سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: تعداد دانشجویان ایرانی در آمریکا ۱۵ درصد افزایش یافته است
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با بیان اینکه ایران به تعهداتش در برجام پایبند بوده است، گفت: واشنگتن به دنبال این است که مردم ایران منفعت اقتصادی حاصل از این توافق را در زندگی خود احساس کنند. جارستان سحر نوروززاده، سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا و مسوول امور ایران در ستاد سیاستگذاری دفتر
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با بیان اینکه ایران به تعهداتش در برجام پایبند بوده است، گفت: واشنگتن به دنبال این است که مردم ایران منفعت اقتصادی حاصل از این توافق را در زندگی خود احساس کنند.
جارستان سحر نوروززاده، سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا و مسوول امور ایران در ستاد سیاستگذاری دفتر وزیر امور خارجه در گفتوگو با خبرگزاری ترند در پاسخ به سوالی درباره شکایت ایران از اینکه آمریکا بهطور کامل به تعهداتش بر اساس برجام عمل نکرده است، گفت: ما درک میکنیم، با وجود اینکه آمریکا تمام تعهداتش را بر اساس برجام انجام داده است، شاید یک مقدار طول بکشد تا مردم ایران بهبود اقتصادی را در زندگی روزمره خود ببینند اما باید به خاطر داشته باشیم که حدود ۱۰ سال جامعه بینالملل نگرانی شدیدی نسبت به برنامه هستهای ایران داشت و هم اکنون تنها هشت ماه از اجرای برجام میگذرد.
او ادامه داد: همانطور که حسن روحانی، رییسجمهوری ایران نیز در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفتند، با وجود این که تنها هشت ماه از اجرای برجام میگذرد، ایران رشد اقتصادی و کاهش تورم داشته و حجم فروش نفت ایران به سطح دوران پیش از تحریمها رسیده است. به هر حال، آمریکا نیز تلاشهای خود را ادامه میدهد و به دنبال این است که مردم ایران در طول زمان منفعت اقتصادی را در زندگی روزمره خود حس کنند.
نوروززاده با اشاره به دیدار اخیر وزیران امور خارجه عضو گروه ۱+۵ و ایران در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل گفت: آنها در این نشست اجرای برجام را مرور کردهاند و قرار شد هم آمریکا و هم اروپا به گفتوگوهای خود با بانکها و شرکتهای بینالمللی ادامه دهند تا هم جزییات لغو تحریمها را تشریح کنند و هم مشخص کنند که چه فرصتهایی در پسابرجام برای آنها بهوجود آمده است.
سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از دیدگاه وی ایران به تعهدات خود در قالب برجام عمل کرده است، بیان کرد: اخیرا آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در گزارش خود تایید کرد که ایران تا کنون به مفاد توافق هستهای پایبند بوده است. با توجه به این که برجام به نفع همه طرفهاست، ارزیابی ما این است که همه طرفها به تعهدات خود پایبند بمانند. اگرچه شاید نیروهایی در دو طرف وجود داشته باشند که نخواهند از طریق دیپلماسی اجرای توافق هستهای ادامه یابد.
وی در پاسخ به این سوال که آمریکا چه تمهیدات و تسهیلاتی برای بازرگانان ایرانی پس از برجام انجام داده است؟ گفت: حتی پیش از برجام نیز مقداری تجارت دوجانبه مانند دستگاههای پزشکی، ابزارهای آموزشی، محصولات کشاورزی و غیره وجود داشت اما بر اساس برجام برخی از تحریمهای آمریکا برداشته شده و اجازه میدهد که شرکتهایی مانند بویینگ محصولات خود را به ایران بفروشند و این موضوعی است که از دهه هفتاد میلادی تاکنون اتفاق نیفتاده بود و نوعی تابوشکنی است. شعبههای خارجی شرکتهای آمریکایی میتوانند با ایران تجارت کنند. میتوان به آمریکا پسته، فرش و دیگر محصولات را وارد کرد. آمریکا از تجارت مجاز میان دو کشور جلوگیری نمیکند.
نوروززاده تصریح کرد: در چند روز اخیر دو مجوز برای صادرات هواپیماهای مسافربری بویینگ و ایرباس صادر شده است و این یک اتفاق مهم به شمار میآید. البته شاید طول بکشد که کل این معاملات انجام شود. ما امیدواریم که ایران استفاده مناسب و درستی از این هواپیماها بکند تا زندگی مردم ایران بهبود یابد. بر اساس برجام این فروشها فقط باید برای استفاده مسافربری باشد، یعنی یکی از شرایط فروش این بود.
وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دانشجویان ایرانی در آمریکا، خصوصا تسهیل صدور ویزا و اقامت در آمریکا بعد از برجام گفت: دانشجویان آمریکا در میان دیگر دانشجویان بینالمللی خلاقترین و باهوشترینها هستند. پیش از برجام نیز آمریکا تلاش میکرد که ارتباط میان مردم دو کشور افزایش یابد و یکی از این موارد تبادلات آکادمیک بوده است. در ۱۰ سال اخیر تعداد دانشجوی ایرانی در آمریکا ۱۵ درصد افزایش یافته و هر سال بیشتر میشود. البته الان افزایش خاصی در ارتباط با برجام ندیدیم.
این مقام وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا چشماندازی برای عادی شدن روابط میان تهران و واشنگتن وجود دارد؟ تصریح کرد: نمیتوان بهطور دقیق پیشبینی کرد اما آمریکا همیشه امیدوار بوده و باقی خواهد ماند. شاید سه سال پیش کسی فکر نمیکرد که با دیپلماسی سازنده میشود به توافق هستهای دست یافت. به هر حال برای کاهش تنشها تابوهایی شکسته شده، اقداماتی انجام شده و اگر هم اختلافات جدی و متنوع در میان دو کشور باشد، امیدواریم که در آینده گفتوگوهای سازنده داشته باشیم تا نگرانیها و سوءتفاهمها را بتوانیم از طریق گفتوگو حل و فصل کنیم.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰