گفت و گو با ام البنین فتوحی سدهی، دهیار نمونه شهرستان رشت:
اعتماد کردن به مردم، هر مسئولی را از گذرگاه مشکلات عبور می دهد

جارستان: به نقل از دیار میرزا؛ اخیرا در همایش تقدیر از دهیاران نمونه استان گیلان که در استانداری گیلان برگزار شد، یکی از دهیارانی که مورد تقدیر قرار گرفت، خانم ام البنین فتوحی سدهی، دهیار روستای سده بخش کوچصفهان بود که به عنوان دهیار نمونه شهرستان رشت معرفی شد. از این رو با ایشان که سابقه کار خبرنگاری و رسانه ای هم دارد و سال گذشته نیز به عنوان دهیار نمونه بخش کوچصفهان معرفی شده بود گفت و گویی انجام دادیم که ماحصل آن را در ادامه می خوانید:
*خودتون رو معرفی کنید و بگویید چطور شد که وارد عرصه دهیاری شدید آن هم در حالی که در اهل رسانه بودید؟
– ام البنین فتوحی سدهی هستم، دهیار روستای سده از بخش کوچصفهان ، البته باید بگویم که خبرنگار و فعال رسانه ای هم هستم و با توجه به روحیه مطالبگری که در رسانه داشتم خواستم یک بار شده به عنوان مسئول، تجربه ای در کارنامه خودم داشته باشم و ببینم آیا توان انتقاد و پذیرش آن را دارم یا خیر ؟! خدا روشکر تا الان تاب آوری خوبی داشتم (با خنده ) از شوخی گذشته کسی که مسئولیتی را بر عهده میگیرد تمام خود را باید برای خدمت کردن به مردم بکار بگیرد و از آوردن بهانه خود داری کند بنده اعتقادم این است همه مسئولین برای اینکه موفق باشند باید فعل” نمیتوانم” را از دایر لغات خود حذف کند. مسئول بودن یعنی اینکه باید بتوانی مشکلات را حل کنید یعنی یا حل می شود یا باید حل شود. شفاف و همه چیز را به مردم گفتن و از ظرفیت همراهی مردم استفاده کردن رمز پیشرفت است .من گاها در این مدت تقریبا دو سال مسئولیت در روستا اگر پروژه و یا مشکلی بود که اجرا و حل آن کمی زمان بر می شد با مردم صحبت میکردم و علت را کامل و شفاف بیان می کردم و شاهد درک بالای آنها و همراهیشان بودم با آنکه در فشار به سر می بردند اما تحمل میکردند چون با تمام وجود به آنچه که به آنها میگفتم اعتماد داشتند و من نیز نیرویی چند برابر میگرفتم تا مسئله و پروژه را حل و اجرا و به اتمام برسانم. معتقدم اعتماد کردن به مردم میتواند هر مسئولی را از گذرگاه مشکلات عبور دهد با مردم نباید غریبه و جدا بود.
*تصور قالب این است که دهیاران مُهر به دست گرفته و فقط پای درخواست های مردم را امضا و مُهر میزننو آیا اینطور است ؟
– متاسفانه اغلب چنین تصوری را دارند اما اینگونه نیست، دهیاران سربازان خط مقدم مشکلات هستند ، در حوادث ،عمران و آبادانی ، امور فرهنگی و اجتماعی باید حضور پررنگ و اثر گذاری داشته باشند.
دهیاران همان کاری را انجام میدهند که شهرداران میکنند فقط با این تفاوت که شهرداران منابع قابل توجه ای دارند با چندین کارمند اما دهیاران با منابع اندک و بدون کارمند همه کارها را باید انجام دهند.
*چند سال سابقه دهیاری شما را به درجه دهیار نمونه شهرستان و استان گیلان رساند؟
– باید بگویم که همه دهیاران استان گیلان نمونه هستند چون واقعا مردم روستا به تنها مسئولی که خیلی راحت دسترسی دارند دهیار است و همه مشکلات خودشان را به دهیاران می گویند و انتظارشان هم بسیار بسیار از دهیاران زیاد است ، گاها شاهدم که همکارانم در روستاهای دیگر چطور با دست خالی مشغول خدمت به مردم هستند و سعی میکنند که رضایتمندی را در سطح روستای خود به وجود آوردند و مشکل را هر طور شده حل کنند تا به ادارات بالاتر نکشد ،به نظر من اگر همه مثل دهیاران کار میکردند خیلی از مشکلات حل می شد چون در دهیاری ها بروکراسی اداری خیلی کم است و مردم کمتر معطل می شوند و زود به نتیجه مطلوب خود می رسند در حالی که دهیاری فقط وظیفه اش هماهنگ کننده بین روستا با ادارات است اما گاها خودش برای حل سریع مشکل وارد عمل شود، درست مثل مادر خانواده که بسیاری از کارها جز وظایفش نیست اما برای ایجاد آرامش و گرم ماندن کانون خانواده انجام میدهد، دهیار هم همینطور است خیلی از کارها در حیطه وظایفش نیست اما ورود میکند تا بتواند مشکل اهالی روستای خود را حل و آرامش را به مردم هدیه دهد پس باز هم تاکید میکنم که همه دهیاران نمونه هستند اما در مورد سابقه دهیاری باید بگویم سابقه دهیاری من تقریبا دو سال هست اما در واقع با سابقه طولانی که در بخش رسانه داشتم وارد این عرصه شدم. رسانه حرفه ای تک بعدی نیست و کسی که در این عرصه کار میکند تقریبا آشنایی به بیشتر مشاغل دارد و همین امر به من کمک کرد تا با ارتباطهای خوبی که با مدیران استانی و شهرستانی و همچنین نمایندگان داشتم بتوانم امکانات خوبی برای مردم روستا فراهم کنم.
همان قدر که مسئولان از شما راضی هستند مردم هم راضی هستند؟
– این سوال را باید از مردم بپرسید ، البته مردم روستای سده بسیار بسیار به دهیار خود لطف دارند و من از همینجا از تک و تکشون ممنونم که در طی این دوسال همراه مدیریت روستا بودند و آنچه که امروز بدست آمده متعلق به همه مردم خوب و نجیب روستای سده است.البته باید بگویم تمام تلاشم این است که روستای سده را به جایگاه واقعیش برسانم چون اهالی خوب روستای من، لایق بهترین ها هستند.
*در مواجه با چالش های مختلف در مدیریت روستا همیشه اولین چیزی که به ذهنتان میرسد چیست؟ خودتون یا مسئولین؟
– زمانی که حکم دهیاری سده را گرفتم این روستا با چالش های زیادی مواجه بود ، مردم هم بسیار ناراضی بودند چون سالها منتظر جوابی از مسئولان خود در قبال حل مشکلات روستا بودند اما اغلب پاسخی نامید کننده دریافت می کردند، برای همین فرصتی نداشتم که بخواهم همه چیز را به مسئولان بالا دست محول کنم برای همین کارها را با آنچه که در اختیارات یک دهیار بود پیگیری کردم و همزمان نیز از مدیران و مسئولان بخش و شهرستان و استان یاری خواستم و اینطور توانستم چالشها را رفع و بسیاری را به فرصت برای روستا تبدیل کنم.
*از روستای خودتان بگویید چقدر جمعیت و وسعت دارد ؟ -:میخواهم مثل مادری که از فرزندش تعریف میکند از روستای سده بگویم ، روستای سده زادگاه پدری من است، بسیار زیبا و طبیعتش چشم نواز است، شالیزارهای یکپارچه دارد، شاخه ای از سفید رود از کنار روستا میگذرد که ساحلش محل برای تفرج و گشت و گذار است. روستای سده بیش از ۲ هزار نفر جمعیت دارد که قالبش بومی همان منطقه هستند ، جوان هایش تعصب بسیار زیادی به روستای خود دارند و حتی اگر شغلشان در شهر باشد سعی میکنند آخر هفته ها و یا در طول هفته سری به زادگاه خود بزنند ، روستای سده درمانگاه ، بوم گردی ، شعبه پست بانک ، کارخانه برنج کوبی ، گلخانه ، کارخانه آسفالت و … دارد که اینها از امتیازات این روستا است و از زمانی که دهیار روستا شدم همه توان خود را برای بهره بری از این ظرفیت ها به کار گرفتم.
*شهرستان رشت سه نماینده در مجلس دارد چطور مراجعات و دریافت خدمات از سه نماینده را هماهنگ می کنید؟
-حضور نمایندگان در روستا سبب دلگرمی مردم می شود و سعی در این داشتم که از ظرفیت و توان هر سه نماینده محترم شهرستان رشت برای دریافت خدمات به روستا استفاده کنم و همینجا از هر سه نمایند محترم شهرستان رشت برای همراهی در حل مشکلات مردم بخش و روستا بسیار سپاسگزارم و امیدوارم این همراهی همچنان ادامه داشته باشد.
*از نظر شما بزرگترین مشکل دهیاری ها چیست ؟
– دهیاری ها و دهیاران مشکلات زیادی دارند اما آنچه که باعث دغدغه همه آنهاست مشکل زباله است. از زمانی که سطل های زباله در روستاها جمع آوری شد کسی سوال نکرد که روستاها چطور این مشکل را مدیریت کردند ؟! البته من معتقدم که از اول اشتباه بود که در روستاها سطل زباله گذاشتند چون قدیم مردم خودشان امحا میکردند اما متاسفانه از وقتی که سطل ها وارد روستاها شد دیگر کسی زباله ها را تفکیک نکرد اما بدتر از گذاشتن سطل ها، جمع آوری آن بود که باعث شد همه گیلان و روستاهای آن تبدیل به محلی برای انباشت زباله شود. امیدوارم این مسئله به زودی با تدبیر استاندار گیلان که میدانم اصلی ترین دغدغه ایشان است حل شود و گیلان ما از زباله رهایی پیدا کند.
*به نظر شما در اداره یک روستا علم مدیریت بکار می آید یا هنر مدیریت ؟
– علم در کنار مهارت اثر بخش تر است، اینکه فقط علم مدیریت را بدانیم اما مهارت استفاده از این علم را نداشته باشیم قطعا نمی توانیم به نتیجه مطلوب برسیم.
برچسب ها :جارستان ، خبر رشت ، خبر گیلان ، دهیار نمونه گیلان ، دهیاری ، رشت ، رشت_سحرخیزفومنی ، سحرخیز_رشت ، سحرخیز_وکیل ، علیرضا_سحرخیز ، فتوحی سدهی ، گیلان ، وکیل_سحرخیز ، وکیل_علیرضا_سحرخیز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰