تاریخ انتشار : یکشنبه 16 تیر 1398 - 10:41
کد خبر : 41183

معاون پژوهش معاونت حقوقی ریاست جمهوری: راهکارهای مؤثر اجتماعی برای حفظ زمین‌های کشاورزی تدوین شود

معاون پژوهش معاونت حقوقی ریاست جمهوری: راهکارهای مؤثر اجتماعی برای حفظ زمین‌های کشاورزی تدوین شود

معاون پژوهش و ترویج قانون اساسی معاونت حقوقی ریاست جمهوری بر لزوم مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز و تغیر کاربری غیرقانونی اراضی کشاورزی در استان گیلان تأکید کرد و خواستار تدوین راهکارهای مؤثر اجتماعی و فرهنگی برای حفظ این زمین‌ها شد.

جارستان:

بیژن عباسی عصر شنبه در نشستی با عنوان مقابله با معضل فروش زمین و تخلفات مربوط به ساخت و ساز و تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها به مسکونی و ویلاسازی در گیلان که در فرمانداری شهرستان آستانه اشرفیه برگزار شد، افزود: زمین‌های حاصلخیز میراث طبیعی ارزشمندی هستند که از گذشتگان برای ما به یادگار مانده و حفظ آن بایستی به یک دغدغه مهم تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه این میراث و موهبت الهی باید به آیندگان برسد، اظهار داشت: برای حفظ اراضی و زمین‌های کشاورزی گیلان، بایستی با ارائه راهکارهای مؤثر اجتماعی و فرهنگی طوری عمل کنیم که از فروش بی رویه آنها جلوگیری شود.

وی با تاکید بر اینکه باید از هجوم افراد غیر بومی برای خرید زمین‌های کشاورزی و میراث‌های طبیعی گیلان جلوگیری شود، تصریح کرد: مقابله با زمین خواری در استان بایستی به عنوان یک وظیفه مورد توجه قرار بگیرد.

عباسی با اشاره به فروش زمین‌های کشاورزی توسط افراد بومی، نا آگاهی در خصوص تأثیرات منفی فروش اراضی، مهاجرت جوانان، کوچک شدن زمین‌های کشاورزی، بالا بودن هزینه‌های کشاورزی، نبود حمایت‌های لازم از محصولات کشاورزی، نبود درآمد پایدار، محدود بودن منابع درآمدی در روستاها، سختی کار کشاورزی را از عوامل مهمی عنوان کرد که موجب شده کشاورزان زمین‌های خود را به افراد غیر بومی بفروشند.

وی فروش زمین‌های زراعی و باغ‌ها را موجب از بین رفتن کشاورزی در روستاها خواند و افزود: از بین رفتن هویت فرهنگی گیلان، ایجاد تنش فرهنگی، تغییرات جمعیتی، تغییر در آداب و رسوم کهن گیلان، افزایش معضلات زیست محیطی، ایجاد مشکلات اقتصادی و اجتماعی و … از مسائلی هستند که در نتیجه فروش زمین‌های کشاورزی استان به افراد غیر بومی حاصل می‌شود.

عباسی به راهکارهایی نیز در جهت جلوگیری از فروش زمین‌های کشاورزی اشاره و اضافه کرد: توانمند سازی فکری مردم و ارائه آموزش‌های صحیح به آنان، ترغیب و توسعه فعالیت‌های مختلف کشاورزی، ایجاد درآمدهای پایدار در روستاها، آشنا سازی روستاییان و کشاورزان با تبعات مخرب فروش اراضی به افراد غیر بومی، آموزش و ترویج کشاورزی با شیوه‌های نوین کشاورزی برای کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمد کشاورزان، ایجاد زمینه‌های اشتغال برای جوانان روستایی و … می‌توانند در جلوگیری از فروش زمین‌های کشاورزی به افراد غیر بومی مؤثر باشند.

وی فروش بی رویه زمین‌های کشاورزی به افراد غیر بومی، تغییر کاربری آنها و ویلاسازی را دارای اثراتی جبران ناپذیر در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای گیلان ذکر و اضافه کرد: با استفاده از قانون، با تمامی سودجویانی که اقدام به تغییر غیرقانونی کاربری اراضی کشاورزی می‌کنند، برخورد شود.

عباسی رسانه‌ها را در مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربری غیر قانونی اراضی کشاورزی اثرگذار دانست و ابراز امیدواری کرد که با ارائه راهکارهای مناسب و آگاه سازی مردم، از فروش زمین‌های کشاورزی به افراد غیر بومی و همچنین تخلفات مربوط به ساخت و ساز و تغیر کاربری زمین‌های کشاورزی گیلان جلوگیری شود.

شهرستان آستانه اشرفیه با دو بخش مرکزی و بندر کیاشهر و ۱۰۵ روستا، در شرق استان گیلان واقع است.

از مجموع اراضی ملی گیلان؛ ۵۶۵ هزار هکتار اراضی جنگلی، ۲۴۵ هزار هکتار اراضی جنگلی، ۲۴۵ هزار هکتار اراضی مرتعی، و ۲۸۸ هزار هکتار اراضی ملی جلگه‌ای و ۱۱ هزار هکتار اراضی ساحلی مستحدث (سواحلی که با پسروی دریا ایجاد می‌شود) است.

همایش حفظ بیت المال گیلان نیز اواخر خردادماه امسال در لاهیجان برگزار و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در این همایش گفت که ۸۰۰ هکتار اراضی ملی گیلان از زمین خواران پس گرفته شد.

اوایل خردادماه امسال نیز یوسف پور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در جلسه اقتصاد مقاومتی و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان گفت که از سال ۹۰ تا ۹۷ طی ۱۳۶ مرحله، ۱۸۸ هکتار از اراضی ملی در استان آزادسازی شده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.