مرمت یک بنا برای موزه هنرهای معاصر گیلان
جارستان به نقل از ایرنا؛ گیلان، زادگاه بسیاری از بزرگان هنرهای تجسمی کشور فاقد موزه هنرهای معاصر است؛ اما امروز خبر رسید که ساختمان کهن استانداری قدیم واقع در پیاده راه فرهنگی رشت با کاربری موزه هنرهای معاصر در رشت مرمت می شود. معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان بیان
جارستان به نقل از ایرنا؛ گیلان، زادگاه بسیاری از بزرگان هنرهای تجسمی کشور فاقد موزه هنرهای معاصر است؛ اما امروز خبر رسید که ساختمان کهن استانداری قدیم واقع در پیاده راه فرهنگی رشت با کاربری موزه هنرهای معاصر در رشت مرمت می شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان بیان کرد: تفاهمنامه همکاری مابین ادارهکل میراث فرهنگی گیلان و شهرداری رشت مبنی بر مشارکت، همکاری و تعامل لازم در اجرای پروژه مربوط به بنای تاریخی عمارت شهرداری و نیز ساختمان استانداری قدیم فیمابین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری، صنایعدستی گیلان و شهرداری رشت منعقد شده است.
ولی جهانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس ساماندهی، مرمت، احیاء، حفاظت و بهره برداری بنای تاریخی ساختمان استانداری قدیم به عنوان موزه هنرهای معاصر و نیز بنای تاریخی عمارت شهرداری رشت به منظور ایجاد موزه بلدیه و مردم شناسی از اهداف این تفاهمنامه است.
وی تصریح کرد: ساختمان استانداری قدیم در پیاده راه فرهنگی رشت در مالکیت شهرداری است؛ مطالعات طرح مرمت با کاربری موزه هنرهای معاصر انجام شده و پس از تامین اعتبار، مرمت بنا توسط شهرداری رشت و با نظارت اداره کل میراث فرهنگی آغاز می شود.
وی اظهار داشت: مکان موزه بلدیه در مالکیت شهرداری رشت و بهره برداری موزه بصورت مشارکتی خواهد بود و بر این اساس طبقه همکف ساختمان عمارت شهرداری به عنوان موزه مردم شناسی توسط ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و طبقه اول به عنوان موزه بلدیه توسط شهرداری مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
روبرت واهانیان از اعضای انجمن مفاخر گیلان، قدمت ساختمان شهرداری رشت را حدود یک قرن می داند و با اطمینان می گوید: ساختمان شهرداری، پست و تلگراف و هتل ایران کار آلمان ها نیست بلکه معماران رشتی آن را در سال ۱۳۰۲ بنا نهاده اند.
گیلان، زادگاه بسیاری از بزرگان هنرهای تجسمی کشور، فاقد موزه هنرهای معاصر است؛ اما امروز خبر رسید که ساختمانی کهن با کاربری موزه هنرهای معاصر در رشت مرمت می شود و این موضوع با عنوان خوش خبری در فضای مجازی دست به دست می شود.
استاد حسین محجوبی چهره بین المللی هنر نقاشی کشور که از جمله کارهای ماندگار او طراحی پارک ساعی تهران در سال ۱۳۴۲ و ناظر اجرای ساخت پارکهای ملت و نیاوران در سالهای بعد است و خود گیلانی و یکی از پیگیران ایجاد موزه هنرهای معاصر در رشت از سال های دور می باشد.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در توضیح فعالیت در عرصه ایجاد موزه هنرهای معاصر در رشت می گوید: همزمان با ایجاد موزه هنرهای معاصر در تهران( سال ۵۷ )پیگیر برپایی موزه هنرهای معاصر رشت هستیم اما تا کنون میسر نشده است.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید : در همان سال ها دو اثر ارزشمند از ۲۲ هنرمند مطرح هنرهای تجسمی گیلان خریداری شد که هم اکنون نزد موزه هنرهای معاصر تهران به امانت است.
استاد محبوبی ، آیدین آغداشلو و زنده یاد عبدالرضا دریابیگی که متاسفانه سال ۹۷ بدرود حیات گفت، پیگیر دریافت کار از نقاشان نامی گیلان شدند و قرار بود ساختمان شهرداری رشت به موزه هنرهای معاصر تبدیل شود که متاسفانه از سال ۵۷ تا به حال هنوز این اتفاق فرخنده میسر نشده است.
از ۳۸ هنرمند بارز هنرهای تجسمی کشور ۲۲ نفر گیلانی بودند که جلیل ضیاء پور بنیانگذار نقاشی مدرن، عبدالرضا دریابیگی از معروفترین هنرمندان سبک هنر مفهومی، بهمن محصص نقاش، مجسمه ساز و مترجم آوانگارد، اردشیر محصص کاریکاتوریست، فریده لاشایی نقاش نوگرا(نویسنده و مترجم ایرانی که او را به پردههای انتزاعی معاصرش میشناسند و ناصر تقوایی کارگردان نامی قصد داشت فیلمی دربارهٔ زندگی و آثار او بسازد که با درگذشت لاشایی این پروژه متوقف شد)، آیدین آغداشلو نقاش، گرافیست، نویسنده، منتقد فیلم و تصویرگر کتابهای درسی، حسین محجوبی چهره بین المللی هنر نقاشی برخی از این نام آوران معاصر در حوزه هنرهای تجسمی کشور هستند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰