کلبههای شکار سابق، اماکن فساد و فحشای امروز؟

صدها کلبه با کاربری شکار در منطقه مرداب انزلی واقع شده که عمدتا در فصول زمستان به شکار پرندگان و ماهی به صورت مجاز و غیرمجاز مشغولند و در فصل تابستان اغلب بیاستفاده میماندند اما اکنون که شکار ممنوع شده استفادههای دیگری پیدا کردهاند.
استان گیلان همه ایام سال میزبان مسافران و گردشگران داخلی و خارجیست گردشگر پس از ورود به گیلان هیچ منابع مشخصی از وضعیت شلوغی راهها و مقصد در گیلان ندارد، رستورانها درجهبندیشده نیستند، اگر هم هستند در اختیار گردشگران قرار نمیگیرد، در مسیر راهها شاید هزاران تابلو اجاره ویلا و … مشاهده میشود که بعید میدانم کسی آنها را شناسایی و کنترل کرده باشد که آیا برای گردشگر امن هستند.
این سوال و صدها سوال دیگر در خصوص کمی و کاستی سیستم گردشگری در استان گیلان مطرح است، اما در این نوشته کوتاه تمرکز بحث را روی مراکز اقامتی غیرمجاز مخصوصا آنهایی که از شهر به دور هستند، قرار میدهیم.
کلبههای شکار سابق، اماکن فساد و فحشای امروز
صدها کلبه با کاربری شکار در منطقه مرداب انزلی واقع شده که عمدتا در فصول زمستان به شکار پرندگان و ماهی به صورت مجاز و غیر مجاز مشغولند و در فصل تابستان اغلب بیاستفاده میماندند اما اکنون که شکار ممنوع شده استفادههای دیگری پیدا کردهاند.
طبق بررسیهای خبرنگار سایت خبرراست و گزارشات مردمی بر این کلبهها هیچ نظارتی صورت نمیگیرد و بسیاری از آنها به مراکز فساد و یا اماکن استعمال مواد مخدر تبدیل شدهاند البته در این بین استثنا نیز وجود دارد.
چند سالی است با مراقبت و بازرسی و کنترل پلیس امنیت و اداره نظارت بر اماکن عمومی از مسافرخانه و هتلها و حاکمیت قانون آمار فساد و فحشا و اعمال منافی عفت عمومی در این مکانها تقریبا به صفر رسیده که قابل تقدیر است، اما وظیفه نظارت بر کلبه هایی که تغییر کاربری پیدا کرده اند بر عهده چه ارگانی است؟
به تازگی در یک کانال محلی به تعریف و تمجید از احداث این کلبههای غیرمجاز پرداخته که خواندن آن برای مسئولین امنیتی خالی از لطف نیست.
این کانال دیگران را نیز به این کار تشویق نموده و از مردم دهستان پیربازار خواسته تعصبات و افراطیگری را کنار بگذارند و همچنین مردم پیربازار (یکی از دهستانهای شمال رشت) را چماق به دست و تندرو نامید و در جای دیگر به حضور چند توریست خارجی اشاره نموده که سوالات زیادی را در ذهن به وجود میآورد از جمله اینکه اگر برای یک توریست خارجی در یک کلبه غیرمجاز که بر روی خود نام دهکده توریستی را نهاده اتفاق ناگواری رخ دهد کدام مسئول استانی و یا ملی میتواند پاسخگوی کشور متبوع باشد؟
و آیا جهت حضور توریست خارجی در آن منطقه هماهنگیهای لازم با نهاد امنیتی صورت گرفته؟
و مساله بزرگتر اینکه مسافرخانهها و هتلهای مجاز و مجوزدار با صرف هزینههای هنگفت و همچنین مشقت بسیار دریافت مجوز حضور افراد و اشخاص و همچنین تامین امنیت مسافران و همچنین پرداخت مالیات و عوارض و ارزش افزوده و …مطمئنا در حقشان اجحاف خواهد شد که عده ای به راحتی با فراهم نمودن محیط آزاد و تبلیغ آن به کسب مال بپردازند .
امیدواریم تا زمانی که دیر نشده چاره ای اندیشیده شود یادمان نرفته در روز روشن و در حضور دها نفر بر سر آتنا چه آمد و یا موضوع دو توریست آلمانی در ماسوله که رسانه ای نشد مطمئنا در محلی که نیروی انتظامی هیچ نظارتی بر روی آن ندارد زمینه بروز فساد فراهم میگردد.
نا گفته نماند بعضی از کلبه ها تبدیل به کارگاه تولید مشروبات الکلی گردیده و بعضی دیگر به قاچاق پرندگان مشغولند .
با توجه به موقعیت مکانی نامناسب این کلبه ها امکان نظارت مستمر و یا حتی دوره ای وجود ندارد و عملا این امر باعث سو استفاده افراد فاسد و منفعت طلب که در بعضی موارد صلاحیت آنها در اولین بررسی ها رد خواهد شد به بهانه جذب توریست اقدام به ایجاد اماکن فساد کرده و در قبال آن پولهای هنگفت به جیب میزنند و جالب اینکه دیگر متدینین منطقه که تنها افراد مطلع هستند و با آنها مخالفت میکنند را چماقدار و تندرو مینامند.
منبع: خبرراست
برچسب ها :اماکن_فساد ، کلبه_غیرمجاز ، کلبه_های_شکار ، مرداب_انزلی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰