تاریخ انتشار : دوشنبه 28 بهمن 1398 - 12:44
کد خبر : 53504

لایه های زیرین بافت های تاریخی گیلان دیرینه است 

لایه های زیرین بافت های تاریخی گیلان دیرینه است 

جارستان: معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با بیان این که لایه های زیرین بافت های تاریخی گیلان دیرینه و مربوط به ادوار تاریخی است متذکر شد: شهرداران بدون استعلام از این اداره کل اقدام به صدور مجوز خاکبرداری نکنند. ولی جهانی روز دوشنبه در این مورد افزود: گیلان در بردارنده آثار فراوان

جارستان: معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با بیان این که لایه های زیرین بافت های تاریخی گیلان دیرینه و مربوط به ادوار تاریخی است متذکر شد: شهرداران بدون استعلام از این اداره کل اقدام به صدور مجوز خاکبرداری نکنند.

ولی جهانی روز دوشنبه در این مورد افزود: گیلان در بردارنده آثار فراوان به‌ ویژه در بافت‌های تاریخی است و از همین روی بخش باستانشناسی شهری در اداره کل فعال شده و شهرداران موظف هستند مراتب را به مسئولان فنی شهرداری‌ها اطلاع‌رسانی کنند تا برای نظارت بر عملیات خاک‌برداری توسط کارشناسان باستان‌شناس، تمهیدات لازم صورت پذیرد.

وی متذکر شد: متاسفانه ،در بعضی موارد مشاهده شده است که برخی از شهرداران به صدور مجوز بدون استعلام در داخل بافت مبادرت می ورزند که در برنامه طرح پایش میدانی بافت‌های تاریخی این مسئله رصد شده و در صورت عدول از ضوابط، علیه متخلفان در محاکم قضایی اقامه دعوی صورت می گیرد.
وی اظهار داشت:متاسفانه در برخی خاکبرداری های بدون نظارت کارشناسان میراث فرهنگی، بخشی از لایه های آسیب شناسی مربوط به دوره اسلامی، از بین رفته اند؛ لذا نظارت بر عملیات خاک‌ برداری بافت‌های تاریخی استان از سوی این اداره کل افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: بدیهی است نظارت اولیه بر خاک‌برداری و پی‌کنی ساختمان الزامی بوده و در صورت برخورد به آثارفرهنگی بلافاصله عملیات متوقف و نظر اداره‌کل اعمال خواهد شد.
جهانی بیان کرد: نظارت بر عملیات‌ خاک ‌برداری در داخل بافت های تاریخی ـ که مجوز آن از سوی اداره کل میراث فرهنگی صادر شده باشد ـ توسط باستان‌شناسان مورد تایید این اداره کل و با نظارت یگان حفاظت انجام می‌شود.
بررسی‌های میدانی قدمت کهن‌ترین بناها در جلگه‌های گیلان را به بیش از ۱۲۰۰ سال قبل می‌رساند و این در حالی است که شهرهایی همچون بندرانزلی زمانی به‌عنوان دروازه اروپا شناخته می‌شد؛ گیلان در شهرها و روستاهای رشت، لاهیجان، لنگرود، رودسر، املش، بندر انزلی، ماسوله، انبوه‌رودبار و امام املش دارای بافت تاریخی بوده که پاسخ به استعلام‌ها در داخل بافت های مذکور بر اساس ضوابط و مقررات مصوب میراث فرهنگی صورت می گیرد.
یک هزار و ۱۷۳ اثر تاریخی از گیلان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است./ ایرنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.