تاریخ انتشار : سه شنبه 29 تیر 1400 - 13:23
کد خبر : 101250

یک کارآفرین: دغدغه فروش مشکل اصلی تولیدکنندگان است

یک کارآفرین: دغدغه فروش مشکل اصلی تولیدکنندگان است

جارستان:یک کارآفرین دوزندگی و خیاطی را یک هنر خلاق دانست و گفت: دغدغه فروش مشکل اصلی تولیدکنندگان است. دوخت و دوز یا خیاطی یکی از قدیمی‌ترین هنرهایی است که بشر با آن آشنا شده و از زمان انسان‌های نخستین تا به امروز پوشیدن لباس یک ضرورت بوده است و هر شخصی تمایل دارد که ظاهر

جارستان:یک کارآفرین دوزندگی و خیاطی را یک هنر خلاق دانست و گفت: دغدغه فروش مشکل اصلی تولیدکنندگان است.

دوخت و دوز یا خیاطی یکی از قدیمی‌ترین هنرهایی است که بشر با آن آشنا شده و از زمان انسان‌های نخستین تا به امروز پوشیدن لباس یک ضرورت بوده است و هر شخصی تمایل دارد که ظاهر خود را به بهترین شکل ممکن آراسته کند؛ بنابراین رنگ و طراحی پوشاک باید هنرمندانه، زیبا، هماهنگ با شرایط محیط و باب روز باشد.

از این رو فن یا به عبارتی هنر خیاطی به وجود آمد و در ردیف مشاغل مهم و کارآمد جامعه قرار گرفت و روز به روز در کنار هنرها و فنون دیگر رشد کرد و به روز شد. از گذشته تا امروز این هنر طرفداران زیادی داشته است و مردان و زنان بسیاری با این هنر در سطوح مختلف آشنا هستند.

حرفه و هنر خیاطی سرشار از فرصت‌های شغلی و متفاوت است؛ از طراحی لباس گرفته تا انجام تزئینات آن و از دوخت لباس‌های مجلسی گرفته تا تعمیرات لباس‌های روزمره! لذا امرار معاش و کسب درآمد از این طریق را نمی‌توان نادیده گرفت. در واقع با صرف هزینه، انرژی و وقت برای یادگیری هنر خیاطی چیزی از دست نمی‌دهیم.

سکینه حاجی زاده، پیشران رشته دوزندگی(خیاط لباس) طرح ملی توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی استان گیلان که ساکن رشت است، در گفت وگو با ایسنا، ضمن قدردانی از جهاد دانشگاهی جهت اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، اظهار کرد: به افراد توصیه می کنیم اگر به پارچه و لباس علاقه زیادی دارند و شخصیتی دقیق و منظم هستند، شغل خیاطی را انتخاب کنند.

وی افزود: اگر افراد به درستی و به شکل تخصصی هنر خیاطی را یاد بگیرند، نحوه دوخت لباس زنانه چندان دشوار نخواهد بود.

این کارآفرین خلاق و خوش فکر گیلانی، با بیان اینکه وظیفه پیشرانی برای ۱۶ زن را به صورت مستقیم در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی بر عهده دارد، تصریح کرد: برخی از این بانوان کارها را در خانه انجام می دهند و برخی دیگر نیز شیفت صبح و ظهر فعالیت می کنند، اما برای هنرجویایی که راهشان دور است، خودرو می فرستیم تا کارها را تحویل بگیرند و تحویل دهند.

حاجی زاده، دوزندگی و خیاطی را یک هنر خلاق دانست و اضافه کرد: برای دوختن لباس تنها کافی است که ریزه کاری ها و ترفندهایی را برای زیباتر و جذاب تر و مناسب تر جلوه دادن ایستایی لباس استفاده کنیم که این ترفندها با نتجربه به دست می آید.

وی با بیان اینکه بدون تجربه هم می توان کارهای هنری مانند خیاطی را فرا گرفت، گفت: هنرجویانی با من همکاری می کنند که هیچگونه آشنایی با دوزندگی نداشتند، اما با فراگیری آموزش های لازم اکنون پشت چرخ های صنعتی نشسته اند و کارشان را بلد هستند و از هنرمندان خلاق در این رشته محسوب می شوند.

این کارآفرین پیشران، اکثر متقاضیان تولیدات خود را از استان تهران دانست و خاطرنشان کرد: خرده فروشی به سایر شهرستان های گیلان نیز داریم و سفارشات نیز پذیرفته می شود.

وی خاص بودن تولیداتش را موجب بازارپسندی دانست و عنوان کرد: دلیل خاص بودن کارهای من این است که از مدل های روز استفاده می کنم، اما با هزینه کم بهترین کیفیت و تمیزترین دوخت را تقدیم خریدار می کنم.

حاجی زاده، در پاسخ به این سوال که «آیا خود را فردی موفق می دانید؟»، خاطرنشان کرد: لحظه ای در موفق شدن خودم شک ندارم؛ البته در مسیر کارآفرینی فراز و فرودهای زیادی را پشت سر گذاشتم، اما با پشتکار بالا و خستگی ناپذیری و اراده قوی در کارم حرفی برای گفتن دارم.

این پیشران گیلانی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، با اشاره به وضعیت بازار در دوران کرونا، یادآور شد: قبل از کرونا بازار بهتری داشتیم، اما کرونا موجب شده قدرت خرید مردم کاهش پیدا کند؛ همچنین برای فروش تولیدات خودمان با مشکلات زیادی مواجه شده ایم.

وی با بیان اینکه تولیدات ما گران نیست، اما قیمت تمام شده کار بالا رفته است، عنوان کرد: پارچه ای که قبلا متری ۳۰ هزار تومان بود رشد دو برابر داشته و اکنون متری ۶۰ هزار تومان خریداری می شود لذا امسال قیمت ها روند افزایشی داشته است؛ البته هزینه طراحی، برش، دوخت، لایه، زیپ و… نیز در قیمت نهایی لحاظ می شود.

حاجی زاده، با اشاره به کاهش رونق بازار، متذکر شد: قبلا خریدارانی داشتیم که برای فروشگاه خود هر بار حدود ۱۰۰ مانتو از ما می خریدند، اما در حال حاضر کمتر از ۱۲ مانتو خریداری می شود و همیت تعداد را به سختی می فروشند. متاسفانه اقتصاد بازار ضعیف شده و مشکل در تامین پارچه و دلار و گمرک و ترخیص و… داریم که در نتیجه گرانی قیمت ها را موجب می شود.

وی با بیان اینکه آموزش خیاطی در کارگاه من رایگان است، خاطرنشان کرد: دغدغه من فروش آسان تولیدات کارگاهم است، زیرا مانتوها و لباس های مجلسی را با نازل ترین قیمت به فروش می رسانم تا خریداری شود لذا با کمک جهاد دانشگاهی استان آموزش هایی را فرا گرفتم تا از طریق سایت بتوانم در فضای مجازی نیز فروش داشته باشم تا بازار کارم رونق بیشتری بگیرد و به زودی این سایت را معرفی می کنم.

این کارآفرین رشته دوزندگی، ایجاد کار و درآمد برای افراد نیازمند را جزو باقیات و صالحات خود دانست و اضافه کرد: مایه خرسندی است که افراد با وضعیت مالی ضعیف به من مراجعه می کنند و کار یاد می گیرند و در کسب درآمد موفق می شوند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.