تاریخ انتشار : دوشنبه 21 بهمن 1398 - 17:28
کد خبر : 53308

استاندار گیلان : دولت تدبیر و امید به تقویت ارتباط سه مولفه علم، دانش و فناوری توجهی ویژه دارد

استاندار گیلان : دولت تدبیر و امید به تقویت ارتباط سه مولفه علم، دانش و فناوری توجهی ویژه دارد

جارستان: استاندار گیلان با بیان اینکه دولت تدبیر و امید به تقویت ارتباط سه مولفه علم، دانش و فناوری توجهی ویژه دارد، گفت: تخصیص منابع از محل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته در بخش تحقیق و توسعه (R&D) ، نوسازی تجهیزات کارخانه‌ها و صنایع دانش بنیان استان مورد تاکید است. به گزارش

جارستان: استاندار گیلان با بیان اینکه دولت تدبیر و امید به تقویت ارتباط سه مولفه علم، دانش و فناوری توجهی ویژه دارد، گفت: تخصیص منابع از محل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته در بخش تحقیق و توسعه (R&D) ، نوسازی تجهیزات کارخانه‌ها و صنایع دانش بنیان استان مورد تاکید است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ دکتر ارسلان زارع امروز (دوشنبه) در دیدار معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: یافتن رابطه ای میان علم، فناوری و صنعت زمینه ساز توسعه پایدار کشور است.

وی به نقش توسعه حوزه‌های صنعتی در دیگر بخش های توسعه از جمله توسعه فرهنگی و اجتماعی اشاره و بیان کرد: اهمیت ارتباط میان صنعت، دانشگاه و بهره مندی از دانش و فنآوری از مهمترین ارکان توسعه صنعتی و در نتیجه توسعه اقتصادی است.

استاندار گیلان خاطرنشان کرد: هرچه رابطه میان علم، دانش و مراکز علمی تقویت شود؛ به یقین در مسیر تحقق راهبردهای اساسی توسعه گام برداشته ایم.

دکتر زارع با بیان اینکه امروز بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به ارتباط سه مولفه علم، دانش و فناوری پی برده و به آن توجه دارند، گفت: در دولت تدبیر و امید نیز توجه ویژه ای به این امر صورت گرفته و اقدامات خوبی در این مسیر به انجام رسیده است.

نماینده عالی دولت در گیلان بر لزوم برنامه ریزی در جهت زمینه سازی بروز خلاقیت ، نوآوری و توانمندسازی بخش خصوصی و افزایش فضای رقابتی در این حوزه تاکید و اضافه کرد: علاوه بر این، وجود امنیت سرمایه‌گذاری در محیط کسب و کار به منظور ایجاد ارزش افزوده در بخش‌های مختلف از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

استاندار گیلان تخصیص منابع ویژه از محل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته در بخش تحقیق و توسعه (R&D) و نوسازی تجهیزات کارخانه‌ها و صنایع دانش بنیان استان را مورد تاکید قرار داد و افزود: تخصیص سهمیه ویژه جهت جذب سرباز در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در صنایع تولیدی استان برای گذراندن دوره خدمت سربازی نیز از اقدامات مهم و موثر در توسعه علمی مراکز صنعتی است.

وی همچنین افزایش دوره تنفس بازپرداخت تسهیلات صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته از شش ماه به یک سال متناسب با نوع طرح و زمان بهره برداری و نیز افزایش زمان باز پرداخت تسهیلات از یک تا سه سال، به پنج سال برای صنایع استان را مورد تاکید قرار داد.

دکتر زارع در ادامه به استقبال مراکز صنعتی و تولیدی استان برای حضور در نشست ها، کمیته ها و ستادهای تخصصی صنعت استان برای توسعه علمی اشاره کرد و گفت: صاحبان صنایع در گیلان به مقوله توانمندسازی و آموزش های تخصصی به عنوان یک ضرورت، اعتقادی راسخ دارند.

استاندار گیلان رونمایی از اجرای طرح تاپ (طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار) را در توسعه صنعت بسیار موثر و کارآمد ارزیابی کرد و افزود: اجرای این طرح باید با جدیت دنبال شود.

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه گیلان ظرفیت های خوبی در برند سازی برخی اقلام و کالاها دارد، اظهار داشت: یکی از مولفه های اثرگذار در مقوله برندسازی، توانمندکردن تولید و توسعه اشتغال پایدار است.

دکتر زارع استفاده از بسته های تشویقی در جهت رونق تولید و توسعه صنعت را اثرگذار دانست و افزود: امکان بهره‌برداری از تسهیلات حمایتی پس از تصویب پروژه های تحقیقاتی و کاربردی به منظور افزایش کیفیت، کاهش وابستگی‌ها و قیمت در بازار ، از مطالبات فعالان این بخش است.

وی فراهم سازی بستر مشارکت و همکاری بیشتر صنعت و دانشگاه را امری مهم خواند و خاطرنشان کرد: برگزاری دوره های آموزشی تخصصی کوتاه مدت و بلندمدت در جهت توانمندسازی اصناف نیز از جمله اقداماتی است که افزایش بهره وری در صنعت را به دنبال دارد.

دکتر زارع همچنین تخصیص منابع مالی و سرمایه ویژه برای اعزام استادان دانشگاه‌ها و مدیران واحدهای صنعتی با هدف توانمندسازی کارخانجات تولیدی را در ارتقاء توان علمی و عملی واحدها موثر دانست.

در این دیدار معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت نیز با تشریح اهداف اجرای طرح ملی تاپ (توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار) اظهار داشت: اجرای این طرح نیاز اساسی کشور بوده که موجب شکوفایی صنعت در کشور می شود.

بیات قبادیان با بیان اینکه لازمه حیات و پویایی دو بخش دانشگاه و صنعت در گرو ارتباط سازنده بین آنهاست، خاطرنشان کرد: خوشبختانه تا امروز بیش از هشت هزار واحد صنعتی با ورود به سامانه ، در این طرح ثبت نام کرده اند تا نیازهای خود را با شیوه فناورانه مرتفع کنند.

وی خواستار توجه صاحبان صنایع به اجرای طرح تاپ شد و گفت: با اجرای طرح ملی توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار که در آن تمامی وزارتخانه ها نیاز خود را برای حل مشکلات به صورت علمی اعلام می کنند، می توان شاهد ارتقاء توان صنعتی کشور بود.

گفتنی است طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) با محوریت معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و ستاد کل نیروهای مسلح اجرا می شود؛ هدف این طرح، توسعه دانش بنیان بنگاه ها از طریق بهره مندی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ارتقاء سطح مهارت فارغ التحصیلان مشمول خدمت سربازی، تقویت ارتباط و تعامل بین صنعت و دانشگاه با هدف کاربردی شدن دانش و یافته های جدید علمی و فناوری اعضاء هیأت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی، ارتقاء توان فنی و مهندسی بنگاه های صنعتی، معدنی و تجاری و ظرفیت سازی اشتغال از طریق خلق ارزش افزوده جدید و تأمین اشتغال زایشی و پایدار است.

سامانه طرح تاپ از طریق دو دامنه www.iranetop.ir و top.mimt.gov.ir در دسترس عموم قرار دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.