قاطعیت و خویشتنداری
سخنگوی محترم قوه قضاییه در گفتوگوی فوقالعاده دیروز خود به نکات و موضوعات گوناگونی اشاره کردند. این یادداشت در مقام پرداختن به یک مورد از سخنان آقای اژهای است. استفاده از کلمه خویشتنداری در نحوه برخورد قوه قضاییه است. ما نمیدانیم که این اصطلاح از کجا وارد فرهنگ قضایی شده است؟
همچنان که در نقطه مقابل خویشتنداری، برخی افراد از دستگاه قضایی میخواهند که با فلان موضوع قاطعانه برخورد کند. اصولا مگر دستگاه قضایی واجد هویتی اداری برای برخورد با مسائل است؟ اجازه دهید مثالی زده شود. فرض کنید که در جایی سرقت یا اختلاسی رخ داده یا اتهامی زده شده باشد. خویشتنداری یا برخورد قاطع با این موارد چه معنایی میدهد؟ هیچ. مگر اینکه دستگاه قضایی و دادگستری را در قالب یک نظام سلسله مراتب اداری مثل فلان وزارتخانه ببینیم.
در غیر این صورت هر چیزی که رخ دهد، پلیس و مدعیالعموم یا شاکی خصوصی شکایت خواهند کرد، سپس دادگاه مطابق قانون و مستقل از هر فشار دیگری باید رسیدگی و حکم صادر کند و هیچ کس هم نمیتواند مانع از پیگیری این مسائل در هیچ یک از مراحل رسیدگی شود. پس از صدور حکم نیز ذینفعان حق اعتراض دارند و پس از نهایی شدن حکم، اجرا خواهد شد. همه مراحل مذکور باید صد درصد مطابق قانون باشد. ممکن است بر حسب شرایط وقوع جرم؛ قضات گوناگون، احکام سبکتر یا سنگینتری را صادر کنند ولی فرض بر این است که همه اینها مطابق قانون است و در نهایت در مرحله تجدیدنظر نیز احکام متعادل میشوند و دستگاه قضایی شامل رییس و معاون و سایر مسوولان آن هیچ دخالتی در انجام این مراحل ندارند و نباید هم داشته باشند.
آنان فقط باید نظارت عام کنند تا این مراحل بهتر پیش برود. بنابر این در اجرای این مسیر، دستگاه قضایی کجاست که بخواهد قاطعانه اقدام کند یا مثلا خویشتنداری از خود نشان دهد؟ چنین اصطلاحاتی میتواند عدم استقلال محاکم را به ذهن متبادر کند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰