تاریخ انتشار : شنبه 10 مهر 1395 - 10:48
کد خبر : 5183

مشاهده درون رگ‌ها با یک فناوری جدید

مشاهده درون رگ‌ها با یک فناوری جدید

جارستان-محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیگو با ترکیب دوربینی به کوچکی یک دانه نمک بر روی کاتتر، توانسته‌اند روشی را برای حذف پلاک‌ها با نمایی زنده از درون رگ‌ها برای جراحان ارائه کنند. به گزارش جارستان به نقل از گیزمگ، تجمع پلاک‌ها درون رگ‌های خونی می‌تواند به مشکلات مختلفی منجر شود که شدیدترین و تهدیدآمیزترین آنها،

جارستان-محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیگو با ترکیب دوربینی به کوچکی یک دانه نمک بر روی کاتتر، توانسته‌اند روشی را برای حذف پلاک‌ها با نمایی زنده از درون رگ‌ها برای جراحان ارائه کنند.

به گزارش جارستان به نقل از گیزمگ، تجمع پلاک‌ها درون رگ‌های خونی می‌تواند به مشکلات مختلفی منجر شود که شدیدترین و تهدیدآمیزترین آنها، رویدادهایی مثل حمله و سکته قلبی است.

پزشکان معمولا تلاش می‌کنند با تصویربرداری پرتوی ایکس از رگهای مسدود، پلاک‌ها را از دیواره رگها حذف کرده و جریان خون را بهبود ببخشند. اما این رویکرد تنها یک نمای مقطعی از رگ را به جراحان ارائه می‌کند و دید کلی نسبت به آن وجود ندارد.

دستاورد تازه دانشمندان، استفاده از فناوری‌های ریز برای نفوذ به درون مناطق کوچک بدن و مشاهده آن بطور دقیق است.

چندی پیش، یک تکنیک چاپ سه‌بعدی جدید معرفی شده بود که به دانشمندان اجازه می‌داد یک سیستم لنز نوری پیچیده به اندازه یک دانه نمک را برای تصویربرداری پزشکی تولید کنند که در داخل یک سرنگ به بدن تزریق می‌شد. همچنین در سال ۲۰۱۴، دانشمندان یک حسگر ریز مبتنی بر کاتتر ساخته بودند که نمای زنده از داخل بدن را به پزشکان ارائه می‌کرد.

اکنون این روش‌ها با هم در سیستم “آترکتومی لومی‌عروقی Pantheris”  ترکیب شده و تاثیر آن‌ها را با ارائه همزمان تصاویر زنده از داخل رگ در کنار پاکسازی پلاک‌ها ارتقا بخشیده است.

این دستگاه پس از تزریق از کشاله ران، از تکنیک مقطع‌نگاری همدوسی اپتیکی(OCT) استفاده می‌کند که نوعی روش تصویربرداری پزشکی متکی بر امواج نوری برای ثبت تصاویر وضوح بالا از درون بافت زیستی است و نمای زنده‌ای از درون سرخرگ را برای پزشان ارائه می‌کند. همزمان، پزشکان می‌توانند از یک مکانیزم برش که در لبه کاتتر برای حذف پلاک‌ها تعبیه شده، استفاده کنند.

این دستگاه اکنون از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا تائید شده و بر روی ۱۰ بیمار با موفقیت به کار گرفته شده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.