مدیر پسماند شهرداری رشت خبر داد: بهسازی محل دفن زباله سراوان
جارستان-مدیر پسماند شهرداری رشت گفت: بهسازی محل دفن زباله با تلاش کارکنان و جدیت بیشتر در حال انجام است گفت: بخشی از کار انجامشده است و میخواهیم برای بهبود وضعیت، دپوی زباله قبل را با شنریزی هموار کنیم. منطقه گیلان،دفن زباله در سراوان عمری نزدیک به ۳۰ سال دارد و در هرسال دفن غیربهداشتی کوهی
جارستان-مدیر پسماند شهرداری رشت گفت: بهسازی محل دفن زباله با تلاش کارکنان و جدیت بیشتر در حال انجام است گفت: بخشی از کار انجامشده است و میخواهیم برای بهبود وضعیت، دپوی زباله قبل را با شنریزی هموار کنیم.
منطقه گیلان،دفن زباله در سراوان عمری نزدیک به ۳۰ سال دارد و در هرسال دفن غیربهداشتی کوهی از زباله بار مشکلات آنجا را بیشتر کرده است. در حال حاضر ۴۵۰ تا ۵۰۰ تن زباله به سراوان منتقل میشود و این حجم زباله در روزهای بارانی۲۰لیتر در ثانیه و در روزهای عادی ۷لیتر در ثانیه شیرابه تولید میکند.
عدم مدیریت شیرابه میلیونها تن زباله سبب شده تا دو رودخانه رشت زرجوب و گوهر رود نیز با مشکلات زیادی درگیر باشند.
در چند سال گذشته بعد از مشخص شدن مشکلات محیط زیستی سراوان و هشدار کارشناسان از عواقب دفن غیرعلمی اقداماتی برای بهبود عملکرد این سایت آغاز شد.
سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت که مسئولیت جمعآوری پسماندهای سطح شهر را بر عهده دارد یکی از اولویتهای خود را بهبود سایت سراوان و تلاش برای رسیدن به استانداردهای محیط زیستی قرارداد است. در همین راستا عملیات بهسازی مرکز دفن زباله بهمنماه سال ۹۴ با حضور استاندار افتتاح شد و حالا این برنامه مراحل پیشرفت خود را طی می کند.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری رشت با اشاره به مشکلاتی که در مسیر دسترسی به منطقه دفن وجود دارد گفت: کارهایی مانند نصب گاردریل را در دست اجرا داریم تا خطرات احتمالی مسیر کاهش پیدا کند. همچنین برای تردد راحتر خودروها میخواهیم تا عرض جاده را دو متر افزایش دهیم.
علیرضا حاجی پور بابیان اینکه برای دفن زبالهها سلول جدید احداثشده است ادامه داد: این سلول در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسد، گودبرداری، لولهگذاری و ریختن خاک رس این سلول انجامشده و اکنون آماده ریختن زباله است.
وی شیرابه را یکی از مشکلات اصلی این سایت عنوان کرد و گفت: شیرابهها این سلول درحوضچههای که بهطور موقت ایجاد میشود جمعآوری خواهد شد.
وی اضافه کرد: این شیرابه دوباره بازچرخانی میشود و توسط پمپ به روی زباله پمپاژ میشود تا آلودگی آن کمتر شود و این روند تا احداث تصفیهخانه ادامه دارد.
حاجی پور بابیان اینکه بهسازی محل دفن زباله با تلاش کارکنان و جدیت بیشتر در حال انجام است گفت: بخشی از کار انجامشده است و میخواهیم برای بهبود وضعیت، دپوی زباله قبل را با شنریزی هموار کنیم.
وی ادامه داد: با کمک مسئولین استانداری و پیگیری های شهردار رشت، موضوع برداشت معادن شن در حال حل شدن است و بعد از دریافت مجوز بر روی دپوها شنریزی خواهیم کرد و محل دفن را بهبود میبخشیم.
حاجی پور مشکل اصلی دفن سنتی را عدم کنترل شیرابه دانست و اضافه کرد: عدم کنترل شیرابه سبب آلودگی رودخانهها و محیط زیست میشود.
مدیرعامل سازمان پسماند با اشاره به دفن غیربهداشتی در سراوان اظهار کرد: در سالهای قبل فقط دفن زباله انجام میشده است درحالیکه در هیچ کجای دنیا اینطور نیست و شکل علمی دفن به این صورت است که بعد از احداث سلول لولهگذاری انجامشده و خاک رس ریخته میشود که نسبت به شیرابه نفوذناپذیر باشد. بنابراین لولهها شیرابه را به سمت محل تصفیهخانه هدایت میکنند.
وی ادامه داد: با ساخت تصفیهخانه مشکلی در بحث شیرابه نخواهیم داشت و شیرابه بعد از تصفیه با استانداردهای محیط زیستی به سمت رودخانه هدایت خواهد شد.
حاجی پور همچنین موضوع فشردهسازی زباله را یکی از ملزومات بهبود وضعیت سراوان میداند و اظهار کرد: فشردهسازی کمک میکند تا از حداقل جا حداکثر استفاده را داشته باشیم. امیدوارم بهزودی با کمک مسئولین دستگاه کمپکتور جهت پرسینگ زباله ها خریداری شود.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری رشت در ادامه به موضوع حضور حیوانات و احشام در سراوان اشاره و خاطرنشان کرد: برای عدم حضور احشام سرگردان و حیوانات اهلی در سراوان درجاهایی که مقدور است با نصب فنس و سیمخاردار از ورود آنها به سایت جلوگیری خواهد شد و همچنین نصب گارد ریل در مسیر جاده دسترسی نیز دومنظوره خواهد بود و علاوه بر جلوگیری از حوادث احتمالی که بارها و بارها پیشآمده از ورود احشام به سایت دفن زباله جلوگیری کند .
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰