تاریخ انتشار : شنبه 1 آبان 1395 - 3:28
کد خبر : 7599

بی‌اطلاعی از دانش دنیا براى مقاوم سازى آثار تاریخى/ گنبد سلطانیه با زلزله ۵ ریشتری نابود می‌شود

بی‌اطلاعی از دانش دنیا براى مقاوم سازى آثار تاریخى/ گنبد سلطانیه با زلزله ۵ ریشتری نابود می‌شود

رئیس دانشکده مرمت بناها و آثار تاریخى دانشگاه هنر أصفهان با تاکید بر اهمیت استفاده از تکنولوژى روز دنیا براى مقاوم سازى آثار شاخص تاریخى در برابر زلزله گفت: متاسفانه ما اطلاعى از دانش روز دنیا در این زمینه نداریم.

جارستان – رئیس دانشکده مرمت بناها و آثار تاریخى دانشگاه هنر أصفهان با تاکید بر اهمیت استفاده از تکنولوژى روز دنیا براى مقاوم سازى آثار شاخص تاریخى در برابر زلزله گفت: متاسفانه ما اطلاعى از دانش روز دنیا در این زمینه نداریم.

شهریار ناسخیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با روش‌های مقاوم‌سازی آثار تاریخی در برابر زلزله گفت: هرچند که در روش‌های سنتی جزئیات بسیار و ساختارهای گسترده‌ای داریم و از جهات نظری و عملی تجربیات خوبی در این زمینه وجود دارد، اما نیاز است که برای پایداری این آثار از تکنولوژی روز دنیا نیز استفاده کنیم.

وی ادامه داد: شاهدیم که امروز در ایتالیا، آمریکا، ژاپن و… تکنولوژی‌های به روز بسیاری در حوزه بافت‌های تاریخی وجود دارد که باید از این دانش آگاه باشیم و علاوه بر نگاه بومی خودمان علم دنیا را رصد کنیم، چرا که در مورد آثار ویژه به این دانش نیاز داریم.

رئیس دانشکده مرمت آثار تاریخی دانشگاه هنر اصفهان اظهار کرد: در حال حاضر شاهدیم که در مورد بناهای خاص در دنیا بسیار از تکنولوژی روز استفاده می‌شود؛ برای نمونه برج پیزا را تکنولوژی نگه داشته است؛ بنابراین ضرورت دارد ما نیز در مورد بناهای شاخص از این تکنولوژی استفاده کنیم.

وی با اشاره به وقوع زلزله ۲. ۴ ریشتری در سلطانیه، توضیح داد: برای نمونه گنبد سلطانیه یک بنای شاخص است که اگر یک یا دو ریشتر زلزله بیشتر از آن چیزی بود که در هفته‌ پیش رخ داد؛ این گنبد از بین می‌رفت. بنابراین این جا دانش بومی کم می‌آورد و نیاز است؛ برای مقاوم‌سازی برای این بنا و بناهای شاخص دیگر همچون عالی‌قاپو، کاخ سروستان و… از تکنولوژی روز استفاده کنیم.

ناسخیان اظهار کرد: در زمینه تکنولوژی روز دنیا در حوزه مقاوم‌سازی آثار تاریخی ما پیشرو نیستیم و اطلاعات‌مان بسیار کم است و باید حتماً در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم و این دانش و تجهیزات آن را به کشور وارد کنیم.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: بسیاری از معمارهای ما اصلاً تجهیزات روز دنیا در این زمینه را ندیده‌اند و شاید یک یا دو نفر با این گونه دانش ها آن هم در سطح تئوری در کشور آشنا باشند واصلاً در زمینه مقاوم‌سازی در برابر زلزله و پایدارسازی بنای تاریخی از آنجا که مرتبط با تکنولوژی سازه است؛ اطلاعات خوب و تجربه نداریم.

 

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.