با توجه به آمار گمرک با وجود ممنوعیت واردات برنج اختلاف ارقامی در میزان واردات ثبت شده برنج در تیرماه و مرداد ماه وجود دارد.
طبق آمار گمرک در تیرماه سالجاری ۵۶۲ میلیون و ۷۱۶ هزار و ۱۶۵ کیلوگرم برنج به کشور وارد شده که این میزان در مرداد ماه به ۵۶۳ میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۵ کیلوگرم افزایش یافته است، که اختلاف این دو عدد ۳۹۷ هزار و ۹۳۰ کیلوگرم است.
در این رابطه رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: طبق قوانین از ابتدای مرداد ماه ترخیص برنج وارداتی از گمرکات کشور صورت نخواهد گرفت و اگر چنین آماری درگمرک ثبت شده باشد نشان از تخلف در واردات برنج است.
محمد آقا طاهر افزود: در حال حاضر نیاز کشور در زمینه برنج وارداتی از برنجهای گذشته که تا پایان تیرماه به کشور وارد شده است تامین میشود.
وی قیمت هر کیلوگرم برنج وارداتی را بسته به کیفیت آن در سطح عمده فروشی ۴ هزار و ۲۰۰ تا ۴هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد.
همچنین در این رابطه مسیح کشاورز دبیر انجمن وارد کنندگان برنج در رابطه با اختلاف آمار واردات برنج در دو ماه گذشته گفت: میزان اختلاف آمار واردات برنج در تیرماه و مرداد ماه حدود ۳۰۰ تن است که این میزان واردات از طریق مرزنشینان و به صورت رسمی به کشور وارد شده است.
وی افزود: مرزنشینان با سود بازرگانی ۱۲ درصد و بدون پرداخت عوارض ۵۰۰ تومانی برای هر کیلوگرم برنج اقدام به واردات این محصول میکنند و این درحالی است که سود تعرفه بازرگانی واردات برنج ۴۰ درصد برای وارد کنندگان عمده تعیین شده است.
کشاورز در پاسخ به این سوال که اولین محموله برنج وارداتی چه زمانی به کشور وارد خواهد شد، گفت: اگر شرایط بازار همچون زمان فعلی عادی بماند از ابتدای آذرماه ماه برنج به کشور وارد خواهد شد اما در شرایط غیر عادی با بررسیهای وزارت جهاد امکان واردات برنج وجود دارد.
با این تفاسیر در زمان ممنوعیت واردات برنج خارجی برنج به صورت عمده به کشور وارد نشده است و حجم ۳۹۷ تن برنج که در مرداد ماه به کشور وارد شده از طریق مرزنشیان انجام گرفته است.