یکی از اولویت های مهم بخش سلامت در کشور وگیلان برنامه ریزی برای کنترل سرطان است
جارستان: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برنامه ریزی برای کنترل سرطان را یکی از اولویت های مهم بخش سلامت در کشور و استان گیلان عنوان کرد. به مناسبت هفته سرطان دکتر فردین مهرابیان – معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی گفت و گوی اختصاصی باپایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛
جارستان: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برنامه ریزی برای کنترل سرطان را یکی از اولویت های مهم بخش سلامت در کشور و استان گیلان عنوان کرد.
به مناسبت هفته سرطان دکتر فردین مهرابیان – معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی گفت و گوی اختصاصی باپایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ با بیان این مطلب که برنامه ریزی برای کنترل سرطان ، یکی از اولویت های مهم بخش سلامت در کشور و استان گیلان است، اظهار داشت: لازمه این کنترل، داشتن ثبت سامانه سرطان دقیق می باشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۹۵، سامانه سیمای سرطان کشور با هدف ثبت دقیق تر و آنلاین راه اندازی شد، گفت : طبق آخرین گزارش کشوری برنامه ملی ثبت سرطان که توسط دبیرخانه منتشر می شود، تعداد موارد جدید سرطان در کشور ۱۰۹ هزارو ۶۷۳ مورد بوده که از این تعداد،۴ هزار و ۶۰۹ مورد ( چهارو دو دهم درصد) سرطان ها ، مربوط به استان گیلان است که از نظر جنسیتی ۵۵ درصد در مردان و ۴۵ درصد در زنان رخ داده است.
دکتر مهرابیان تصریح کرد: میزان بروز استاندارد سنی کل سرطان در گیلان ۱۴۹.۳ مورد (در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت) بوده و از نظر شیوع نوع سرطان ها، در کل مردان و زنان شایع ترین سرطان در گیلان، به ترتیب سرطان پستان، معده، پرستات و کولورکتال و پوست می باشد .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان باتاکید بر اینکه گیلان بر اساس آخرین رتبه بندی نسبت به کشور ، رتبه ۱۴ را دارد و جزو استان های میانی جدول می باشد، اصلاح سبک زندگی شامل تغذیه سالم، مصرف شیر، سبزی جات، میوه، مصرف غذاهای کم چرب، پرهیز ازمصرف فست فودها، داشتن تحرک کافی، ورزش و فعالیت فیزیکی منظم، کنترل چاقی و کاهش وزن، کنترل و مدیریت استرس و عدم مصرف دخانیات ( سیگار،قلیان و …) را از جمله راه های پیشگیری از بیماری سرطان عنوان کرد.
دکتر مهرابیان در پایان به منظور پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان و کولورکتال، انجام غربالگری به ویژه در خانواده های با سابقه مثبت خانوادگی را، بسیار مهم دانست و گفت : توجه به باروری و شیردهی مادران و فرزند آوری نیز نقش مهمی در کاهش بیماری پستان دارد.
پویش ملی مبارزه با سرطان، از یکم تا هفتم بهمن ماه سال جاری ” با شعار سرطان قابل پیشگیری و درمان؛ با خود مراقبتی و امید ” نامگذاری شده است./ص
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰