کرنی نوازان آستانه اشرفیه در سوگ اباعبدالله نواختند
جارستان به نقل از ایرنا؛ همزمان با فرارسیدن ماه محرم ، آیین کرنی نوازی با رعایت دستورالعمل های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا در روستای فوشازده بخش مرکزی آستانه اشرفیه برگزار شد. این آیین شامگاه روز جمعه ، با حضور جمعی از عزاداران و سوگواران حسینی ( با رعایت فاصله گذاری اجتماعی ) در محل
جارستان به نقل از ایرنا؛ همزمان با فرارسیدن ماه محرم ، آیین کرنی نوازی با رعایت دستورالعمل های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا در روستای فوشازده بخش مرکزی آستانه اشرفیه برگزار شد.
این آیین شامگاه روز جمعه ، با حضور جمعی از عزاداران و سوگواران حسینی ( با رعایت فاصله گذاری اجتماعی ) در محل ( حیاط و فضای باز) بقعه متبرکه آقا سید حمید (ع) فوشازده برگزار شد.
در این آیین مذهبی و سنتی ، تعدادی از کرنی نوازان این روستا در غم شهادت سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) و یاران باوفایشان به کرنی نوازی پرداختند.
در ادامه این آیین که با نوحه خوانی مداحان اهل بیت (ع) همراه بود ، جمعی از سوگواران حسینی با رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به سینه زنی پرداختند و در سوگ شهدای دشت نینوا اشک ماتم ریختند.
همچنین حرم مطهر آقا سید حمید (ع) روستای فوشازاده به رسم هر سال در اولین روز از ماه محرم توسط عزاداران با برافراشتن بیرق های عزا ، سیاه پوش شد.
آیین علم بندی روستای فوشازده آستانه اشرفیه همه ساله در اولین روز ماه محرم با حضور پرشور وگسترده عزاداران حسینی در محل بقعه متبرکه این روستا برگزار می شده و در این روز مردم این روستا پذیرای خیل بسیاری از عزاداران از سراسر استان و شهرستان بودند ، که امسال این آیین به منظور حفظ سلامت عموم مردم و عزاداران ، بدور از هرگونه تجمع برگزار شد.
همچین هرساله در این آیین مردم متدین روستای فوشازه به رسم یک سنت قدیمی با پخت انواع غذاهای نذری از عزاداران حسینی پذیرایی می کردند که به جهت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا امسال اهالی از پخت و توزیع غذاهای نذری خودداری و به جای آن ماسک و اقلام بهداشتی را در بین مردم و عزاداران توزیع کردند.
کرنی نوعی ساز محلی است که در مراسم مختلف مذهبی و به ویژه در ایام ماه محرم مورد استفاده قرار گرفته و توسط کرنی نوازان نواخته می شود.
آئین کرنی نوازی و مراسم علم بندی روستای فوشازده، یکی از آئین های سنتی و مذهبی است که همه ساله با آغاز ماه محرم در میان شور و اندوه مردم این روستا برگزار می شود.
این آئین، بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد و به عنوان یک اثر معنوی، با شماره ۱۱۴۸ در فهرست آثار ملی کشور (میراث معنوی) به ثبت رسیده است.
شهرستان آستانه اشرفیه با داشتن دو بخش مرکزی و بندرکیاشهر در ۳۵ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.روستای فوشازده در ۱۵ کیلومتری مرکز آستانه اشرفیه قرار دارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰