تاریخ انتشار : یکشنبه 26 مرداد 1399 - 15:43
کد خبر : 70211

به مناسبت ۲۶ مرداد؛سالروز ورود آزادگان گیلانی به میهن/ رونمایی از قطعه «آواز آزادگی» به مناسبت سالروز بازگشت آزادگان

به مناسبت ۲۶ مرداد؛سالروز ورود آزادگان گیلانی به میهن/ رونمایی از قطعه «آواز آزادگی» به مناسبت سالروز بازگشت آزادگان

جارستان: ۲۶ مرداد ۱۳۶۹ اولین گروه آزادگان به ایران بازگشتند. مدیرکل امور فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران از رونمایی و اجرای قطعه موسیقیایی «آواز آزادگی» به مناسبت سی‌امین سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی خبر داد. اسکندر یارنسب با اشاره به قرار داشتن در آستانه سی‌امین سالروز بازگشت آزادگان به کشور گفت:

جارستان: ۲۶ مرداد ۱۳۶۹ اولین گروه آزادگان به ایران بازگشتند. مدیرکل امور فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران از رونمایی و اجرای قطعه موسیقیایی «آواز آزادگی» به مناسبت سی‌امین سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی خبر داد.

اسکندر یارنسب با اشاره به قرار داشتن در آستانه سی‌امین سالروز بازگشت آزادگان به کشور گفت: بازگشت عزتمندانه آزادگان به میهن یکی از روزهای فراموش‌نشدنی در تاریخ انقلاب اسلامی است و در خاطره تمام مردم ایران به‌عنوان سرفصلی جدید در مناسبات فرهنگی اجتماعی ثبت شده است.

وی ادامه داد: اداره کل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای گرامی داشت این روز اقدام به تولید قطعه موسیقیایی «آواز آزادگی» کرده است که این قطعه روز یکشنبه ۲۶ مردادماه در کنگره ملی الماس‌های درخشان رونمایی و اجرا خواهد شد.

مدیر کل امور فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص مشخصات قطعه «آواز آزادگی» گفت: آهنگساز این اثر آقای «محمدرضا چراغعلی» است و ۴ نفر از خوانندگان جوان و نوجوان کشورمان به نام‌های «هادی احمدی»، «بابک افشاری»، «فؤاد نیمایی» و «آرمان برآر» در این اثر به ترتیب با گویش و زبان‌های بختیاری، آذری، کردی و فارسی به اجرا می‌پردازند.

یارنسب با اشاره به تجلیل از ۱۰۳ نفر از آزادگان دفاع مقدس و فعالان عرصه ایثار اجتماعی در کنگره ملی الماس‌های درخشان گفت: در این کنگره از هر استان کشور ۳ نفر و در ستاد مرکز ۷ نفر و در مجموع ۱۰۳ نفر از آزادگان عزیز، خانواده معظم آزادگان شهید، متوفی و جمعی از فعالان عرصه ایثار اجتماعی که منشأ خدماتی در سطح جامعه بودند تجلیل به عمل می‌آید. این افراد شامل جمعی از مدافعین سلامت مردم از جمله پزشکان، پرستاران و کادر درمانی عرصه سلامت، مدافعین و فعالین عرصه محیط زیست، افرادی که در حوادثی چون سیل و زلزله فداکاری کرده‌اند و کسانی که منشأ خدمات شاخص خیریه و عام‌المنفعه و کمک‌های مؤمنانه بوده‌اند می‌شود.

وی در انتها تأکید کرد: کنگره ملی الماس‌های درخشان با حضور شخصیت‌های کشوری و لشکری در تهران و همزمان مسئولان استانی از جمله تعدادی از نمایندگان ولی فقیه، استانداران، معاونین استانداران، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی، فرماندهان نظامی و انتظامی و آزادگان به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار می‌شود.

آزادگان گیلانی به همراه دیگر آزادگان کشور روزهای سختی را در روزهای جنگ ودوران دفاع مقدس در اسارتگاه های عراق سپری کردند.

گفتتی است که؛ کوچکترین آزاده گیلانی مصطفی موذن متولد ۱۳۵۴ در شهرستان رودسر نام داشت که در سال ۱۳۶۷ به اسارت نیروهای دشمن درآمد و بعد از دو سال و دو ماه به میهن بازگشت.

طبق آمار موجود، در طول هشت سال دفاع مقدس، سیزده هزار نفر از رزمندگان اسلام به اسارت رسیدندکه این تعداد با گذشت تنها پنج روز از پذیرفتن قطعنامه، به دلیل کمبود مهمات به سی ودو هزار نفر رسید.

در حال حاضر از تعداد دو هزار و ششصدو نودو هفت آزاده گیلانی تاکنون حدود یکصدو هشتاد آزاده فوت کرده اند.

اولین آزاده شهرستان فومن مرحوم علیرضا مطلایی بود که جزو اولین آزادگان به وطن بازگشت. وی همزمان با شهادت شهید محمد رضا عامر در سوم دیماه ۱۳۵۹ به اسارت درآمده بود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.