پیشبینی پرورش راتون در ۱۰۰ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان
جارستان به نقل از ایسنا؛ رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: پیشبینی میشود، امسال در صد هزار هکتار از شالیزارهای استان راتون پرورش یابد. علی درجانی گفت: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و پیشبینی می شود، برداشت برنج از اوایل هفته آینده آغاز میشود. وی افزود: امسال شاهد افزایش کمیت و کیفیت محصول
جارستان به نقل از ایسنا؛ رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: پیشبینی میشود، امسال در صد هزار هکتار از شالیزارهای استان راتون پرورش یابد.
علی درجانی گفت: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و پیشبینی می شود، برداشت برنج از اوایل هفته آینده آغاز میشود.
وی افزود: امسال شاهد افزایش کمیت و کیفیت محصول برنج در گیلان خواهیم بود.
درجانی با اشاره به اینکه کشت دوم، استفاده از بذور گواهی شده و مکانیزاسیون از راهکارهای افزایش درآمد برنجکاران است، تصریح کرد: به کشاورزان توصیه کردیم پس از برداشت برنج نسبت به پرورش راتون اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در ۷۵ هزار هکتار از شالیزارها راتون پرورش یافته بود و پیشبینی می شود، امسال در ۱۰۰ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان راتون پرروش یابد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: راتون برنجی خوش طعم و با کیفیت است که کم زحمت تر از برنج اولیه به دست می آید.
درجانی با بیان اینکه برنامه داریم برای سال آینده با توزیع بیشتر ارقام اصلاح شده، تولید برنج خالص را افزایش دهیم، ادامه داد: استفاده از ارقام اصلاحشده بذر برنج موجب میشود که شاهد افزایش بهره وری در تولید محصول و کاهش مصرف سموم باشیم.
وی تصریح کرد: استفاده از بذر گواهیشده و ارقام اصلاحشده منجر میشود که محصول برنج یکنواخت تر برداشت شود و بهرهگیری از کمباین نیز آسانتر است و به این ترتیب شاهد کاهش هزینه تولید برنج در استان خواهیم بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه طرح مشارکتی ارقام برنج در راستای توسعه کشت ارقام اصلاح شده پرمحصول و کیفی جدید برنج از طریق مقایسه ارقام در اراضی کشاورزان در حال انجام است، گفت: طرح یاد شده در چهار شهرستان تالش، رشت، لاهیجان و رودسر اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری و به منظور دستیابی به اهداف طرح چهار لاین جدید برنج با اولویت ارقام اصلاح شده کیفی و پرپتانسیل به همراه رقم شاهد محلی در شرایط زارع مورد کشت و زرع قرار گرفته، ادامه داد: این ارقام مورد ارزیابی های کمی و کیفی قرار خواهند گرفت که نتایج حاصله از آن در برنامهریزیهای زراعی استان مورد بهره برداری قرار میگیرد.
درجانی افزود: ارقام طرح در یک شرایط اقلیمی و تیماری یکسان قرار گرفته و بر اساس شرایط منطقه ای و سیاست های زراعی استان انتخاب، تکثیر و ترویج خواهند شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: شالیکاران پس از مشاهده مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت، پرکردن فرم نظرسنجی و پخت در مرحله آخر به ارقام جدید امتیاز می دهند.
وی گفت: پس از بررسی و مقایسه امتیازها، نتایج تحقیقات و کارشناسی، رقم جدید نامگذاری و با توجه به شرایط منطقهای، سیاستهای زراعی استان برای تولید به شالیکاران معرفی میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰