کلانتری: سمپاشی برای مبارزه با هجوم ملخها اجتنابناپذیر است
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: راه مبارزه با هجوم ملخها به استانهای جنوبی کشور سمپاشی است چون اگر تعداد ملخها از یک حد بیشتر شود باید از بین بروند. جارستان : عیسی کلانتری روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: حمله ملخ با این حجم در ۵۰ سال
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: راه مبارزه با هجوم ملخها به استانهای جنوبی کشور سمپاشی است چون اگر تعداد ملخها از یک حد بیشتر شود باید از بین بروند.
جارستان : عیسی کلانتری روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: حمله ملخ با این حجم در ۵۰ سال گذشته بیسابقه بوده است، این میزان حجم خسارات زیادی به جنگلها و پوششهای گیاهی وارد میکند.
وی تأکید کرد: وقتی تعداد ملخها از یک حد بیشتر شود باید از بین بروند و راه مبارزه با آنها سمپاشی است اما در این میان عدهای اعتراض میکنند که سمپاشی نکنید تا از آن بهعنوان غذا استفاده کنند اما وقتی سمپاشی میشود نباید خورده شوند.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست اظهار داشت: علت هجوم این حجم از ملخ این است که در عربستان، سودان و مناطق اطراف آن رطوبت بالا رفته و از آنجا که تخم ملخ سالها در زمین میماند بعد از مرطوب شدن طغیان میکند، تفریغ میشود، بیرون میآید و اکنون این اتفاق افتاده است.
وی گفت: اینها ملخهای مهاجر هستند که از خلیجفارس رد شدند و به کشور ما آمدند، اگر مبارزه نکنیم تمام درختان و پوشش گیاهی را از بین میبرند، وقتی هم مبارزه میکنیم مردم محلی میگویند میخواهند ملخها را بخورند و تقاضا دارند که سمپاشی نکنیم.
کلانتری اظهار داشت: این مسئله یک روند در طبیعت است و یک موضوع طبیعی را نمیشود تغییر داد، ولی اگر آمار ملخ از یک اندازه، بیشتر باشد باید از بین بروند.
به گزارش ایرنا، چندی است که حجم زیادی ملخ وارد استانهای جنوبی کشور شده و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به کشورها درباره خطر هجوم ملخهای صحرایی که اکنون میهمان چند استان جنوبی ایران مانند هرمزگان، فارس، کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و بوشهر هستند، هشدار داده است.
بر اساس اعلام فائو و کارشناسان بخش کشاورزی، ملخهای صحرایی آفتهایی خطرناک برای کشاورزی کشور محسوب میشوند که در صورت تداوم حضور آنان میتوانند امنیت غذایی را نیز مختل کنند.
بر اساس اعلام فائو ملخهای صحرایی در دو طرف دریای سرخ در تکثیر و هجوم گسترده به کشورهای شرق آفریقا و غرب آسیا هستند. برخی از گلههای ملخ صحرایی در غرب آسیا اقدام به تخمگذاری کرده و در قالب گلههای بسیار بزرگ به سمت کشورهایی مانند ایران هجوم آوردهاند.
افزایش هجوم ملخها به استانهای جنوبی ایران باعث شد تا سازمان فائو وضعیت ایران را از زرد به نارنجی تغییر دهد. این تغییر یعنی کشوری که مورد حمله قرار گرفته احتمال خسارت به محصولات کشاورزی و حتی باغهای آن زیاد است.
دستگاههای مسئول در این زمینه بهویژه وزارت جهاد کشاورزی آمادگی لازم برای مقابله با این آفت را دارند و برنامه عملیاتی برای مقابله با آن طراحی و اجرای آن در بسیاری از استانها برای جلوگیری از گسترش آنها آغاز شده است.
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی دراینباره گفت: هجوم ملخهای آفریقایی به استانهای جنوبی کشور تحت کنترل است و تلاش میشود که در سریعترین زمان برنامههای مقابله با آن بهمنظور جلوگیری از گسترش آنها به اجرا درآید.
همچنین محمدرضا درگاهی رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: عملیات مبارزه با ملخ صحرایی در ۴۰ هزار هکتار از اراضی ۶ استان جنوبی کشور اجرایی شده است
وی افزود: تاکنون آسیب جدی به زمینهای کشاورزی وارد نشده، ولی مبارزه با این آفت باید گسترش یابد چراکه ۱۲۵ هزار میلیارد تومان ارزش ریالی محصولاتی است که در خطر قرار دارند.
به گفته وی در سال ۱۳۴۰ یکبار ملخها به زمینهای کشاورزی حمله کردند و به بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار زمین آسیب زدند.ایرنا/
برچسب ها :سم پاشی ،ملخها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰