارد یا صرفنظر از نوع چینش پنجرهها درکنارهم، با مراجعه به صفحهی اپهای اخیر تمام اپها جداگانه و مستقل از هم بهنمایش درآیند؛ گویی اندروید هیچ ذهنیتی از امکان اجرای همزمان اپها ندارد.
سامسونگ بهلطف طراحی متفاوت و پایدارتر لولای گلکسی زد فولد ۲، قابلیتی بهنام Flex mode را نیز دراختیار کاربر قرار میدهد که بهصورت پیشفرض در زوایای بین ۷۵ تا ۱۱۵ درجه فعال میشود و بهموجب آن رابط کاربری بعضی از اپها تغییر میکند. این تغییر عموما به انتقال کلیدها و بخش کنترلی اپلیکیشن به بخش پایین و محتوا به بخش بالایی نمایشگر میانجامد. درحالحاضر، اپلیکیشنهایی همچون گالری، دوربین، پخشکنندهی ویدئو، پیامرسانها و یوتیوب از قابلیت Flex mode بهره میگیرند.
صفحهنمایش بزرگتر صرفا به بهبود چندوظیفگی نمیانجامد؛ بلکه سامسونگ در بخش تنظیمات نمایشگر امکان تغییر چینش و بزرگنمایی صفحهنمایش برای «نمایش همزمان محتوای بیشتر» را به کاربر میدهد. بدینترتیب که با فعالسازی آن، اپلیکیشن اجراشده با گلکسی زد فولد ۲ بهعنوان تبلت برخورد میکند و محتوای بیشتری را بهنمایش میگذارد. ناگفته نماند بسیاری از اپها فقط در حالت Landscape، محتوای بیشتری را بهنمایش میگذارند و در حالت Portrait، صرفا محتوا را Upscale میکنند؛ البته بعضی از اپها نظیر اینستاگرام حالت تبلت ندارند!
Continue apps on cover screen قابلیتی است که مستقل و جداگانه برای هر اپلیکیشن میتوان فعال یا غیرفعال کرد. قابلیت یادشده اجازه میدهد با بستن گلکسی زد فولد ۲، کار با اپلیکیشن درحالاجرا را بلافاصله در نمایشگر کاور ادامه داد. بهعنوان مثال، میتوان نقشه را در صفحهی بزرگتر مشاهده و مقصد را تعیین کرد و درادامه نمایشگر کاور را برای موقعیتیابی بهکار گرفت؛ البته برخی از اپلیکیشنها با قابلیت یادشده سازگاری ندارند و حین جابهجایی بین دو نمایشگر مجددا اجرا میشوند.
دوربین
گلکسی زد فولد ۲ در زمینهی دوربین همپای گلکسی نوت ۲۰ اولترا، پرچمدار دیگر سامسونگ نیست؛ البته همانطورکه در ادامهی بررسی نیز مشاهده میکنید، این گزاره بههیچوجه بهمفهوم ناکارآمدی دوربینهای زد فولد ۲ نیست. دستگاه تاشدنی کرهایها از ترکیب سه حسگر متفاوت ۱۲ مگاپیکسلی با لنزهای واید و تلهفوتو و اولتراواید بهعنوان دوربین پشتی بههمراه یک جفت ماژول ۱۰ مگاپیکسلی روی نمایشگر کاور و نمایشگر اصلی بهعنوان دوربینهای سلفیاش بهره میگیرد.
اِلِمانها و آیکنهای رابط کاربری دوربین کاملا آشنا هستند؛ اما باتوجهبه فُرمفکتور متفاوت زد فولد ۲، ظاهر و چینش رابط کاربری تفاوت چشمگیری با دیگر محصولات سامسونگ دارد. در حالت تبلت، منظرهیاب تمام صفحه را دراختیار میگیرد و تجربهی عکاسی فراگیر و منحصربهفردی را بهارمغان میآورد. در حالت Flex، رابط کاربری با تقسیم صفحهنمایش به سه ناحیه، امکان مشاهدهی پنج عکس ثبتشدهی اخیر را بدون مراجعه به گالری دراختیار کاربر میگذارد. حین استفاده از نمایشگر کاور نیز رابط کاربری دوربین بدون تفاوت با محصولات عادی سامسونگ؛ اما با عرضی بهمراتب کمتر بهنمایش درمیآید.
پرچمدار تاشدنی سامسونگ از حسگر Sony IMX555 بهکاررفته در نسخهی اسنپدراگون گلکسی اس ۲۰ یا اس ۲۰ پلاس در دوربین اصلیاش بهره میگیرد. این حسگر ۱۲ مگاپیکسلی با ابعاد بزرگِ ۱٫۱.۷۶ اینچی و پیکسلهای ۱٫۸ میکرومتری در پسِ لنز ۲۶ میلیمتری با دیافراگم f٫۱.۸ قرار دارد؛ درحالیکه از لرزشگیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel نیز برای فوکوس سریع روی سوژهها استفاده میکند.
گالری عکسهای دوربین واید در طول روز
تصاویر کمنویز، رنگهای چشمنواز، گسترهی دینامیکی بسیار وسیع و جزئیات چشمگیر در اغلب سوژهها ازجمله ویژگیهای مهم عکاسی با دوربین واید گلکسی زد فولد ۲ در روشنایی روز بهشمار میآیند. الگوریتم پردازش تصویر سامسونگ بهخوبی ازپسِ سوژههای چالشبرانگیز برمیآید و جزئیات بسیار خوبی از سایهروشن آنها نمایان میسازد؛ اما بهنظر میرسد درباره بافتهای پیچیدهتری نظیر شاخوبرگ ریز درختان، گوشی برای نیل به جزئیات بیشتر، دستبهدامان شارپکردن مصنوعی میشود.
دوربین تلهفوتو تفاوتی با نسل گذشته ندارد و حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و ۱٫۳.۶ اینچی با پیکسلهای ۱٫۰ میکرومتریاش در پس لنز تلهفوتو ۵۲ میلیمتری با دیافراگم f٫۲.۴ قرار دارد. این حسگر از فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال استفاده میکند و همانند گذشته درمقایسهبا دوربین واید، بزرگنمایی اپتیکال دوبرابری را دراختیار کاربر قرار میدهد؛ درحالیکه امکان بزرگنمایی دیجیتالی تا سقف ۱۰ برابر نیز ازطریق ایجاد کراپ و آپاسکیل تصاویر دوربین تلهفوتو وجود دارد.
گالری عکسهای تلهفوتو در طول روز
دوربین تلهفوتو از حیث گسترهی دینامیکی و طراوت رنگها بسیار نزدیک به دوربین واید عمل میکند؛ اما در برخی مواقع، تصاویر پرنویزتر هستند. جزئیات عکسها رضایتبخش ارزیابی میشوند؛ اما در این تصاویر نیز افت جزئیات و حتی آبرنگیشدن آنها در بافتهایی با پیچیدگی بیشتر، نظیر شاخوبرگ درختان را شاهد هستیم. در وضعیت نوری ایدئال، دوربین تلهفوتو حتی با بزرگنمایی دیجیتال ۱۰ برابری نیز جزئیات مناسبی را بهارمغان میآورد.دوربین گلکسی زد فولد ۲ به کارآمدی پرچمداران شاخص بازار نیست
دوربین اولتراواید گلکسی زد فولد ۲ پیشرفتی جزئی درمقایسهبا نسل گذشته تجربه میکند. پرچمدار منحصربهفرد سامسونگ اکنون حسگر ۱۲ مگاپیکسلی S5K3L6 ساخت خود کرهایها را با پیکسلهای بزرگترِ ۱٫۱۲ میکرومتری بههمراه لنز ۱۲ میلیمتری F٫۲.۲ با میدان دید ۱۲۳ درجهای را برای ثبت تصاویر فوقعریض بهکار میگیرد. متأسفانه در این دوربین، از لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار خبری نیست؛ بنابراین، نمیتوان از آن برای عکاسی ماکرو استفاده کرد.
مقایسهی عکسهای ثبتشده با هر سه دوربین
۰.5x
1x
2x
10x
6x
4xبرای مشاهدهی عکسها در ابعاد اصلی، روی آنها کلیک کنید.
گالری عکسهای اولتراواید در طول روز
برچسب ها :سامسونگ، گوشی، گلکسی زد فولد 2 سامسونگ
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰