هدف آمریکا از اعزام نیروی نظامی به عربستان چیست؟ آیا جنگی قریبالوقوع پیشروی خاورمیانه قرار دارد؟

این استقرار نیرو در حالی صورت میگیرد که روابط میان تهران و واشنگتن تیرهتر شده است و ریشه این موضوع به خروج امریکا از برجام با فرمان ترامپ و وضع تحریمها علیه صادرات نفت ایران از سوی واشنگتن باز میگردد. جارستان :اعزام نیروهای نظامی امریکایی به عربستان سعودی نگرانیها درباره احتمال آغاز جنگ با ایران
این استقرار نیرو در حالی صورت میگیرد که روابط میان تهران و واشنگتن تیرهتر شده است و ریشه این موضوع به خروج امریکا از برجام با فرمان ترامپ و وضع تحریمها علیه صادرات نفت ایران از سوی واشنگتن باز میگردد.
جارستان :اعزام نیروهای نظامی امریکایی به عربستان سعودی نگرانیها درباره احتمال آغاز جنگ با ایران را افزایش داده است. از زمان سرنگونی حکومت تحت رهبری صدام در عراق این برای نخستین بار است که نیروهای نظامی امریکایی در پادشاهی عربستان مستقر میشوند.
شبکه خبری “دویجه وله” با اشاره به تایید خبر استقرار نیروهای امریکایی در عربستان سعودی از سوی فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام) و دولت ریاض اشاره میکند که برخی از منابع رسانهای امریکایی ادعا کردهاند که دستکم ۵۰۰ سرباز امریکایی در پایگاه هوایی در جنوب ریاض مستقر خواهند شد.
این شبکه خبری مینویسد این استقرار نیرو در حالی صورت میگیرد که روابط میان تهران و واشنگتن تیرهتر شده است و ریشه این موضوع به خروج امریکا از برجام با فرمان ترامپ و وضع تحریمها علیه صادرات نفت ایران از سوی واشنگتن باز میگردد.
این شبکه خبری آلمانی با اشاره به توقیف متقابل نفتکشهای ایرانی و بریتانیایی از سوی دو کشور این پرسش را مطرح میکند که آیا جنگی قریب الوقوع پیشروی ایران قرار دارد؟ “هوشنگ حسن یاری” تحلیلگر سیاسی در کالج نظامی سلطنتی کانادا به “دویچه وله” میگوید تنش در خلیج فارس در حال افزایش است و حمل و نقل دریایی در آنجا خطرناکتر از گذشته شده است.
آفتابنیوز : این شبکه خبری می افزاید: “برخی از کارشناسان معتقدند که کنترل بر حوزه نفت یکی از دلایل اصلی درگیری امریکا و ایران است. او میافزاید: “من باور دارم این دقیقا همان چیزی است که ایران درصدد دستیابی به آن است. اگر کشورهای خارجی تصمیم بگیرند که از تنگه هرمز عبور و مرور را به دلایل مسائل امنیتی انجام ندهند ایران بدون بستن تنگه به هدف خود خواهد رسید”.
“آندریاس کریگ” پروفسور کینگز کالج لندن نیز میگوید که استقرار نیروهای امریکایی در عربستان بخشی از موضعگیری تازه است و امریکا درصدد است تا گزینه نظامی را در مورد ایران تقویت کند. او البته معتقد اگر استقرار صرفا درباره پانصد نیروی نظامی امریکایی در عربستان باشد این چندان نیروی زیادی در صورت جنگ با ایران نخواهد بود.
“کریگ” اشاره میکند که ممکن است یک اسکادران هوایی در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان نیز مستقر شود.
“دویچه وله” میافزاید: “پایگاه شاهزاده سلطان در عربستان محل نگهداری هزاران نیرو و جنگنده امریکایی از سال ۱۹۹۱ بوده است؛ زمانی که عملیات “طوفان صحرا” پس از حمله عراق به کویت صورت گرفت و تا زمانی که در سال ۲۰۰۳ میلادی امریکا به عراق برای سرنگون ساختن حکومت تحت رهبری صدام حمله کرد”.
این شبکه خبری با اشاره به هشدار داده شده از سوی مقامهای آلمانی و فرانسوی، علاوه بر مقامهای بریتانیایی درباره افزایش تنش در خلیج فارس به نقل از “پائولو کاساکا” یکی از اعضای پرتغالی پارلمان اروپا در فاصله سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹ میلادی مینویسد: “دولت ترامپ پیشنهاد مذاکره بدون قید و شرط را به ایران ارائه کرده با این حال، مقامهای ایرانی این پیشنهاد را رد کردهاند”. او میگوید”ایران انتظار همدلی بیشتر جامعه بینالمللی به خصوص اروپاییها را با خود دارد”.
مدیر پروژه ایران در گروه بینالمللی بحران اما به “دویچه وله” میگوید: “یک مواجهه نظامی میان ایران و امریکا به نفع تندروها است.”
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰